Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Uppsala

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Uppsala, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Uppsala - Hitta bästa arvodet i Uppsala

För att du snabbt och smidigt ska kunna hitta det bästa mäklararvodet i Uppsala rekommenderar vi att samla in offerter från flera olika fastighetsmäklare och firmor. På Maklararvode.se är det helt gratis att jämföra mäklararvoden och du bestämmer själv om du väljer att anlita någon av mäklarna du fått offert från. Detta gör att du i lugn och ro kan jämföra olika mäklare med varandra, se vad som ingår i priset och sedan välja den mäklare som passar dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Uppsala 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Uppsala.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Uppsala

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Framgångsrika mäklare med lång erfarenhet från bostadsmarknaden har i regel ett högre arvode än mäklare med kortare erfarenhet. Det brukar också vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än en lägenhet. Detta beror på att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett hus än vid en försäljning av en lägenhet. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav för att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt arvode i Uppsala?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Uppsala - vad kostar mäklararvode i Uppsala?

Drömmer du om nytt boende, fler kvadratmeter eller större trädgård? Äger du en villa, bostadsrätt, ett fritidshus eller kanske en tomt i Uppsala som du vill sälja? På Maklararvode.se kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt samla in prisuppgifter och offerter från olika mäklare för att hitta det lägsta och bästa mäklararvodet i Uppsala. Mäklarprovisionen, som det också kallas, kan variera beroende på var i Uppsala du bor, vilken typ av bostad du vill sälja och vilken fastighetsmäklare du väljer att anlita. 

Nordens första universitet

Uppsala, som är Sveriges fjärde största stad sett till befolkningsmängd, är också en av Sveriges äldsta städer. Här bor det drygt 233 000 invånare. Staden som är en populär studentstad är bland annat känd för sina två universitet, sin Domkyrka och för att vara hemstad åt världskända personer som Carl von Linné, Dag Hammarskjöld och Ingmar Bergman. Uppsala Universitet som grundades 1477 är Nordens första universitet och ett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Universitetet har cirka 50 000 studenter, 7000 anställda och omsätter omkring 7 miljarder kronor. Här finns tre olika vetenskapsområden: teknik och naturvetenskap, medicin och farmaci samt humaniora och samhällsvetenskap. Uppsala är också en framstående idrottsstad med topplag som Storvreta IBK och Uppsala Basket. På Studenternas IP, som ofta kallas för “Studan”, avgörs den svenska bandyfinalen varje år i mars. Ett evenemang som brukar locka cirka 20 000 åskådare. Studenternas IP är också hemmaarena för Uppsalas stolthet IK Sirius inom både fotboll och bandy. Visste du att Sirius är den första svenska idrottsföreningen med herrlag i högsta serierna i både fotboll, bandy och innebandy?

Uppsala består av följande stadsdelar:

Botaniska trädgården, Fyrishov och Uppsala Konsert & Kongress

Botaniska Trädgården i Uppsala, med anor från 1700-talet, är ett av stadens mest populära besöksmål och fungerar som ett levande växtmuseum med fler än 100 000 besökare om året. Här odlas över 8000 arter från hela världen och alla delar av växtriket. I Uppsala hittar du också Fyrishov som är en av Sveriges mest besökta arenor. Här finns idrottshallar som, förutom idrott, också används till mässor, möten och event och en badanläggning med både simbassänger, hopptorn, äventyrsbad och relax. Vid Vaksala torg i centrala Uppsala ligger Uppsala Konsert & Kongress, en åtta våningar hög arkitektonisk byggnad som invigdes 2007. Sedan invigningen har konserthuset- och kongresshuset blivit en av Nordens mest populära och framgångsrika mötesplatser inom konferenser, kongresser, mässor och internationella nätverksträffar. 

Vad är det som ingår i mäklararvodet?

Vad är det då som ingår i mäklararvodet som du betalar till fastighetsmäklaren vid en försäljning av en bostad? Vanligtvis ingår en värdering av bostaden, faktainsamling, fotografering och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud vid budgivning, kontraktsskrivning mellan parterna samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du få hjälp av din mäklare med att deklarera själva försäljningen av bostaden. 

Tre olika typer av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode som används vid försäljning av fastigheter. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av provision eller arvode som gäller blir det enligt svensk lag alltid ett provisionsbaserat arvode. Mäklaren har då rätt att kräva provision enligt skäligt belopp. Nedan kan du läsa mer om vad varje typ av arvode innebär: 

En stad med rikt historiskt och kulturellt kapital

För den historieintresserade finns det många spännande museer att besöka i Uppsala som är en stad med ett rikt historiskt och kulturellt kapital. Här kan du under en hel dag promenera eller cykla runt bland stadens museer och besöka Gamla Uppsala Museum, Uppsala konstmuseum och Vasaborgen på Uppsala slott, universitetsbiblioteket Carolina Rediviva, Upplandsmuseet, Evolutionsmuseet och Museum Gustavianum. 

Shopping och mat i Uppsala

I Uppsala finns shopping för alla smaker, här hittar du galleriorna Forumkvarteret, S:t Per Gallerian och Åhlens Uppsala, samt köpcentrena Bolandcity, Gottsunda centrum och Gränbystaden. Det finns också gott om små och charmiga butiker i de kullerstensbelagda kulturkvarteren vid S:t Eriks torg. Intill Fyrisån nedanför Domkyrkan ligger Uppsala Saluhall som invigdes redan år 1909. Här hittar du fina råvaror som ost och fisk, restaurang, bar, café och butiker. Byggnaden ritades av arkitekten Ture Stenberg och har sedan dess haft en viktig och central plats i stan.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här