Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Vällingby

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Vällingby, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Vällingby - Hitta bästa arvodet i Vällingby

Ska du sälja din bostad i Vällingby? Funderar du på vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadstyp? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera olika mäklare i Vällingby så att du kan välja den som erbjuder det bästa mäklararvodet. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Vällingby 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Vällingby.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Vällingby

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Vällingby - Jämför mäklararvoden i Vällingby

När du anlitar en mäklare för att få hjälp med att sälja din bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode för de tjänster som mäklaren utför. Det som vanligtvis ingår i arvodet är följande: 

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du även få hjälp av din mäklare med att deklarera din bostadsförsäljning. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

Viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering

Vällingby är en stadsdel i Västerort i Stockholms kommun och här bor det drygt 8000 personer. Området där Vällingby ligger har bebotts av människor ända sedan järnåldern och är ett gammalt kulturlandskap. Idag räknas staden som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Vällingby är nämligen Sveriges första ABC-stad (som står för arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område) och staden har därigenom fått stor uppmärksamhet, både i Sverige och internationellt. På bara några år hade Vällingby gått från landsbygd till en modern förort med tunnelbana, lägenhetshus och köpcentrum. Bebyggelsen i staden kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och detaljrik arkitektur. Visste du att Vällingby var en av inspirationskällorna för arkitekten Oscar Niemeyer och stadsplaneraren Lúcio Costa när de planerade Brasiliens huvudstad, Brasilia? Vällingby centrum invigdes den 14 november 1954 och kort därefter, år 1956 besökte stadsplaneraren Lúcio Costa staden. Under invigningen av Vällingby centrum var hela 75 000 personer på plats för att fira och under 50- och 60-talet kom människor från hela världen för att studera framtidsstaden Vällingby. Besöken skedde under guidning av Fröken Vällingby som på den tiden var stadens ansikte utåt. Medborgarhuset Trappan i Vällingby centrum är en K-märkt byggnad som ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius. Medborgar- och kulturhuset invigdes 1956 och här finns idag både teater, musik, bibliotek, föreläsningar, barnprogram, utställningar, kurser och servering. 

Fast arvode, provisionsbaserat arvode eller arvodestrappa?

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode och den modell som flitigast används av mäklare idag är det provisionsbaserade arvodet. Denna modell innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad sålts. Ju högre slutpriset på din bostad blir, desto högre blir arvodet som du ska betala till din mäklare. En annan variant av arvode är det fast arvodet som innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Detta innebär att du redan från start vet vilken summa du ska betala din mäklare då priset aldrig påverkas av slutpriset på bostaden. Denna modell är vanligast vid försäljning av lite billigare objekt. Den tredje och sista arvodesmodellen kallas för trappbaserat arvode eller arvodestrappa. Denna modell är vanligast vid försäljning av dyra och exklusiva objekt och innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas sälja bostaden över ett visst målpris. Detta brukar ofta sporra mäklaren att lägga ner lite extra tid och arbete på att sälja bostaden till ett så dyrt slutpris som möjligt. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. I dessa fall ska mäklaren få en skälig summa i ersättning för sitt arbete. 

Kuriosa om Vällingby

Vällingby är även känt för att Sveriges före detta statsminister Olof Palme och hans fru Lisbeth Palme bodde i ett radhus på Tornedalsgatan 18 på Vällingbyhöjden när de var nygifta. Vällingbyhöjden är ett villa- och radhusområde i Vällingby som etablerades på 1950-talet och som blivit populärt på grund av dess unika 50-talsarkitektur. Här huserade Olof och Lisbeth Palme fram till 1968 då de flyttade till ett annat radhus i närliggande Atlantisområdet som även det ligger på Vällingbyhöjden. Radhusbyn Atlantis, som fått stor internationell uppmärksamhet, ritades av arkitekterna Bertil Karlén, Jon Höjer och Sture Ljungqvist och uppfördes mellan 1952 och 1955. Radhusen är idag blåklassade av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär "att bebyggelsen bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden". Här bodde paret Palme med sina tre söner mellan 1968 och 1983 innan de flyttade till en lägenhet på Västerlånggatan i Gamla stan. Vällingby centrum är också känt från tv då bilder från stadens centrum visas i vinjetten till SVT:s succéserie Vår tid är nu. I den andra säsongen av det som sägs vara SVT:s mest påkostade produktion någonsin flyttar servitrisen Margareta “Maggan” Nilsson in i en typisk folkhemslägenhet i Vällingby med sin son Uno. 

Vad är ett rimligt mäklararvode i Vällingby?

Det är inte helt lätt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode i Vällingby då det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för arvoden. Några av dessa är: 

Visste du till exempel att det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att fördela ett hus än på att förmedla en lägenhet och därigenom också har högre kostnader. Många mäklarfirmor i Vällingby har färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning i branschen och varje enskild mäklare har rätt att sätta sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än mäklare som inte får in så många objekt eller som är nya i branschen. Därför lönar det sig ofta att samla in och jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita till ditt livs kanske viktigaste affär. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här