Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Varberg

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Varberg, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Varberg - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Bor du i Varberg och går i tankarna om att sälja din bostad? Oavsett om du söker bästa mäklararvodet för fritidshus, villa eller lägenhet så kan du med hjälp av vår kostnadsfria tjänst jämföra offerter från olika mäklare. Snabbt, smidigt och enkelt tar du reda var du kan hitta den lägsta mäklarprovisionen för just din bostad. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Varberg 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Varberg.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Varberg

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Mäklararvodet för en villa brukar vara 30-50% dyrare att sälja än en bostadsrätt eller ett fritidshus. Det grundas på att det tar mer tid och arbete från mäklaren när ett fristående hus ska säljas än jämförelsevis en lägenhet. Fri prissättning tillämpas, det är alltså alltid mäklaren själv som väljer sitt eget pris, även om mäklarkontor har prislistor för arvoden. Genom vår tjänst kan du snabbt och enkelt hämta offerter från olika auktoriserade mäklarfirmor. Jämför hemma i lugn och ro för att hitta det alternativet som passar bäst för dig och dina behov.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode 2024?

Vad ett mäklararvode kostar i Varberg påverkas av flera olika faktorer. Saker som påverkar priset är bland annat typen av bostad som du ska sälja, i vilket område i Varberg bostaden finns och vilken mäklare och fastighetsfirma du anlitar för att sälja. Finns det fler mäklare i staden kan även detta komma att påverka priserna för mäklarprovisionen. Du får räkna med att betala lite mer för en mäklare med en lång och gedigen erfarenhet av branschen och en mäklare som är ny i branschen kostar ofta lite mindre i jämförelse.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Varberg - Arvoden för villa, bostadsrätt eller fritidshus

Här nedan listar vi vad som vanligtvis brukar ingå i den avgift som du betalar till mäklaren vid en försäljning av bostad: 

Hallands kustpärla 

Tätorten Varberg ligger förnämligt placerat vid kusten i mellersta Halland, mittemellan Göteborg i norr och Halmstad i söder. Här bor ca 35 000 invånare i vad som räknas som Sveriges 36:e största tätort. Det här är en ort med en svindlande lång historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1343, då staden omnämns i ett brev vid namnet Getaskärr för första gången. Men det finns geologiska fynd som gör antydningar om att stadens historia går så långt tillbaka som till mitten av 1200-talet. I Varberg kan du slappna av och njuta av en varm bastu och kallbad i det vackra Kallbadhuset i orientalisk stil som grundades år 1903. Den som har en förkärlek till naturupplevelser kommer inte bli besviken, öster om Varberg ligger natursköna Åkulla Bokskogar som bjuder på tolv vandringsleder, utforska Getteröns naturreservat som finns med på Ramsar-listan eller andas in havsdoften längs den 4 km långa strandpromenaden. Strandpromenaden i Varberg går från Apelvikens camping, rundar udden vid Kusthotellet och går sedan vidare mot Varbergs fästning och centrum och är ett populärt mål för många besökare.  

Upplev historiens vingslag vid Varbergs fästning 

Spatsera runt pampiga Varbergs fästning med anor från slutet av 1200-talet. Ett måste för alla som gillar historia! Fästningen har utgjort platsen för många historiska händelser och binder ihop den svenska och danska historien med sina många maktkamper. Här har kungligheter som Magnus Eriksson, Drottning Margareta och Kung Christian IV bott. Fram till 1931 fanns här ett fängelse som idag är omgjort till ett vandrarhem. Vågar du övernatta i en av de gamla fängelsecellerna? Du hittar vandrarhem, privata boenden och restauranger inom fästningens murar. Passa på att samtidigt göra ett besök vid Hallands kulturhistoriska museum som ligger i anslutning till fästningen. Här kan du beskåda det som sägs vara kulknappen som dräpte Karl XII och museet visar även upp Bockstensmannen, en 1300-talsman med bevarat hår och kläder.  

Varberg - Surfers Paradise 

Varberg har kommit att bli ett mecka för svensk surfing och hit kommer årligen mängder av surfentusiaster för att surfa på någon av de populära stränderna Apelviken och Läjet. Du kommer älska surfstränderna i Varberg och det går att njuta av saltstänk och havsbris oavsett om du är proffs eller nybörjare. För den som är ny inom ämnet och vill bli surfare för en dag erbjuder b la Surfers Centre, Surfers Paradise, FahénSurf och Destination Apelviken kurser i surfing. Möjligheterna är många och det finns flera olika sätt att ta sig fram på havet och vågorna genom bland annat vindsurfing, vågsurfing, havskajak, SUP, skimboard, bodyboard, longboard, trampbåt eller el-scooter.

I Varberg finns följande bostadsområden: 

Tre vanliga varianter av mäklararvode 

Du som går i säljtankar och ska sälja bostad i Varberg under 2024 kan ha nytta av att ha koll på vilka olika mäklararvoden som går att välja mellan.  Nedan följer en lista som förklarar hur de tre vanligast arvodena fungerar:  

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här