Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Vänersborg

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Vänersborg, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Vänersborg - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Funderar du på att sälja din bostad och bor i Vänersborg? Undrar du vad ett rimligt mäklararvode kostar 2024? Om du går i tankarna om att sälja din villa, fritidshus eller lägenhet så kan du enkelt och snabbt med hjälp av vår kostnadsfria tjänst få svar på vad som är ett normalt mäklararvode Vänersborg. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Vänersborg 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Vänersborg.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Vänersborg

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Att sälja en villa är i vanliga fall 30-50% dyrare än bostadsrätt och fritidshus. Anledningen till det är att det ofta kräver mer tidsresurs för mäklaren att sälja ett fristående hus.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Vänersborg - Bra att veta när du ska sälja bostad i Vänersborg

Det finns några vanligt förekommande saker som brukar ingå i mäklararvodet eller mäklarprovisionen som du betalar till mäklaren vid en försäljning. Avgiften brukar avse en värdering av bostaden där mäklaren har kollat upp lokal prisstatistik och data och jämfört med andra bostäder på bostadsmarknaden, mäklaren sammanställer fakta om bostaden och marknadsför den, förbereder och anordnar visningar för intressenter, hanterar budgivningen, skapar köpehandlingar och ordnar med kontraktsskrivning mellan köpare och säljare och till sist slutförande av bostadsaffären och tillträde. När du ska sälja din bostad och använder dig av Maklararvode.se för att jämföra arvoden kan du alltid känna dig trygg med att alla anslutna mäklare fyller fastighetsmäklarinspektionens krav och är godkända och kvalitetssäkrade. Allt för att du ska känna att din bostadsaffär är i trygga och professionella händer. Det är alltid du själv som väljer om du vill acceptera en offert efter att du mottagit den och om du vill anlita mäklaren. Det är också bra att känna till att mäklararvodet är avdragsgillt i din deklaration, prata med din mäklare, ofta kan hon eller han hjälpa dig att deklarera försäljningen av din bostad.

Vänersborg - Lilla Paris 

Tätorten Vänersborg ligger ypperligt placerat precis vid Vänerns sydvästra kant. Här bor ca 24000 invånare i staden som varit Älvsborgs läns residensstad sedan 1680. Det var efter den stora branden 1834 som man anlade en boulevard som fungerade som brandgata, allt efter inspiration från metropolen Paris. Det var tack vare Vänersborgs egna skald Birger Sjöberg, som föddes i staden 1885, som begreppet blev vida känt i landet när han skaldade om sin födelsestad som ”Lilla Paris”. Det har hängt med in i våra dagar och än idag kallas staden för Lilla Paris i folkmun. Det finns mycket att upptäcka vid den här pärlan vid Vänern. I Vänersborg kan du ge dig ut med cykel eller promenad och uppleva Vänerns glittrande vatten, här finns Skräckleparken som erbjuder fina promenadstråk, grönskande områden och dammar och många fina badplatser att stanna till vid och svalka sig när solen gassar på under soliga dagar.  

Hälsa på Alpackor, släpp loss ditt inre barn i äventyrsbadet eller res tillbaka till 100-talet. 

För den som vill uppleva något lite annorlunda så finns möjligheten att hälsa på hos alpackorna på Flybo gård. Här kan du få en guidad tur och gosa med dessa charmiga djur. Köp med garn hem från deras souvenirbutik. Det sägs att alpackagarn är garnernas Rolls Royce. Koppla av en liten stund vid Brinkebergskulles sluss och titta på alla förbipasserande båtar. Detta är den översta av de sex slussar som förbinder vattenvägen mellan Vänern och Kattegatt. Sommartid finns även ett café för den som är sugen på en kopp och kaka. Besök Vänersborg Museum och upplev någon av alla spännande utställningar som finns att beskåda. Muséet kan stoltsera med landets äldst bevarade museimiljö som grundades 1885, att kliva in här är som att färdas 150 år tillbaka i tiden. Utställningarna varierar mellan några fasta och några som med jämna mellanrum byts ut. Vill du uppleva spänning och fart så är kanske Vattenpalatset något som kommer falla dig i smaken? Släng på dig badkläderna och kasta dig ut i den 85 meter långa vattenrutschkanan. Förutom äventyrsbad så kan du uppleva utomhusbad i deras utomhuspool och om du är frusen finns en pool med uppvärmt vatten som håller 38 C.  Här finns också en relaxavdelning med bubbelpool och bastu att koppla av och njuta i och det finns även möjlighet att boka in sig på massage.

I Vänersborg finns följande bostadsområden: 

De tre vanligast förekommande varianterna av mäklararvode 

Det kan vara bra för dig som planerar att sälja din bostad i Vänersborg att känna till vilka olika typer av mäklararvoden som finns att välja mellan. Det finns tre olika mäklararvoden som är de vanligast förekommande. Ett är att sälja med ett fast arvode i kronor, mäklaren får alltså en på förväg bestämd summa. Du och mäklaren kommer i förväg överens om ett fast arvode före bostaden marknadsförs på marknaden. Slutpriset för din bostad påverkar således inte summan på arvodet. En annan variant är ett provisionsbaserat mäklararvode. Här får mäklaren en viss procent av slutpriset i arvode. Procentsatsernas storlek bestäms i förväg innan bostaden säljs. Och slutligen finns arvodestrappa eller trappbaserad mäklarprovision. Du och mäklaren kommer tillsammans fram till ett grundpris. Om mäklaren säljer din bostad och överträffar målpriset får han eller hon en viss ökning i procent eller kronor.  

Hur mycket kostar ett mäklararvode i Vänersborg? 

Det finns inte ett generellt svar som kan appliceras för alla bostadsaffärer som ger svar på vad ett mäklararvode kommer att kosta, då det finns en rad faktorer som spelar in och avgör slutpriset för arvodet. I vilket bostadsområde din bostad finns påverkar, om det är en villa, lägenhet eller fritidshus kommer också avgöra priset. Finns det fler mäklare i staden kan detta komma att påverka priserna för mäklarprovisionen. Vilken mäklarfirma och mäklare du väljer är också en sak som kan få priserna att variera. En mäklare med lång och gedigen erfarenhet kostar generellt lite mer och en mäklare som är ny och har få år i branschen kostar ofta lite mindre. Ofta har mäklarkontoren prislistor för mäklararvoden, men fri prissättning tillämpas, vilket innebär att det alltid är mäklaren som själv sätter sitt eget pris. Med vår kostnadsfria tjänst kan du sitta hemma i lugn och ro och jämföra mäklararvoden och komma fram till det alternativ som passar bäst för dig och dina behov. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här