Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden på Orust

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare på Orust, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Orust - Hitta bästa arvodet i Orust

Ska du sälja din befintliga bostad i Orust? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och smidigt jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Orust så att du kan välja den som erbjuder det bästa mäklararvodet i Orust för just din bostadstyp. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden på Orust 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar på Orust.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Orust

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Orust - Vad ingår i ett mäklararvode?

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du en avgift till mäklare som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Arvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan mäklaren hjälpa dig med hur du ska deklarera din bostadsförsäljning. Det som vanligtvis ingår i arvodet till mäklaren är följande: 

Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav för att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsaffär. Det är helt gratis att använda vår tjänst och det finns inga krav på att anlita någon av de mäklare du fått offert från. Det är alltid upp till dig att bestämma vem du vill anlita till ditt livs kanske viktigaste affär. 

Sveriges fjärde största ö

Orust, som är Sveriges fjärde största ö, ligger i Bohuslän sex mil norr om Göteborg och tre mil sydväst om Uddevalla. Tillsammans med de kringliggande öarna Käringön, Härmanö, Gullholmen, Flatön, Malö och Lyrön bildar Orust Orusts kommun. Kommunen har cirka 15 000 invånare men på somrarna tredubblas befolkningen på grund av att ön är ett så populärt besöksmål bland turister. Här finns nämligen nästan lika många fritidshus som permanentbostäder men även campingplatser, gästhamnar, hotell och vandrarhem, vilket gör att så många som 40 000 människor vanligtvis tillbringar sina somrar och semestrar på den vackra skärgårdsön. Vad är det då som lockar så många till just Orust? Förmodligen är det de salta havsbaden, båtlivet, den vackra naturen med sina goda vandringsmöjligheter och vandringsleder samt de traditionella små fiskesamhällena. I Orust kommun finns det cirka 2000 registrerade företag men det är också många som pendlar från ön till de närliggande städerna Göteborg, Stenungsund, och Uddevalla. 

Det sägs att de första människorna kom till Orust redan efter istiden för 11 000 år sedan. Det har hittats både skivyxor och pilspetsar från den tiden då de första människorna var bosatta på ön. Från järnåldern finns det bland annat flera gravar och Hogastenen som är Orusts enda runsten.

Pruta på mäklararvodet?

Det bästa sättet att få koll på hur mäklarna på Orust prissätter sig är att samla in offerter från flera olika mäklare och mäklarfirmor och jämföra dem mot varandra. Är du ordentligt påläst har du dessutom ett bra läge att pruta på arvodet och förhandla om priset. Det kan vara bra att ha koll på att de finns tre olika varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Den vanligaste modellen är det provisionsbaserade arvodet som innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen när din bostad sålts. Fast arvode innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad och det trappbaserade arvodet innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om bostadens slutpris överstiger ett visst målpris. 

På Orust finns följande orter och bostadsområden: 

Vilka faktorer påverkar mäklararvodet på Orust?

Det finns flera olika faktorer som påverkar mäklararvodet på Orust vilket gör det svårt att säga vad som är ett rimligt eller normalt arvode. Några av de faktorer som påverkar mäklarnas arvoden på Orust är; var på Orust du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, hur konkurrensen mellan mäklarna i området ser ut samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Visste du till exempel att det vanligtvis är cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Detta beror på att en villa- eller fritidshusförsäljning ofta är mer tidskrävande än en lägenhetsförsäljning, vilket genererar högre mäklarkostnader. Många mäklarfirmor har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild fastighetsmäklare har rätt att sätta sina egna priser för arvoden. Priserna baseras ofta på mäklarens erfarenhet och framgångar i branschen vilket gör att prisskillnaden mellan olika mäklare kan vara relativt stor. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här