Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Värmland

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Värmland, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Värmland - Hitta bästa arvodet i Värmland

Har du en villa, bostadsrätt eller fritidshus i Värmland som du planerar att sälja? Undrar du vad ett vanligt mäklararvode kostar? Det kan du enkelt ta reda på med hjälp av vår smarta och kostnadsfria tjänst. Den låter dig jämföra offerter från olika mäklare och på så sätt kan du hitta en mäklare och ett mäklararvode som passar bäst för dig och din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Värmland 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Värmland.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Värmland

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Värmland - Vad är ett rimligt mäklararvode i Värmland?

När du ska sälja din bostad i Värmland betalar du ett mäklararvode eller som det ibland även kallas mäklarprovision, till mäklaren. I den här avgiften brukar det ingå värdering av din bostad, insamling av lokal data och jämförande av prisstatistik i ditt område, marknadsföring av bostaden, förberedelse inför visning och genomförande av den, hantering av bud under budgivningen, formulering av kontrakt och signering samt att ordna med tillträde till bostaden och slutförande av affären. Du kan dra av mäklararvodet i din deklaration, så se till att spara alla kvitton och fakturor som du kan tänkas behöva redovisa i samband med det. Om du inte vet hur du ska gå tillväga kan du fråga din mäklare, han eller hon kan ofta hjälpa dig med detta.

10 anledningar att älska Värmland

I Värmland behöver du inte välja mellan vidunderliga naturupplevelser, stadens puls, oväntade pärlor eller avkopplande platser. Allt det går att hitta här! Dessa tio anledningar att älska Värmland är bara en bråkdel av allt gött som finns där; 

1. Sliperiet i Borgvik är en konsthall som bjuder på olika konstformer av kända internationella och nationella namn. Själva konsthallen är inhyst i en byggnad som från början var träsliperi och massafabrik. När du är här kan vi varmt rekommendera ett besök i restaurangen som finns i anslutning till konsthallen. Avnjut lunch, a la carte eller avsmakningsmenyer gjorda på lokala råvaror. 

2. Vänern – i Värmland är det alltid nära till vatten. Med glittrande Klarälven som slingrar sig genom landskapet och som mynnar ut i Vänern söder ut kan du ta dig fram med hjälp av båt, kajak, sup-bräda eller flotte. Från Karlstad och Kristinehamn går det gemytliga båtbussar som låter dig uppleva städerna från vattnet vilket ger ett helt annat perspektiv än vad du kanske är van vid.

3. Räkmacka i Värmskog – Intill sjön Värmeln ligger Värmskogs café som är vida känt i länet för sina lyxmackor som drunknar i ett hav av räkor. 

4. Författarna och poeterna – Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin, Ninni Schulman, Inger Sandberg och Göran Thunström är alla värmlänningar med ett sinne för ordkonst. 

5. Skidåkning – Oavsett om du åker utför eller nerför så finns det många olika alternativ. Branäs och Hovfjället är två av de större skidanläggningarna i länet med varierande åkning. 

6. Dialekten – kan det vara så att värmländskan är Sveriges gladaste dialekt? 

7. Musiken – Värmland kan stoltsera med flertalet kända musiker. Här är några exempel på värmländska musiker: Monica Zetterlund, Christer Sjögren, Sven-Ingvars, Detektivbyrån, Jumper, Zarah Leander och nu albumaktuella skådespelerskan Mia Skäringer Lázár. 

8. Restaurangerna – Ät flott och lokalproducerat på Ölme Prästgård Gästgiveri, frossa loss i Kalasmakeriet på Prästgårdens dignande helgbuffé eller avnjut en sexrättersmeny med närproducerade produkter på Almars krog. 

9. Naturen – Skogar, sjöar, ängar, skärgård och berg. De värmländska landskapen bjuder på alla delar. 

10. Konstnärerna – Arvikakonstnären Gustaf Fjaestad målade gnistrande vinterlandskap i början av förra århundradet och Munkforssonen Lars Lerin skildrar nutiden med hjälp av akvarell. Lena Cronqvist, född i Karlstad, är en nutida konstnär som varit aktiv i över 50 år och har väckt uppmärksamhet med sin konst både på hemmaplan och internationellt. Framför allt är hon känd för sitt sätt att bryta konventioner och skildra verklighetens komplexitet.

Vad kostar ett mäklararvode i Värmland?

Det går inte på rak arm att säga ett exakt pris för vad ett mäklararvode i Värmland kostar då det inte finns något fast standardpris. Det är nämligen olika faktorer som påverkar summan på arvodet. Var i Värmland ditt objekt finns kommer påverka priset, om det är en villa, bostadsrätt eller fritidshus – en villa kostar ca 30-50% mer att sälja då det kräver en större insats av mäklaren och mer omkostnader vid försäljning av ett fristående hus. Konkurrensen om det finns fler mäklare på din ort kommer påverka priset och valet av mäklare kan också komma att påverka kostnaden för mäklararvodet. Räkna med att du får betala lite mer för en mäklare som har jobbat många år och har lång erfarenhet än en mäklare med få år i branschen. Det tillämpas vad som kallas för fri prissättning i branschen, vilket innebär att det är varje enskild mäklare som sätter sitt eget pris. På Maklararvode.se kan du i lugn och ro jämföra mäklararvoden för att hitta det billigaste mäklararvodet i Värmland. Alla mäklare hos oss är godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav och är kvalitetssäkrade, för att du ska kunna känna dig trygg hela vägen genom din bostadsaffär. Det är alltid du själv som väljer om du vill tacka ja till en offert som du mottagit.

Kommuner i Värmland:

Tre vanliga varianter av mäklararvode

När du ska jämföra mäklararvoden i Värmland kan det vara bra att känna till att det finns olika typer av mäklararvode. Fasta arvode, provisionsbaserat arvode och trapparvode eller arvodestrappa som det ibland kallas är de tre vanligaste varianterna av mäklararvode. Ett fast arvode innebär att du och mäklaren kommer överens om ett fast pris i arvode, oberoende av vad slutpriset på din bostad kommer att bli. Det här är en variant som passar bra för dig som på förväg vill veta hur mycket mäklararvodet kommer att kosta. Ett provisionsbaserat arvode är den vanligaste och mest använda modellen. Du och mäklaren kommer överens om en viss procent av bostadens köpeskilling som blir mäklararvodet. Och slutligen, arvodestrappa eller trappbaserat mäklararvode. Den går till som så att mäklaren tar ut en fast avgift i grundpris och om han eller hon lyckas att sälja bostaden över målpriset utgår en ökning i kronor eller procent. Den här varianten används oftast vid försäljning av lite dyrare och exklusiva objekt och förekommer oftast i storstäderna.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här