Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Ystad

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Ystad, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Ystad - Hitta bästa arvodet i Ystad

Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus i Ystad? Funderar du på vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadstyp? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du enkelt jämföra offerter och mäklararvoden från flera olika fastighetsmäklare i Ystad. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Ystad 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Ystad.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Ystad

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Ystad - Jämför mäklararvoden gratis

När du anlitar en mäklare för att få hjälp med att sälja din bostad betalar du en avgift till mäklaren som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Det som vanligtvis ingår i arvodet är följande: 

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och i mäklararvodet ingår det vanligtvis även hjälp med hur du ska göra för att deklarera din bostadsförsäljning. Alla mäklare anslutna till vår tjänst är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsaffär. 

Vackert beläget på Österlen

Ystad är en av Sveriges bäst bevarade medeltida platser och ligger vackert beläget på Skånes sydkust vid Österlen. Tätorten har anor från 1200-talet och man tror att det fanns en handelsplats i Ystad redan i slutet av 1100-talet. I den pittoreska småstaden, med drygt 30 000 invånare, finns det över 300 skånska korsvirkeshus bland kullerstensgator och solstänkta torg. Några exempel på byggnader med medeltida ursprung som fortfarande finns bevarade i Ystad är; Gamla Latinskolan, Birgittahuset, Brahehuset, Pilgrändshuset och källaren i Gamla Rådhuset. Ystad i sig är ett populärt besöksmål bland turister men här har du också nära till metropoler som Malmö och Köpenhamn och till lugnet och de vidsträckta landskapen på Österlen. Precis vid stranden i Ystad ligger Ystad Saltsjöbad, en anrik hotell-, spa- och konferens-anläggning som funnits i hela 120 år. Här finns det 140 rum, varav 2 sviter, 10 minisviter och totalt 286 bäddar. Njut av fantastisk mat i någon av anläggningens fyra restauranger, mingla med ett glas bubbel i Lido Club & Spa’s Pool Club eller njut av en lyxig spabehandling. På spa:et finns även lågvattenpool, jacuzzi, uppvärmd  inomhuspool, en stor utomhuspool med solsängar och poolbar, fyra varma källor utomhus (bland annat Champagne bubbelpool), torrbastu med havsutsikt, kallbad och isvak, öppna eldstäder, relax med havsutsikt, orangerie i grönskan, gym, omklädningsrum och Lido Lounge med drinkar och lagom stora rätter. 

3 vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga modeller av mäklararvode, där det som kallas för mäklarprovision eller provisionsbaserat arvode, är den flitigast använda modellen idag. Denna variant av mäklarprovision innebär att fastighetsmäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad sålts. Ju högre slutpriset på din bostad blir, desto högre blir avgiften som du ska betala till din mäklare. En annan variant av mäklararvode är fast arvode vilket innebär att mäklaren tar en fast summa för att sälja din bostad. Arvodet påverkas inte av slutpriset på din bostad vilket kan vara bra för dig som redan från start vill veta vilka utgifter du har till fastighetsmäklaren. Den tredje varianten av arvode är det som kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Denna modell innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas sälja bostaden över ett visst målpris. Denna variant av arvode är vanligast vid försäljning av lite dyrare och mer exklusiva objekt och sporrar ofta mäklaren att lägga ner extra tid och arbete på att sälja bostaden till ett så högt slutpris som möjligt. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Ersättningen du betalar till mäklaren ska i dessa fall alltid vara av skälig summa. 

Ystad består av följande bostadsområden: 

Centrum för den svenska filmindustrin

År 2004 renoverades de gamla luftvärnshallarna på Regementet i Ystad och förvandlades till Skandinaviens största filmstudio Ystad Studios. Författaren Henning Mankells kriminalserie om poliskommissarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad och de 13 första Wallanderfilmerna spelades in på just Ystad Studios. Wallanderfilmerna som blivit en stor succé världen över har satt Ystad på kartan och på Ystads kommuns hemsida finns en karta över alla inspelningsplatserna i filmerna för dig som vill gå i Kurt Wallanders fotspår. På Fridolfs konditori kan du till exempel beställa en ”Wallanderbakelse” som är en gräddbakelse, täckt av blå marsipan, som fått sitt namn efter böckerna om Kurt Wallander. Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film och här kan du som besökare gå runt i autentiska studiobyggen och filmmiljöer, se och prova rekvisita och själv prova på att skapa filmer och berättelser med professionell teknik. Här anordnas även guidade visningar, föreläsningar och workshops. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här