Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Skellefteå

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Skellefteå, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Skellefteå - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din bostadsrätt, villa eller ditt fritidshus och letar efter det lägsta mäklararvodet i Skellefteå? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter från flera olika mäklare, så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Skellefteå 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Skellefteå.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Skellefteå

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Arvodet är normalt sett 30-50% högre vid en försäljning av ett fristående hus, som en villa, än vid en försäljning av en lägenhet. Detta beror på att fastighetsmäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett fristående hus än vid en försäljning av en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode i Skellefteå?

Vad som är ett rimligt mäklararvode 2024 beror på flera olika faktorer. Bland annat var i Skellefteå du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det råder fri prissättning vilken innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Välrenommerade fastighetsmäklare är ofta dyrare att anlita, än mäklare som är nyutbildade och kanske inte hunnit bygga sig ett namn i branschen ännu.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Skellefteå - Hitta det bästa mäklararvodet

När du ska välja mäklare för din bostadsförsäljning kan du spara både tid och pengar med vår smarta och helt kostnadsfria tjänst. För att hitta det bästa mäklararvodet i Skellefteå rekommenderar vi dig att samla in offerter från flera olika mäklare så att du kan jämföra dem mot varandra innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Välj en prisvärd mäklare som passar både dig och din bostad så att du kan känna dig trygg i en av livets största affärer. 

Vad är det som ingår i mäklararvodet?

Det som vanligtvis ingår i mäklararvodet är värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Arvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du få hjälp av din mäklare med att deklarera själva försäljningen. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav så att du kan känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

En mix av stadsliv och vild natur

Skellefteå i Västerbottens län har drygt 36 000 invånare och staden ligger på båda sidor om Skellefteälvens nedre lopp. Skellefteå kommun, som har drygt 72 000 invånare, är Sveriges till ytan största kustkommun och gränsar till Arvidsjaur, Piteå, Norsjö, Vindeln, Umeå och Robertsfors. Staden är känd som en industristad med bland annat gruvbolaget Boliden som producerar koppar, zink och guld. Här ligger också Skellefteå Kraft som är Sveriges näst största svenskägda kraftbolaget efter Vattenfall AB. Skellefteå har en bra mix av stadsliv och storslagen natur. Här kan du njuta av vacker skärgård i Bottenviken, vandra i djupa skogar, längs med vilda älvar och uppleva norrskenet under vinterhalvåret. Staden är också känd för sin framgångsrika idrottsklubb Skellefteå AIK som vunnit tre SM-guld i ishockey åren 1978, 2013 och 2014. Laget spelar sina hemmamatcher i Skellefteå Kraft Arena som byggdes 1966 och som renoverades och genomgick en omfattande ombyggnation år 2007.

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga modeller av mäklararvode eller mäklarprovision; fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Om du och mäklaren inte avtalar om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Här kan du läsa mer om vad de olika modellerna innebär: 

Fokus på samhällets energiomställning

På Campus Skellefteå, som ligger precis intill älven bara 10 minuters promenad från centrum, finns både Luleå tekniska universitet och Umeå universitet representerade. Här kan du utbilda dig inom områdena energi och clean tech, industri och tillverkning, spel och it, samt vård och samhälle. Under 2021 stod det även klart att Luleå tekniska universitet, Skellefteå Kraft, Skellefteå kommun, Northvolt och Rise tillsammans kommer att upprätta utbildnings- och forskningscentret Arctic Center of Energy på Campus Skellefteå. Visionen är att Arctic Center of Energy ska bli ett världsledande centrum för integrering av utbildning och forskning för samhällets energiomställning. Gemensamt beräknar parterna att man kommer att satsa cirka 30 miljoner kronor på det internationella kompetenscentret. Förutom universiteten finns även Yrkeshögskola, Vux, Idélabb, företag och offentlig sektor representerade på campus. 

Skellefteå består av följande stadsdelar och stadsdelsområden:

Skellefteå - en av världens mest mineralrika platser

Gruvområdet kring Vildmarksgruvan i Varuträsk är en av världens mest mineralrika platser och lockar besökare från hela världen. Området hade aktiv gruvbrytning under 30- och 40-talet och idag kan du som besökare titta på dagbrott, provgropar, skrädes och varphögar och besöka smedjan. För en liten avgift kan du själv få leta dina egna små ögonstenar och fylla en påse att ta med hem. Ett annat populärt besöksmål är Bonnstan med anor ända från 1600-talet. Platsen användes som övernattningsplats av de församlingsbor som bodde långt utanför staden, då det var för långt att resa till kyrkan och hem igen på en och samma dag. Idag hålls både midsommarfirande och marknader bland de historiska gamla byggnaderna med vackert slitna träfasader. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här