Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Trelleborg

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Trelleborg, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Trelleborg - Hitta bästa arvodet i Trelleborg

Vill du ha hjälp att kunna jämföra mäklararvode i Trelleborg? Maklararvode.se hjälper dig att gratis jämföra mäklararvoden och sälja bostadsrätt. Vi kvalitetssäkrar alla fastighetsmäklare så du bara får offerter på mäklararvode från fastighetsmäklare som uppfyller Fastighetsmäklarinspektionens krav. Det är gratis att jämföra mäklararvode och väljer själv om du önskar anlita någon mäklare eller inte. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Trelleborg 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Trelleborg.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Trelleborg

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Trelleborg - Hitta bästa mäklararvodet i Trelleborg

Drömmer du om nytt boende? Letar du efter ett större hus, en lägenhet mitt i stan eller ett fritidshus på landet? Oavsett hur dina bostadsdrömmar ser ut så är första steget mot att nå dem att sälja din befintliga bostad. När du anlitar en mäklare för att få hjälp med att sälja din bostad betalar du en avgift till mäklaren som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Det som vanligtvis ingår i arvodet är följande:

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med hur du ska göra när du deklarerar din bostadsförsäljning. 

Hur vet man då vad som är ett normalt eller ett rimligt mäklararvode i Trelleborg? Det bästa sättet att få en bild av vad som är ett bra mäklararvode är helt enkelt att samla in och jämföra offerter från fler olika fastighetsmäklare. På Maklararvode.se kan du helt kostnadsfritt jämföra offerter från mäklare i Trelleborg så att du kan välja den fastighetsmäklare som passar just dig och din bostad bäst. Alla mäklare anslutna till vår tjänst är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Det finns inga krav på att anlita någon av de mäklare du fått offert från via vår sajt, det är helt upp till dig att välja vem du vill anlita till ditt livs kanske viktigaste affär. 

Sveriges sydligaste stad

Trelleborg med sina drygt 30 000 invånare är Sveriges sydligaste stad och ligger på Söderslätt i Skåne. Trelleborg, som ingår i Stormalmö och Öresundsregionen, kallas ofta för Palmstaden eller Lilla Miami på grund av de palmer som pryder stadens sydvästra infart. I hela Trelleborg kommun bor det cirka 48 000 invånare och kommunen gränsar till Skurups, Svedala och Vellinge kommun. Trelleborg är en viktig industri- och hamnstad vid Östersjökusten och här finns Trelleborgs Hamn AB med färjeläget kontinentbron som är en stor arbetsgivare. På färjeläget kontinentbron trafikerar de tre rederierna Scandlines, TT-line och Unity Line rutter till Travemünde, Rostock och Sassnitz i Tyskland samt till Świnoujście i Polen. Andra stora arbetsgivare i Trelleborg är Trelleborgs kommun, Skåne läns landsting, Trelleborg Industri AB, Pergo AB och Metso Minerals AB. Mitt i Trelleborg ligger den 3 hektar stora Stadsparken som invigdes 1896. I parken finns det cirka hundra olika sorters träd och buskar, konstverket Irrblosset av den kände skulptören Axel Ebbe, samt två dammar som kallas för Svandammarna. Trelleborgs kommun anordnar varje sommar sedan 2014 “Sommar i Stadsparken” med konserter och uppträdanden på scenen i parken varje måndag från juni till september. 

Trelleborgs kommun är indelad i följande distrikt: 

3 vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode där det som kallas för mäklarprovision eller provisionsbaserat arvode är den modellen som används flitigast. Denna modell innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad sålts. Ju högre slutpriset på din bostad blir, desto högre blir summan som du ska betala till din mäklare. En annan arvodesmodell är fast arvode som innebär att mäklaren tar en fast summa för att sälja din bostad. Arvodet påverkas inte av slutpriset på bostaden vilken är smidigt för dig som redan från början vill ha koll på vilka utgifter du har till mäklaren. Den tredje varianten av mäklararvode är det som kallas för trappbaserat arvode eller arvodestrappa. Denna modell är vanligast vid försäljning av lite dyrare och mer exklusiva objekt och innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om bostadens slutpris når över en viss målsumma. Detta sporrar ofta mäklaren att lägga ner extra tid och arbete på att sälja bostaden till ett så högt slutpris som möjligt. 

Sveriges sydligaste udde Smygehuk

En av Trelleborgs mest besökta platser är Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde. Hit kommer över 300 000 besökare varje sommar för att njuta av utsikten, ta en glass i glasskiosken, slå sig ner för en kopp kaffe på cafeet eller strosa runt i butikerna. Ett annat populärt besöksmål är Trelleborgen som är en rekonstruktion av en gammal vikingatida ringborg som man fann på Trelleborgs högsta punkt år 1988. Rekonstruktionen stod klar år 1995 och är baserat på arkeologiska fynd, hantverkstradition och välgrundade gissningar. Idag finns det även en vikingagård med tillhörande småbyggnader samt ett vikingamuseum på platsen. Axel Ebbes konsthall öppnade år 1935 och är tillägnad konstnären Axel Ebbe vars skulpturer bland annat finns att beskåda i Trelleborgs Stadspark och på Smygehuk. Byggandet av konsthallen bekostades av Trelleborgs Stads Sparbank och den vackra och stilrena funkisbyggnaden ritades av arkitekten Carl-Axel Stoltz. Här finns konstnärens alla samlade verk, bestående av både skulpturer, poesi och grafik, som han hans hustru donerade till Trelleborgs stad. 

Vad är ett rimligt mäklararvode i Trelleborg?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden vilket gör det svårt att säga vad som är ett rimligt eller normalt mäklararvode i Trelleborg. Några av de faktorer som påverkar priserna är följande: 

Visste du till exempel att arvodet vanligtvis är 30-50% dyrare vid en försäljning av ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en bostadsrätt? Anledningen till detta är att det ofta är mer tidskrävande för en mäklare att sälja ett hus än att sälja en lägenhet vilket i sin tur genererar högre kostnader. Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild fastighetsmäklare har rätt att sätta sina egna priser för arvoden. Priserna baseras ofta på mäklarens erfarenhet och framgångar i branschen. Genom att jämföra mäklararvoden på vår sajt får du snabbt en bra bild av hur mäklarna i Trelleborg prissätter sig, vilket gör det enklare för dig att bestämma dig för vem du vill anlita till din bostadsförsäljning.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här