Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Norrtälje

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Norrtälje, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Norrtälje - Hitta bästa arvodet i Norrtälje

Har du en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus i Norrtälje som du vill sälja? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra mäklararvoden och på så sätt spara både tid och pengar. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Norrtälje 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Norrtälje.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Norrtälje

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det är vanligtvis 30-50% dyrare att sälja en villa eller ett fritidshus än vad det är att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett fristående hus än vid en försäljning av en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode 2024?

Det finns flera olika faktorer som påverkar mäklararvodet, vilket gör det svårt att säga vad som är ett vanligt eller rimligt arvode. Faktorer som påverkar priserna är bland annat var i Norrtälje du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, vilken mäklare eller mäklarfirma du väljer att anlita, samt konkurrensen mellan mäklarna. Ofta har mäklarfirmorna i Norrtälje färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. Framgångsrika och erfarna fastighetsmäklare som får in många objekt tar ofta ut högre arvoden än mäklare som precis avslutat sin utbildning eller är relativt nya i fastighetsbranschen.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Norrtälje - vad ingår i mäklararvodet?

Har du en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus i Norrtälje som du vill sälja? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra mäklararvoden och på så sätt spara både tid och pengar. När du anlitar en fastighetsmäklare för att få hjälp med försäljning av din bostad betalar du något som kallas för mäklararvode eller mäklarprovision. Det som vanligtvis ingår i arvodet är en värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Ofta kan mäklaren även hjälpa dig att deklarera försäljningen av din bostad då mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen. För att hitta det bästa mäklararvodet i Norrtälje rekommenderar vi dig samla in offerter från flera olika mäklare, så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav för att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

Roslagens huvudstad

Norrtälje är Roslagens huvudstad och ligger i Stockholms län, längst in i Norrtäljeviken, i Stockholms norra skärgård. Norrtälje tätort har drygt 21 000 invånare medan det i hela kommunen bor drygt 64 000 invånare. Staden har anor ända från 1200-talet då en handelsplats ska ha funnits i Norrtäljeviken. Mitt genom den populära sommarstaden flyter den 1750 meter långa Norrtäljeån som sedan mynnar ut i Norrtäljeviken. För dig som gillar vandring finns här den 19 mil långa Roslagsleden, som beskrivs som en tätortsnära vandringsled i vikingarnas kölvatten. Leden sträcker sig från Danderyd till Grisslehamn och du som vandrar den passerar både hotell, restauranger, friluftsgårdar, pensionat, kaféer och campingplatser längs vägen. Naturen och terrängen är varierad och bjuder på djupa skogar, glittrande sjöar och vackra kustlandskap.

Norrtälje består av följande stadsdelar: 

Idyllisk småstad

Norrtälje beskrivs ofta som en idyllisk småstad med sina mysiga restauranger, cafeer och butiker längs med de små gatorna. Här har du alltid nära till vatten och staden är mycket populär bland turister under sommarmånaderna. I stadens hamn ligger den över 100 år gamla ångbåten Norrtelje som en gång i tiden trafikerade skärgården mellan bland annat Stockholm, Norrtälje och Mariehamn. Fartyget, som är känt för sin skönhet, byggdes år 1900 och har legat förtöjd i hamnen sedan det pensionerades 1968. Idag är det gamla ångfartyget en av Norrtäljes viktigaste historiska symboler och fungerar både som museum och restaurang. För den badsugna finns, förutom alla de vackra badplatserna runt om i kommunen, även tre inomhusbad i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik samt ett utomhusbad i Hallstavik. På Hallstavik Utomhusbad finns något som passar alla. Här hittar du både vattenrutschkana, hopplagun, beachvolleybollplan och ett stort poolområde. 

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode i procent och arvodestrappa. Om du och mäklaren inte avtalar om något blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad varje arvodesmodell innebär. 

Industrimuseum, medeltida försvarsborg och vikingaby

Pythagoras industrimuseum ligger högt upp på Södra berget i Norrtälje. Här finns berättelser om de människor och maskiner, som tillverkade tändkulemotorer till båtar och arbetsmaskiner, som sedan såldes över hela världen. Idag står den nedlagda fabriken kvar i orört skick som ett levande museum med utställningar, filmvisning och bildspel. På industrimuseet kan du bland annat besöka en gammal affärslokal, hälsa på i en arbetarbostad, utforska den gamla fabriksmiljön, shoppa bland souvenirer och njuta av kaffe och kaka i cafeet. Penningby slott är en av de mest välbevarade privatbefästningarna från 1500-talets Sverige och visas för allmänheten varje sommar. Slottet fungerade ursprungligen som en medeltida försvarsborg och här finns både kanontorn, orörda nedervåningar och en enorm brunn. Själva borgen började troligen byggas redan på 1400-talet och slottet har därefter byggts om vid flera tillfällen. Vikingabyn Storholmen är ett arkeologiskt friluftsmuseum där du kan testa på livet som viking. Friluftsmuseet Storholmen ligger vackert beläget vid sjön Erken, i ett naturreservat med 165 vikingatida gravhögar. Här finns ett autentiskt byggt vikingahus där du kan övernatta, laga mat över öppen eld, basta och bada i sjön. Museet har även en smedja, två vikingatida båtrekonstruktioner, kokhus med grillplats, örtagårdar och runstenar. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här