Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Täby

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Täby, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Täby - Hitta bästa arvodet i Täby

Funderar du på att sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus och bor i Täby? Vill du veta vad ett vanligt mäklararvode i Täby kostar? Med vår smidiga tjänst kan du snabbt och enkelt ta reda på vad en mäklare tar i arvode 2024. Det är gratis att jämföra mäklararvode och väljer själv om du önskar anlita någon mäklare eller inte. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Täby 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Täby.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Täby

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett är det ca 30-50% dyrare att sälja en villa, detta beror på att mäklaren har högre kostnader som denne behöver täcka, då det kräver mer tid för mäklaren att sälja ett fristående hus.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode i Täby?

Det är flera olika faktorer som spelar in och påverkar mäklararvodet, som t ex i vilket område i Täby ditt boende är placerat i, om det är en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus som du ska sälja. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Täby - Vad kostar mäklararvode i Täby?

Mäklararvode, även kallat mäklarprovision, är den avgift som du betalar en mäklare vid försäljningen av din bostad. Avgiften brukar avse en värdering av din bostad där mäklaren samlar in aktuell data och jämför med lokal prisstatistik, marknadsföring av bostaden före visning, förberedelse inför visning och genomförande av den, budgivning och hantering av bud, upprätta kontrakt samt ordna med tillträde av bostaden och slutförande av själva bostadsaffären. Du har möjlighet att dra av mäklararvodet när du deklarerar, se till att spara kvitton och fakturor. Ofta kan du mäklare hjälpa dig med detta, fråga honom eller henne om du är osäker på hur du ska gå till väga.

Du får även räkna med att det kommer att kosta mer att anlita en som har lite erfarenhet och färre år i branschen. Det finns något som kallas för fri prissättning vilket innebär att det är mäklaren själv som sätter sitt eget pris. Därför kan det löna sig för dig som ska sälja din bostad i Täby, att hitta mäklare och jämföra dessa för att hitta det lägsta mäklararvodet. På Maklararvode.se kan du jämföra mäklare hemma i lugn och ro när det passar dig. Det är alltid du själv som väljer om du vill tacka ja till en offert och gå vidare med din bostadsaffär. Alla mäklare hos oss är godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav och är kvalitetssäkrade så du kan känna dig trygg hela vägen igenom din bostadsaffär.  

Världens runstenstätaste bygd 

Med närhet till skärgårdens salta vattenstänk och endast två mil norr om Stockholm hittar vi Täby kommun med sina 70 000 invånare. Här finns Sveriges två största småbåtshamnar och flera sjöar. Täby har en historia som sträcker sig långt bakåt i tiden, platsen var bebodd redan på bronsåldern. Dess storhetstid var under vikingatiden, vilket de många runskrifterna skvallrar om som finns kvar att se än i dag. Här har Jarlabanke Ingefastsson, en storman från 1000-talet som ägde stora jordegendomar i området, satt sina avtryck. Elva runstenar finns resta efter honom, två av dem står i närheten av Täby kyrka. Tack vare dessa runstenar och dess källmaterial räknas Jarlabanke till en av de första kända svenskar och det går att utläsa en del spännande information om honom genom dem. Runstenarna vittnar om hur hans liv såg ut och hur hans sociala och ekonomiska ställning var, på fem av stenarna uppger Jarlabanke att han ”ägde hela Täby”.  

Utforska Täby 

Unna dig en ny outfit och shop till you drop i Täby Centrum, en av Sveriges största gallerior! Här finns 189 butiker att shoppa loss i med varumärken som H&M, Apple Store, Cervera, Chanel, Gina Tricot, Kicks, Lacoste, Polarn och Pyret, Stadium och Åhléns för att nämna några. Skulle du bli hungrig och magen kurrar efter all shopping så hittar du ett stort utbud av olika restauranger och caféer, eller vad sägs om Bastard Burgers, Gateau, Starbucks, Joe and the Juice, Pizza Hut eller någon av de 35 andra ställena som du kan välja mellan? I anslutning till Täby Centrum finns Filmstaden med fem olika biosalonger som tillsammans rymmer 530 platser, drömmen för alla filmälskare. Passa samtidigt på att besöka Täby Kyrka som är en av Sveriges äldst bevarade kyrkor. Här finns många gamla vackra takmålningar att beundra. Albertus Picturs valvmålningar från 1400-talet är en av sevärdheterna och vid ditt besök här får du inte missa den populära målningen med döden som spelar schack. Bo naturnära på mysiga Såstaholm Hotell och konferens med utsikt över Vallentunasjön. Hotellet brukar ofta få beröm för sin utmärkta service, mysiga omgivning och härliga frukost. Vill du få en matupplevelse som kittlar smaklökarna så måste du passa på att besöka mysiga Skänkstugan som serverar vällagad mat i en harmonisk miljö.

I Täby finns följande bostadsområden: 

Tre vanliga varianter av mäklararvode 

När du bestämt dig för att sälja din bostad i Täby och ska hitta din mäklare, så kan det vara bra att känna till att det finns några olika modeller av mäklararvode att välja mellan. Här nedan förklaras de tre mest förekommande varianterna. Det finns något som heter fast arvode, och precis som det låter så tar mäklaren ett fast pris i mäklararvode. Slutpriset på bostaden kommer alltså inte att påverka arvodet. Det här är en modell som passar för dig som i förväg vill veta hur mycket mäklararvodet kommer kosta. En annan variant är provisionsbaserat arvode. Det här är den modell som används mest vid försäljning av bostad. Mäklaren arvode utgörs av en viss procent av köpeskillingen av bostadens slutpris. Ni kommer tillsammans fram till procentsatsen och den fastställs före bostaden läggs ut till försäljning. Det finns också något som kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode. I den här modellen tar mäklaren ut ett fast grundpris och om denne lyckas sälja bostaden och överträffa ett satt målpris får han eller hon en ökning i procent eller kronor. Det här är en variant som oftast förekommer vid försäljning av dyrare och exklusivare objekt.   

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här