Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Sundsvall

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Sundsvall, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Sundsvall - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din bostad och letar efter en fastighetsmäklare i Sundsvall med lågt mäklararvode? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt få offerter från flera olika mäklare för att sedan i lugn och ro kunna jämföra dem mot varandra för att hitta det lägsta arvodet. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och registrerade hos fastighetsmäklarinspektionen för att du ska känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Sundsvall 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Sundsvall.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 4%-5%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Sundsvall

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det brukar vara dyrare att anlita en fastighetsmäklare som jobbat länge i branschen och får in mycket objekt än en mäklare som inte har lika mycket erfarenhet. Det är också cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en lägenhet. Detta beror på att det innebär mer arbete för mäklaren att sälja villor och fritidshus än till exempel bostadsrätter.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare i Sundsvall tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode?

Det råder fri prissättning för fastighetsmäklare när det kommer till arvoden och ofta styrs priserna av konkurrensen mellan mäklarna. Priserna för arvodet kan också variera beroende på var i Sundsvall du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Ofta har mäklarkontoren i Sundsvall färdiga prislistor för arvoden men i slutändan är det varje enskild mäklare som sätter sitt eget pris. Därför är det viktigt att jämföra flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita för att ta hand om din bostadsaffär.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Sundsvall

Det som vanligtvis ingår i ett mäklararvode, eller mäklarprovision som det också kallas, är värdering av bostaden, faktainsamling, fotografering och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktsskrivning mellan säljare och köpare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären.

Sundsvall, som ligger vid Bottenhavets kust i landskapet Medelpad, är med sina 58 807 invånare Norrlands tredje största tätort efter Umeå och Gävle. I hela kommunen bor det drygt 99 000 invånare. Stadskärnan ligger i en dal mellan två berg, Södra Berget och Norra Berget. Historiskt sett är Sundsvall kanske mest känd för den stora branden som inträffade 1888. Sundsvallsbranden är den största branden någonsin i Sveriges historia, inom nio timmar från det att branden startade hade stora delar av staden brunnit ner till ruiner. När staden skulle återuppbyggas igen togs beslut om att alla byggnader i innerstaden endast fick uppföras i stenmaterial och mitt igenom staden upprättades en bred esplanad som skulle fungera som brandgata. Sundsvalls stadskärna kallas, på grund av alla stenbyggnader som upprättades efter branden, för Stenstaden. 

Sundsvall består idag av följande bostadsområden:

Ledande universitet inom distansutbildning

Mittuniversitetet som har campus både i Sundsvall och Östersund är ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning. Här finns utbildningar inom områdena samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, vård, lärarutbildning, IT, naturvetenskap, design och teknik. Totalt finns det 60 utbildningsprogram på kandidatnivå, 37 utbildningsprogram på magister- och masternivå samt 480 olika kurser att välja mellan. På Mittuniversitetet i Sundsvall arbetar idag drygt 700 anställda och universitetet omsätter cirka 1 miljard kronor.

Vacker natur och dramatiskt landskap

Genom Sundsvall sträcker sig världens nordligaste pilgrimsled, den 580 kilometer långa S:t Olavsleden. Leden går från Bottenhavet i öster till Atlanten i väster, från Selånger i Sverige till Trondheim i Norge. Här kan du välja om du vill vandra, cykla eller rida genom skogar, längs med sjöar och över fjäll. Underlaget längs leden är en blandning av skogsstig, grusväg och asfalt. Norra Berget är ett välbesökt friluftsområde i Sundsvall som påminner om Skansen i Stockholm. Här finns det något att se och göra som passar alla åldrar; natur, kulturhistoria, serveringar, butiker, lekparker, grillplatser och arrangemang. 

Ett av norrlands största köpcentrum 

På Södra Berget hittar du den populära hotell- och spaanläggningen med samma namn, med storslagen utsikt över Sundsvall stad, havet, berg och dalar. Upplevelsehotellet beläget på Södra Stadsberget ligger bara 3 kilometer från stadens centrum. Här kan du njuta av spa, lyxiga behandlingar, fine dining och underhållning. Här finns också Sveriges mest citynära slalombacke som anlades i slutet av 1930-talet. Backen är 650 meter lång och har en fallhöjd på 142 meter. Ett annat populärt besöksmål i Sundsvall är shoppingcentret Birsta City som, med sina 40 000 kvadratmeter shopping, är ett av Norrlands största köpcentrum. I Birsta City hittar du fler än 90 butiker och köpcentret besöks av cirka 4 miljoner människor per år. För den badsugna finns äventyrsbadet Himlabadet i Sundsvall som blivit framröstat som Sveriges bästa äventyrsbad år 2024. 

Vilken är den mest lönsamma varianten av mäklararvode? 

För dig som ska sälja en bostad i Sundsvall 2024 kan det vara bra att ha koll på vilka typer av mäklararvoden som finns, så att du kan välja den modell som blir mest lönsam för dig. Här nedan kan du läsa mer om de tre vanligaste varianterna av arvode: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här