Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Skåne

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Skåne, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Skåne - Hitta bästa arvodet i Skåne

Letar du efter den bästa mäklaren med det lägsta mäklararvodet? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från olika fastighetsmäklare i Skåne så att du kan välja den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Skåne 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Skåne.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Skåne

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Skåne - Vad är ett rimligt mäklararvode i Skåne?

Äger du en bostad i Skåne som du vill sälja? Letar du efter den bästa mäklaren med det lägsta mäklararvodet? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från olika fastighetsmäklare i Skåne så att du kan välja den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas mäklararvode eller mäklarprovision. I detta arvode ingår vanligtvis en värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visningar av bostaden, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår det i arvodet att mäklaren hjälper dig att deklarera försäljningen av din bostad. Det är svårt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode 2024 då det är flera olika faktorer som påverkar priserna. Arvodet kan skilja sig mycket åt beroende på var i Skåne du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita samt konkurrensen mellan mäklarna. Det brukar till exempel vara cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än vad det är att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete på en försäljning av ett hus än på en försäljning av en lägenhet.

Skåne - Sveriges sydligaste län

Skåne, som under lång tid tillhörde Danmark, är Sveriges sydligaste landskap. Skåne är känt för sin vackra natur, sina många kulturupplevelser och sin fantastiska mat. Här finns ett rikt kulturliv och du hittar både slott, herrgårdar, museer och fantastiska trädgårdar i det frodiga landskapet. Visste du att Skåne är Sveriges varmaste landskap, har över 573 kilometer kustlinje och brukar kallas för Sveriges riviera? Här hittar du nämligen några av Sveriges allra bästa sandstränder som Knäbäckshusens strand, Täppet havsbad, Tropical beach, Kämpingestranden och Revhaken havsbad. Skåne är ett av Sveriges mest tätbefolkade områden, med 1,3 miljoner invånare på en cirka 11000 km² stor yta. Tack vare det milda klimatet och den långa odlingssäsongen i Skåne finns här över 20 vingårdar som erbjuder både vinprovning och kurser i vintillverkning. För den golfintresserade är landskapet ett riktigt mecka med cirka 70 golfbanor i toppklass, inom bara 50 minuters avstånd med bil. På listan över de fem bästa golfklubbarna i Skåne hittar du Vasatorp utanför Helsingborg, PGA Sweden National utanför Malmö, Ljunghusens GK i sydvästra Skåne, Tegelberga GK och Kristianstads GK. Skåne har också en stark tradition när det kommer till mat. Bland de mer klassiska Skånska rätterna hittar du Spettekaka, Gåsamiddag, Äggakaka och Ålagillen.

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalar om något blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad de olika arvodesmodellerna innebär: 

Skåne består av följande tätorter och centralorter: 

Kombination av vidsträckta landskap och storstadspuls

I Skåne är det nära till allt och landskapet har något som passar alla. Är du ute efter storstadspulsen har du Malmö och Helsingborg med shopping, restauranger och ett rikt nöjesliv. Vill du åt lugnet finns Österlen i sydöstra Skåne med sina vidsträckta landskap, böljande fält, gårdsbutiker och små fiskebyar. Sofiero slott och trädgårdar, som ligger strax norr om Helsingborg, har blivit framröstat till Europas vackraste park. Slottet, som är byggt i holländsk renässansstil, ligger med utsikt över Öresund och Danmark och har en av Europas största samlingar av rhododendron. Här hittar du cirka 10 000 buskar av fler än 500 olika sorter som blommar vackert på försommaren. Förutom den fantastiska trädgården finns det också kafé, trädgårdshandel, slottsrestaurang och en butik med presenter och inredning. Söderåsens nationalpark brukar kallas för Sveriges Grand Canyon. Nationalparken ligger 3 mil öster om Helsingborg och är en av de största sammanhängande ädellövträdskogarna i Nordeuropa. Här finns både dramatiska dalgångar och milsvid utsikt för den som uppskattar naturupplevelser utöver det vanliga. 

Populära sevärdheter i Skåne

I Skåne hittar du också Nordens högsta byggnad Turning Torso som ligger i Malmö. Tornet, som är 190 meter högt och består av 54 våningar, är ritat av den spanska arkitekten Santiago Calatrava och beskrivs som ett neofuturistiskt bostadshus. Andra populära sevärdheter i Skåne innefattar Öresundsbron som förbinder Sverige med Danmark, Sveriges bäst bevarade medeltidsborg Glimmingehus, Lunds domkyrka som är Sveriges mest besökta kyrka och den mystiska fornlämningen Ales stenar. Ales stenar ligger på höjden ovanför Kåseberga strax öster om Ystad och består av 59 stenblock i en 67 meter lång skeppssättning. Man tror att monumentet restes någon gång ca 500–1 000 e.Kr. under järnåldern men ingen vet vem som gjorde det eller varför. 

Jämför mäklararvoden - spara tid och pengar

Många mäklarfirmor i Skåne har färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning och det är varje enskild mäklare som sätter sina egna priser. Du kan spara både tid och pengar på att jämföra offerter från flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Ofta tar framgångsrika och erfarna mäklare med ett brett kundregister ett högre arvode, än mäklare med mindre erfarenhet. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här