Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Västerås

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Västerås, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Västerås - Hitta bästa arvodet i Västerås

Ska du sälja din bostad i Västerås? Letar du efter det bästa mäklararvodet för villa, lägenhet eller fritidshus? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera mäklare för att hitta den bästa mäklarprovisionen för just din bostadstyp. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Västerås 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Västerås.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Västerås

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det brukar vara cirka 30-50% dyrare att sälja en villa eller ett fritidshus än en bostadsrätt. Detta beror på att det krävs mer tid och arbete från mäklaren vid en försäljning av ett fristående hus än vid en försäljning av en lägenhet. Många mäklarkontor har färdiga prislistor för arvoden men det är fri prissättning som gäller, vilket innebär att det alltid den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. Med vår smarta tjänst kan du enkelt få offerter från flera olika kvalitetssäkrade mäklare så att du i lugn och ro kan jämföra dem och välja den mäklare som passar dig bäst.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode 2024?

Vad som är ett rimligt mäklararvode i Västerås beror på flera faktorer. Bland annat vilken typ av bostad du vill sälja, bostadens värde, var i Västerås du bor och vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Även konkurrensen mellan fastighetsmäklarna i staden kan påverka priserna för mäklarprovisionen. Ofta har framgångsrika och erfarna mäklare högre arvoden än mäklare som är nya i branschen

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Västerås

Ska du sälja din bostad i Västerås? Letar du efter det bästa mäklararvodet för villa, lägenhet eller fritidshus? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera mäklare för att hitta den lägsta mäklarprovisionen för just din bostadstyp. Vad är det då som ingår i den avgift du betalar till mäklaren vid en försäljning av en bostad? 

Det som vanligtvis ingår brukar vara:

Västerås - staden vid Mälarens strand

Mälarstaden Västerås är residensstad för Västmanlands län och är Sveriges sjätte största stad med sina drygt 155 000 invånare. Västerås, som tidigare hette Västra Aros, ligger vid Mälarens norra strand, endast 10 mil väster om Stockholm. Här hittar du bland annat prisbelönta Steam Hotel och Sveriges första actionbad Kokpunkten. Steam Hotel är 18 våningar högt och ligger i det kulturminnesmärkta gamla ångkraftverket som byggdes 1917. Här finns det 264 hotellrum, pool club med milslång utsikt över Mälaren och tre restauranger i fantastisk miljö. 

Sveriges äldsta gymnasium

Västerås är en stad med en tusenårig historia, här ligger bland annat Sveriges äldsta gymnasium, Rudbeckianska gymnasiet, Västerås domkyrka, som har stjärnor i Guide Michelin och Sveriges största forntida gravhög, Anundshög. I de centrala delarna av staden ligger Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum under samma tak, i anslutning till flygplatsen ligger Västerås Flygmuseum där du kan titta på unika flygplan och testa flygsimulator. På Vallby Friluftsmuseum, som är ett utomhusmuseum, kan du uppleva västmanländsk kulturhistoria. Västerås kan också stoltsera med Sveriges största flytande båtmuseum, Frösåkers Brygga. Här kan du testa på att vara viking för en dag och titta på 20 olika vikingaskepp, medeltida skepp och allmogebåtar. 

Västerås Slott och Skultuna Messingsbruk

Vid Svartåns mynning ligger Västerås slott som uppfördes under 1100-talet och fungerade som kungligt residens under Vasatiden. Idag är delar av slottet residens för Landshövdingen i Västmanlands län. Cirka 20 minuters bilfärd från Västerås city ligger Skultuna messingsbruk, som är ett av världens äldsta, fortfarande aktiva mässingsbruk. Bruket grundades 1607 av kung Karl IX och är fortfarande hovleverantör till det svenska kungahuset. Här kan du bland annat besöka Skultunas Flagship Store, Outletbutiker, Museum och Å-Cafét där du på uteserveringen alldeles intill Svartån kan njuta av nybryggt kaffe och hembakat bröd.

Västerås består av följande bostadsområden:

Högskola, ABB och Hennes & Mauritz 

Mälardalens Högskola, MDH, är Sveriges största högskola och har campus i både Västerås och närliggande staden Eskilstuna. Här läser nästan 20 000 studenter kurser och program inom områdena ekonomi, hälsa, design och kommunikation, utbildning, teknik samt kammarmusik och opera. I december 2020 stod det klar att Mälardalens Högskola kommer att bli ett universitet den 1 januari 2022. Visste du att det globalt ledande teknikbolaget ABB, med 105 000 medarbetare i fler än 100 länder, har sitt huvudkontor i Västerås? Det var också i Västerås som Hennes & Mauritz-grundaren Erling Persson öppnade den allra första HM-butiken 1947. 

Framgångsrikt bandylag

Västerås har också många framgångsrika idrottslag inom både innebandy, fotboll, hockey och bandy. Du kanske känner till VSK Bandy som är Sveriges mest framgångsrika bandyförening på herrsidan? VSK Bandy har spelat så mycket som 34 SM-finaler i bandy för herrar sedan klubben bildades den 29 januari 1904. Laget spelar sina hemmamatcher på ABB Arena Syd som ligger på Rocklunda IP. Idrottsplatsen Rocklunda, som bara ligger 2 kilometer från Västerås centrum, är den största sammanhängande idrottsplatsen i hela Sverige. Här finns både utomhus- och inomhusarenor för bland annat idrott, mässor, konserter och konferenser. 

Tre vanliga varianter av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad i Västerås år 2024 kan det vara bra att ha koll på vilka typer av mäklararvoden som finns. Här kan du läsa mer om de tre vanligaste varianterna på arvode:

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här