Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Solna

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Solna, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Solna - Hitta bästa arvodet i Solna

Funderar du på att sälja din bostad och bor i Solna? Vill du veta hur mycket en mäklarprovision ligger på i pris? Oavsett om du ska sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus så har vi gjort det enkelt och smidigt att ta reda på vilket det lägsta mäklararvodet i Solna är med hjälp av vår kostnadsfria tjänst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Solna 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Solna.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Solna

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

En villa är generellt sett 30-50% dyrare att sälja än en bostadsrätt eller ett fritidshus. Det beror på att det kräver mer tid och större insats för mäklaren att sälja ett fristående hus än en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode 2024?

Det finns flera olika val att göra när du ska sälja din bostad och därför är det alltid en god idé att jämföra för att hitta en mäklare som passar dina preferenser. Värt att tänka på är att olika faktorer kommer påverka priset på mäklararvodet och det är svårt att i förväg på rak arm säga vad slutpriset för ett mäklararvode i Solna kostar 2024. Saker som påverkar priset är bland annat vilken boendeform det är du ska sälja, var i Solna din bostad ligger och vilken fastighetsfirma och mäklare du säljer genom. Som regel kommer du få betal lite mer för en erfaren säljare med lång kunskap av branschen än om du anlitar en ny mäklare med lite erfarenhet. En annan faktor som påverkar är vilken boendeform det är du ska sälja.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Solna - vad kostar mäklararvoden i Solna?

När du anlitar en fastighetsmäklare för att sälja din bostad betalar du honom eller henne ett mäklararvode eller mäklarprovision. I avgiften brukar det vanligtvis ingå en värdering av din bostad där mäklaren jämför med lokal prisstatistik och rådande data från bostadsmarknaden, mäklaren samlar in fakta om bostaden och marknadsför den, anordnar visningar för potentiella köpare, hanterar budgivningen, upprättande av köpehandlingar och signering av kontrakt mellan köpare och säljare och slutligen slutförande av bostadsaffären och tillträde. På Maklararvode.se är alla anslutna mäklare godkända och kvalitetssäkrade enligt fastighetsmäklarinspektionens krav, allt för att du ska känna dig trygg i alla steg av försäljningen av din bostad och att den sköts av en professionell fastighetsmäklare. Det är alltid ditt val om du vill anlita en mäklare efter det att du mottagit en offert. Det är också bra att veta att du kan dra av mäklararvodet i din deklaration, fråga din mäklare, ofta kan denne hjälpa dig att deklarera försäljningen av din bostad. Många mäklarfirmor har prislistor för arvoden, men fri prissättning gäller vilket innebär att det alltid är mäklaren själv som sätter sitt eget pris. Med hjälp av vår tjänst kan du jämföra mäklare genom att få olika offerter. Då kan du i lugn och ro välja mäklare som har det bästa mäklararvodet för just dig och dina behov! 

Solens kommun norr om Stockholm – Solna 

Solna kommun hör ihop med det som kallas för Storstockholm och det är en egen kommun som med åren vuxit ihop med Stockholm när staden expanderat utåt med transporter och bebyggelse. Här bor ca 82500 invånare och räknas som Sveriges 27:e största stad. På olika platser i staden har fynd gjorts som vittnar om bosättningar och gravfält och stadens historia börjar någon gång för ca 10 000 år sedan när inlandsisen smälte. I kommunvapnet pryder en sol i guld ett blått fält och det går att se att den bilden användes för första gången år 1723, det var då Solna kyrka fick en tornprydnad i form av en sol. Namnet Solna har en ännu längre historia och namnet grundades från Solnö med anor från 1300-talet. På den tiden tillhörde dagens Solna en ö som gick från Bällstaviken och Råstasjön i väster till Stora Värtan i öster. Solna landskommun blir Solna stad år 1943 och det är då staden får sina stadsprivilegier.  

Hem för kronprinsessan och lummiga parker 

Med engelska influenser är Hagaparken är ett omtyckt och välbesökt utflyktsmål för Solnaborna själva likväl som för turister. Här finns stora och öppna gräsytor som samsa med skogspartier och djurhagar. Här är  hemmet för Kronprinsessan Victoria med familj som har sin permanenta bostad vid Haga Slott i Hagaparken. Det är inte tillåtet att vistas i slottet men områden runtomkring är öppet för allmänheten att ta del av.  

Shopping i Sveriges största köpcenter, filmhistoria och storslagna arenaevents! 

Solna har mycket att erbjuda när det kommer till sevärdheter och upplevelser, Det må låta som en klyscha men här finns verkligen något för alla oavsett ålder och intressen. Gillar du att shoppa får du inte missa Mall of Scandinavia, eller MOS som det brukar förkortas. Med sina 100 000 kvm handelsyta är detta ett av Sveriges största köpcenter. I MOS hittar du 153 butiker med många välkända varumärken som Chanel, Lindex, Naturkompaniet, Stadium, Åhlens och HM. Och är du en sann cineast så är ett besök vid gamla Filmstaden i Råsunda ett måste! Kliv in genom samma portar som legendarerna Bergman, Garbo, Stiller och Sjöström. Här har många av svensk filmhistorias episka filmer spelats in under svensk films guldålder. Upplev storslagna arenaevents på Friends Arena. Det är inte bara svenska fotbollslandslagets hemmaarena vid fotbollsmatcher, här hålls konserter av världskända artister som t ex Beyoncé, Bruce Springsteen, Ed Sheeran, Guns N’ Roses, Iron Maiden och Swedish House Mafia, för att bara nämna några av alla superartister som stått på scenen här.

I Solna finns följande bostadsområden: 

Bra att veta vilka de tre vanligaste mäklararvodena är 

Det kan vara bra att veta för dig som funderar på att sälja din bostad i Solna, hur olika arvoden för mäklare kan se ut. Det finns tre mäklararvoden som är de vanligast förekommande vid försäljning av en bostad. Ett av dem är ett fast arvode i kronor. Du och den anlitade mäklaren kommer fram till ett fast pris före försäljningen startar. Arvodet baseras eller påverkar alltså inte bostadens slutpris. En annan variant du kan använda dig av när du ska sälja din bostad är ett provisionsbaserat arvode. Här får mäklaren en viss procent av bostadens slutpris i arvode. Procentsatsen kommer ni överens om i förväg innan bostaden läggs ut på marknaden. De tredje vanligast förekommande mäklararvodet är arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Tillsammans med mäklaren kommer du fram till ett grundpris. Skulle mäklaren sälja din bostad för en summa som överstiger målpriset ökar arvodet med en viss procent eller kronor.  

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här