Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Umeå

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Umeå, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Umeå - Hitta bästa arvodet i Umeå

Ska du sälja din bostad i Umeå? Letar du efter det lägsta mäklararvodet för försäljning av en villa eller en bostadsrätt? På mäklararvoden.se kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Umeå. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Umeå 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Umeå.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Umeå

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Mäklare i Umeå tar mer betalt för att förmedla och sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än för en bostadsrätt. Detta beror på att en försäljning av ett fristående hus är mer tidskrävande och kostsamt för fastighetsmäklaren. Du kan räkna med att mäklararvodet är 30-50% högre vid en försäljning av en villa jämfört med en försäljning av en lägenhet i Umeå.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Det kan vara svårt att veta vad som är rimligt att betala i arvode vid en fastighetsaffär 2024. Därför har vi sammanställt statistik som kan vara bra att veta när det kommer till att jämföra mäklararvoden i Umeå.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Umeå - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Mäklararvodet kan skilja sig åt mellan olika mäklarfirmor i Umeå då firmorna ofta har egna prislistor som de går efter. Det är dock alltid den enskilde fastighetsmäklaren som sätter sitt eget arvode vilket innebär att prislistorna inte alltid följs utan kan ses mer som ett ungefärligt riktmärke för vad det kostar att anlita en mäklare i Umeå. Det är därför alltid bra att samla in offerter från flera olika mäklare och mäklarfirmor för att hitta det lägsta och bästa mäklararvodet i Umeå.

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre olika typer av mäklararvode; fast arvode, provision och arvodestrappa: 

Umeå - norrlands största tätort

Universitetsstaden Umeå, som också kallas för Björkarnas stad, är Norrlands största tätort med sina 130 224 invånare. Befolkningen i Umeå varierar under året, något som är ganska vanligt i universitetsstäder. Man ser en ökning av befolkningen vid terminsstart på hösten och även efter årsskiftet när vårterminen på universiteten startar igen i januari. Umeå som är en av Sveriges snabbast växande regioner har som mål att växa till 200 000 invånare år 2050 - något som man hoppas klara genom samverkan mellan företag, universitet och kommun. 

Europas bästa livskvalitet 

Umeå ligger i Västerbottens län som enligt EU har Europas bästa livskvalitet. Det är “EU Regional Social Progress Index” som samlar 50 aspekter för vad som räknas som livskvalitet och det är endast en enda region i hela EU som fått högsta betyg - Västerbotten. 

Enligt en rapport från Europeiska miljöbyrån EEA så har Umeå även Europas renaste luft. Just nu finns det statistik för 323 städer över hela Europa och av de 323 städerna så har alltså Umeå den allra renaste luften. Umeå har 3,7 mikrogram partiklar per kubikmeter luft vilket är långt under EU:s gränsvärde på 25 mikrogram partiklar per kubikmeter luft. 

År 2018 och 2020 utsågs även Umeå till Sveriges bästa idrottsstad av SVT Sport. Umeå har tillhört Sverigetoppen i bland annat ishockey, fotboll, innebandy och basket. 

Kulturhuvudstad och Sveriges mest välutbildade befolkning

Umeå har också blivit utnämnt till Europas kulturhuvudstad och brukar ofta kallas för Norrlands huvudstad. Visste du till exempel att Umeå har en av Sveriges mest välutbildade befolkningar? I Umeå finns två universitet och en designhögskola som vid ett flertal tillfällen utsetts till en av världens bästa. Här bor Sveriges mest miljömedvetna befolkning och arbetslösheten är en av de lägsta i landet. För dig som är intresserad av konst finns det en populär konstrunda att promenera i centrala Umeå. Det är totalt 18 konstverk som ingår i konstrundan och den tar ungefär 60 minuter att promenera. Umeå har flera museer väl värda ett besök. Några är öppna året runt och de mindre museerna håller öppet under sommaren. I Umeå kan du besöka Bildmuseet, Guitars – The Museum, Västerbottens museum, Kvinnohistoriskt museum, Umedalens skulpturpark, Holmöns båtmuseum, Norrbyskärs museum, Robertsfors Bruksmuseum, Vännäs motormuseum och Olofsfors Bruksmuseum.

Umeå består av följande stadsdelar: 

Fantastisk matstad

Umeåborna äter gärna vegetariskt eller vegansk kost och restaurangerna är duktiga på att använda sig av lokala råvaror från Västerbotten i sina menyer. Här kan du välja mellan fina råvaror som älg och ren, löjrom, sik och röding, Västerbottensost, Vindelnrökt sidfläsk, Brännlands iscider och bär som hjortron, åkerbär och lingon.

Stort utbud av butiker, shopping och nöjen

Umeå ses av många som den bästa shoppingstaden i norra Sverige. Här hittar du allt från välsorterade second hand-butiker, stora butikskedjor och mindre designbutiker med väl utvalda produkter. På äventyrsbadet Navet som ligger mitt i Umeå centrum finns både vattenrutschkanor, klättervägg och strömkanal. Välj mellan att bada, träna eller kanske bara koppla av en stund i relaxen - här finns något som passar alla. Under vinterhalvåret kan du njuta av skidåkning i någon av Umeås alla skidbackar, övernatta i en norrskenskåta eller varför inte åka på en skoter- eller hundspannstur? 

Populärt fiske i Umeälven

Genom Umeå stad rinner den 470 km långa Umeälven som är en av de större älvarna i Norrland. Det är tillåtet att fiska vid strandpromenaden till Umeälven i centrala Umeå. Här kan du som gillar fiske bland annat fånga havsöring, lax, sik, abborre, id, lake, brax och gädda. Det är dessutom helt gratis att fiska inom Umeälvens stadsfiskeområde. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här