Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Vaxholm

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Vaxholm, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Vaxholm - Hitta bästa arvodet i Vaxholm

Ska du sälja din bostad i Vaxholm? Letar du efter en proffsig mäklare som erbjuder ett bra mäklararvode? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Vaxholm. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Vaxholm 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Vaxholm.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Vaxholm

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Vaxholm - Vad är ett rimligt mäklararvode i Vaxholm?

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du en avgift till mäklaren för det arbete som mäklaren utför. Denna avgift kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Det finns tre vanliga modeller för mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Den vanligaste modellen är det provisionsbaserade arvodet som innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad sålts. Det fasta arvodet innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Priset påverkas alltså inte av slutpriset på bostaden. Den tredje varianten av mäklararvode är det trappbaserade arvodet som även brukar kallas för arvodestrappa. Här tar mäklaren att fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om slutpriset på din bostad når över ett visst målpris. Denna modell är vanligast vid försäljning av dyra och exklusiva objekt och sporrar ofta mäklaren att lägga ner extra tid och arbete för att kunna sälja din bostad till ett så högt slutpris som möjligt. 

Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetesäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsförsäljning. 

Skärgårdens huvudstad Vaxholm

Vaxholms kommun omfattar cirka 70 öar, varav 57 är bebodda, samt halvön Bogesundslandet. Staden, som ligger endast 3 mil från Stockholm, kännetecknas av en unik kombination av vatten, natur, storstad och en pittoresk stadskärna, vilket förmodligen är anledningen till att det anses vara en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vaxholm har cirka 12 000 invånare och varje år besöker cirka 1 miljon turister kommunen. Kommunen gränsar i öster till Värmdö kommun, i söder till Nacka kommun och Lidingö kommun, i väster till Danderyds kommun och Täby kommun samt i norr till Österåkers kommun som alla ligger i Stockholms län. Vaxön är den ö som de flesta känner som Vaxholm. Här ligger de flesta butikerna och restaurangerna och det är hit du kommer med Waxholmsbåten. 

Totalt finns det sex tätorter i Vaxholms kommun: 

Vilka faktorer påverkar mäklararvodet?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden i Vaxholm. Bland annat påverkas priserna av i vilket område du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, hur stor din bostad är, hur konkurrensen mella mäklarna i Vaxholm ser ut samt vilken fastighetsmäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild mäklare kan sätta sina egna priser för arvoden. Priserna baseras ofta på mäklarens erfarenhet och framgångar i branschen. Arvodet är vanligtvis högre vid en försäljning av ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en bostadsrätt. Det kan vara så mycket som 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus än att sälja en bostadsrätt. Anledningen till detta är att en husförsäljning ofta är mer tidskrävande än en lägenhetsförsäljning vilket i sin tur genererar högre kostnader för mäklaren. Genom att samla in offerter från flera olika mäklare i Vaxholm får du snabbt en bra överblick över hur olika mäklare prissätter sig och vad som ingår i respektive mäklares arvode. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du bestämmer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se.

Vaxholms kastell 

Redan för 1000 år sedan bodde det människor i området kring Vaxholm men staden fick stadsrättigheter först år 1647. År 1863 stod Vaxholms kastell färdigt efter 30 års byggande. På kastellet, som byggdes för att försvara Stockholms inlopp mot fiender, fanns både soldater under utbildning, höga militärer med familjer och tjänstefolk samt civila arbetare som kokerskor, pigor, tvätterskor, skomakare, skräddare och hantverkare. Totalt kunde det vistas upp emot 1000 personer här samtidigt och kastellet fungerade som ett eget litet samhälle. Idag är Kastellet ett populärt besöksmål och en attraktiv mötesplats på Vaxholm med en spännande historia. Här finns bland annat Restaurang Pansarbatteriet med högklassig mat och Exercishuset som är perfekt för event som konferenser på 180-500 personer, luncher och middagar för upp till 450 personer samt produktlanseringar och mässor.

Vad ingår i mäklararvodet?

Det som vanligtvis ingår i avgiften du betalar till mäklaren när du säljer din bostad är följande: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här