Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Stockholm

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Stockholm, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Stockholm - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ett bra tips till dig som vill hitta det lägsta mäklararvodet i Stockholm är att ta in offerter från flera olika mäklare så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra. Det går ofta att förhandla om arvodet och att pressa priserna. Se till att vara ordentligt påläst om vad som är rimligt att betala i mäklarprovision för just din bostadstyp och ditt område. Med vår kostnadsfria tjänst kan du på ett snabbt och smidigt sätt hitta och jämföra Stockholms bästa och billigaste mäklararvoden. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Stockholm 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Stockholm.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Stockholm

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Ska du sälja en villa eller ett fritidshus i Stockholm får du räkna med att arvodet blir högre och dyrare än om du säljer en bostadsrätt eller lägenhet. Detta beror på att en försäljning av ett fristående hus innebär mer jobb och högre kostnader för fastighetsmäklaren. Mäklarprovisionen vid försäljning av en villa brukar kunna vara 30-50% högre än vid en försäljning av en bostadsrätt.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad tar en mäklare i arvode i Stockholm?

Bor du i villa, radhus eller lägenhet, eller har du kanske ett fritidshus eller en tomt i Stockholm som du vill sälja? Bor du i innerstan eller utanför tullarna? Undrar du vad som är ett rimligt arvode för just din bostadstyp? Maklararvode.se hjälper dig att hitta, jämföra och välja kvalitetssäkrade fastighetsmäklare över hela Stockholm. Detta för att du ska kunna hitta det lägsta mäklararvodet 2024 och på så sätt få ut så mycket som möjligt av din bostadsförsäljning.

Vad är rimligt mäklararvode?

Skiljer sig arvodet åt mellan olika mäklarkontor och stadsdelar?

Priserna för mäklararvoden kan skilja sig åt mellan olika stadsdelar, kommuner och mäklarkontor då varje enskild mäklarfirma ofta har egna prislistor som de går efter. Detta innebär dock inte alltid att mäklarna följer prislistorna för mäklarprovisionen då fastighetsmäklarna i Stockholm själva sätter sina priser för arvodet. Mäklararvodet är ofta baserat på hur framgångsrik fastighetsmäklaren är och hur länge mäklaren har varit aktiv i branschen.

Konkurrensen mellan mäklarna påverkar mäklararvodet

Konkurrensen mellan fastighetsmäklarna i Stockholm påverkar också arvodet. Ju högre konkurrens det är på marknaden, desto mer pressas oftast priserna för respektive mäklares arvode. Därför är det smart att samla in offerter från flera olika mäklare så att du kan hitta det bästa mäklararvodet i Stockholm idag.

Nordens största tätort

Stockholm är Sveriges och Nordens största tätort och lockar varje år flera miljoner turister med vacker natur, shopping i världsklass och ett rikt kultur- och restaurangliv. Visste du till exempel att Stockholms skärgård är en av världens mest örika, sammanhängande skärgårdar med sina ca 30 000 öar? Stockholms kommun är en naturskön kommun med många fina grönområden. Cirka 40% av marken i Stockholm består nämligen av just parker och växtlandskap.

Världens första nationalstadspark

År 1994 invigdes världens första nationalstadspark i just Stockholm, Kungliga nationalstadsparken, som bland annat består av Fjäderholmarna, Djurgården, Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken. Vasamuseet, Gamla Stan, Stadshuset och ABBA-museet toppar listorna över de mest populära sevärdheterna i Stockholm men det finns betydligt fler guldkorn än så. Friluftsmuseet Skansen och Gröna Lunds Tivoli, beläget på Djurgården i Stockholm är mycket populära besöksmål bland barnfamiljer och ungdomar. Här finns något att se och göra för alla, oavsett ålder och intresse, vilket gör Stockholm till en otroligt populär plats att både besöka och att bosätta sig på.

Shopping i världsklass

Stockholm är internationellt känt som modestad och många stora varumärken har sin bas i just Stockholm. Acne Studios, Filippa K, Rodebjer, Totême och House of Dagmar är bara några exempel på populära modemärken från Stockholm som nått internationell framgång. Här kan du shoppa lyx och design på anrika NK, Åhléns, Biblioteksgatan eller Sturegallerian, besöka de stora kedjorna på Skandinaviens största galleria Mall of Scandinavia eller turista på Drottninggatan. I Stockholm city finns ett stort utbud av både butiker och gallerior.

Stockholm består av följande 26 kommuner:

Olika modeller för mäklararvode

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du mäklarprovision eller mäklararvode för det arbete som fastighetsmäklaren utför. Vad kostar det att anlita en fastighetsmäklare och vad är ett rimligt pris att betala i mäklarprovision i Stockholm 2024? Här finns det flera olika aspekter som spelar in, bland annat skiljer sig mäklararvodet åt beroende på om det är en villa, bostadsrätt, tomt eller ett fritidshus du vill sälja. Det finns även olika modeller för arvoden som du kan läsa mer om nedan. Om du och mäklaren inte avtalat något kring modellen för arvodet blir mäklararvodet enligt lag alltid provisionsbaserat.

Mäklararvode med fast pris i kronor

Om du vill veta den exakta summan du ska betala i arvode vid din bostadsförsäljning ska du välja det som kallas för fast pris eller fast arvode. Då betalar du vanligtvis bara mäklararvodet om bostaden faktiskt blir såld. Det fasta mäklararvodet är alltid oberoende av slutpriset.

Mäklarprovision – mäklararvode i procent

Den allra vanligaste modellen för mäklararvode 2024 är det som kallas mäklarprovision eller rörligt arvode, vilket innebär att du betalar ett arvode till mäklaren utifrån en procentsats på köpeskillingen. Mäklarprovisionen betalas endast ut vid en faktisk försäljning av din bostad.

Trappmodell – fast grundarvode med bonus

Mäklararvode med bonus enligt en trappmodell, även kallat arvodes-trappa, innebär att det finns ett fast mäklararvode från början som kan höjas, om det skulle vara så att din bostad säljs över ett visst specifikt pris som du och mäklaren kommit överens om innan försäljningen. 

Vad ingår i ett mäklararvode?

Här listar vi vad som vanligtvis ingår i det arvode du betalar för när du anlitar en fastighetsmäklare vid försäljning av din bostad. Mäklararvodet är alltid avdragsgillt i deklarationen. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här