Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden på Värmdö

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare på Värmdö, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Värmdö - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Skulle du vilja prisjämföra mäklararvode i Värmdö? Maklararvode.se låter dig kostnadsfritt hitta rätt mäklare. Vi kvalitetssäkrar alla fastighetsmäklare så du bara får offerter på mäklararvode från mäklare som är godkända enligt Fastighetsmäklarinspektionens krav. Det är gratis att jämföra mäklararvode och väljer själv om du önskar anlita någon mäklare eller inte. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden på Värmdö 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar på Värmdö.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden på Värmdö

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Värmdö - Hitta bästa mäklararvodet i Värmdö

Drömmer du om nytt boende? Söker du en större villa, en lättskött bostadsrätt eller ett mysigt fritidshus i skärgården? Oavsett hur dina bostadsdrömmar ser ut så är första steget mot att uppfylla dem att sälja din befintliga bostad. När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du en avgift som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode för det arbete som mäklaren utför. Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika mäklare på Värmdö så att du kan välja den mäklare som erbjuder det bästa mäklararvodet. Vad är det då som ingår i avgiften som du betalar till mäklaren? Vanligtvis ingår följande: 

En av Sveriges snabbast växande kommuner

Värmdö är en av Sveriges snabbast växande kommuner och en stor anledning till Värmdös attraktionskraft är den vackra naturen, båtlivet, de cirka 10 000 öarna och närheten till Stockholm city. Kommunen har cirka 45 000 invånare men på somrarna ökar invånarantalet till nästan 100 000 personer tack vare de många sommargästerna, de allra flesta med fast boende i Stockholm. Värmdö är Sveriges sjätte största ö med sina 180 km² och kommunen gränsar i sydväst till Haninge kommun och Tyresö kommun, i väster till Nacka kommun och Vaxholms kommun samt i norr till Österåkers kommun. Gustavsbergs porslinsfabrik grundades 1825 i Värmdö och var länge den största arbetsgivaren i kommunen. Idag är Värmdö kommun den största arbetsgivaren följt av företag som Värmdö Byggentreprenader AB och Villeroy & Boch. Gustavsbergs porslinsmuseum är ett populärt besöksmål och ligger i det som tidigare kallades Torkhuset i det numera nedlagda Gustavsbergs porslinsfabrik. Här finns samlingar bestående av cirka 40.000 olika föremål som hushållsporslin, konstgods, sanitetsgods samt föremål av plast och emalj. Utställningarna på museet visar porslinets historia ur ett internationellt perspektiv, porslinstillverkningen i Gustavsberg sedan tidigt 1800-tal, formgivning från Gustavsbergs studio av internationellt kända formgivare som Wilhelm Kåge, Stig Lindberg, Berndt Friberg och Lisa Larson samt olika typer av bruksporslin från 1900-talet.

Vad är ett rimligt mäklararvode på Värmdö?

Det är inte helt lätt att säga vad som är ett rimligt mäklararvode på Värmdö då det finns flera olika faktorer som påverka priserna. Några av dessa är var på Värmdö du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, hur stor bostaden är, hur konkurrensen mellan mäklarna på Värmdö ser ut samt vilken fastighetsmäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Visste du till exempel att arvodet vanligtvis är 30-50% dyrare vid en försäljning av ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en bostadsrätt? Anledningen till detta är att det ofta är mer tidskrävande och ligger mer arbete bakom en villaförsäljning än en lägenhetsförsäljning, vilket i sin tur också genererar högre kostnader för mäklaren. Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att det är upp till varje enskild fastighetsmäklare att sätta sina egna priser för arvoden. Priserna baseras ofta på mäklarens erfarenheter och framgångar i branschen vilket gör att det vanligtvis är dyrare att anlita en erfaren mäklare, än att anlita en ung eller nyutbildad mäklare. 

Värmdö består av följande tätorter: 

Konsthallen Artipelag

På Hålludden vid Baggensfjärden i Värmdö kommun ligger konsthallen Artipelag som håller hög internationell nivå. Konsthallen beskrivs som en internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter i Stockholms skärgård. Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård) och grundades av Björn Jakobson som ville skapa en vacker byggnad för konst- och kulturupplevelser i Stockholms skärgård. Det var arkitekten Johan Nyrén som fick i uppdrag att rita Artipelag och många menar att Nyrén med Artipelags storslagna arkitektur kommer att skriva internationell arkitekturhistoria. Huset består av totalt tre plan och är cirka 10 400 m2 stort och själva konstmuseet är 1 800 m2 stort. Högst upp i byggnaden ligger Artipelag Restaurang med magnifik utsikt över Baggensfjärden och med för restaurangen specialdesignade möbler. På entréplan ligger Bådan Café & Konditori med högklassigt bröd och bakverk skapade från grunden. Både restaurangen och cafeet har fokus på säsong och närodlat och inspireras av den omgivande naturen. Idag är Artipelag ett av Stockholms största konstmuseer och förutom konstutställningar och god mat finns även en designbutik och en multifunktionshall som kan användas till event som konferenser, presentationer, produktlanseringar, mässor, konserter, galor samt TV- och filminspelningar.

3 vanliga varianter av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad på Värmdö kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste varianterna av mäklararvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Nedan kan du läsa mer om de tre vanligaste modellerna av mäklararvode:

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här