Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Växjö

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Växjö, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Växjö - Hitta bästa arvodet i Växjö

Vill du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus i Växjö? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra mäklararvoden i Växjö så att du kan välja den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Växjö 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Växjö.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Växjö

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Visste du att det är 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Den stora prisskillnaden beror framförallt på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på en försäljning av ett hus än på en försäljning av en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode i Växjö?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden vilket gör det svårt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode i just Växjö. Bland annat påverkas priserna av var i Växjö du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, konkurrensen mellan mäklarna i området samt vilken fastighetsmäklare och mäklarfirma du väljer att anlita.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Växjö - Jämför mäklararvoden i Växjö

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. I arvodet ingår vanligtvis en värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför visningar samt visningar för spekulanter, hantering av frågor och bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan mäklaren även hjälpa dig med hur du ska deklarera din bostadsförsäljning.

Det råder fri prissättning i branschen vilket gör att varje enskild fastighetsmäklare har rätt att sätta sina egna priser för arvoden. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än nyutbildade eller oerfarna mäklare som ännu inte hunnit bygga upp sitt nätverk. Därför lönar det sig ofta att ta in offerter från flera olika fastighetsmäklare så att du kan jämföra dem mot varandra innan du bestämmer dig för vem du vill anlita.

Universitetsstad med framgångsrikt hockeylag

Växjö ligger i södra Småland och är Sveriges 19:e största tätort med sina drygt 70 000 invånare. I hela Växjö kommun bor det idag drygt 94 000 invånare. Staden som blev en universitetsstad år 1999 har en historia långt tillbaka i tiden och Växjöbygden har haft en bofast befolkning sedan yngre stenåldern, 4100–1700 f.Kr. Linnéuniversitetet i Växjö grundades den 1 januari 2010 genom en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Idag har universitetet drygt 44 000 registrerade studenter 2100 anställda. På Linnéuniversitetet kan du välja mellan över 150 olika utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom ämnen som samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi, hälso- och livsmedelsvetenskap samt konst och humaniora. Här finns också områdesutbildningar såsom en rektorsutbildning och en polisutbildning. Växjö är även känt för sitt framgångsrika hockeylag Växjö Lakers HC som grundades 1997 som konkursbo efter Växjö HC. Laget debuterade i division 4 och har sedan dess snabbt avancerat uppåt i serierna och tabellerna. Sedan debuten i SHL år 2011 har Växjö Lakers vunnit hela 3 SM-guld säsongerna 2015, 2018 och 2021. Laget spelar sina hemmamatcher i Vida Arena som invigdes den 17 september 2011. Arenan är en del av projektet Arenastaden som är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang. Här samsas totalt 15 olika sporter i anläggningarna Fortnox Arena, Idrottshuset, Myresjöhus arena, Telekonsult Arena, Tipshallen, Truppgymnastikhallen, Vida Arena, Värendsvallen, Växjö Boule Arena

Växjö består av följande stadsdelar och bostadsområden:

Europas grönaste stad och restaurang med stjärnstatus

I Växjö arbetar man aktivt med miljöfrågor för att skapa en bra och hållbar framtid för stadens invånare. Den närhet till vatten och grönska som staden erbjuder ger både livskvalitet och attraktionskraft. 2018 vann Växjö EU-kommissionens European Green Leaf Award, ett pris  som går till städer med 20 000 till 100 000 invånare och som arbetar målmedvetet för en bättre miljö, som skapar grön tillväxt och samverkar med övriga samhället i miljöfrågor. Växjö är en stad med många sjöar och i kommunen finns det totalt 250 sjöar; norr om staden ligger Helgasjön, i nordost Toftasjön, i sydväst Norra Bergundasjön och Södra Bergundasjön och centralt Växjösjön samt Trummen. Bland de mest populära sevärdheterna i Växjö hittar du bland annat Sveriges Glasmuseum, Växjö Domkyrka, Svenska Emigrantinstitutet, Teleborgs slott och Kronobergs slottsruin. Växjö kan också stoltsera med den prisbelönta restaurangen PM & Vänner som har en stjärna i Guide Michelin. Restaurangens matfilosofi bygger på de tre hörnstenarna skog, äng och sjö och menyn är av modern småländsk stil. 

Det finns olika typer av mäklararvoden

Det finns tre vanliga typer av mäklararvoden; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller så blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen du betalar till mäklaren ska i dessa fall vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om hur varje arvodesmodell fungerar och när de vanligtvis används: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här