Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Norrköping

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Norrköping, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Norrköping - Hitta bästa arvodet i Norrköping

Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus i Norrköping? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika mäklare i Norrköping så att du kan välja den som erbjuder det bästa och lägsta mäklararvodet för just din bostadstyp. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Norrköping 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Norrköping.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Norrköping

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta har högre kostnader och utgifter, då en försäljning av ett hus är mer tidskrävande än en försäljning av en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode i Norrköping?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden vilket gör att det är svårt att säga vad som är ett rimligt eller normalt mäklararvode i Norrköping. Priserna skiljer sig bland annat åt beroende på var i Norrköping du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt konkurrensen mellan fastighetsmäklarna.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Norrköping - Hitta bästa mäklararvodet i Norrköping

När du anlitar en fastighetsmäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode för de tjänster som mäklaren utför. I arvodet ingår vanligtvis en värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför- samt visningar för spekulanter, hantering av frågor och bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan mäklaren även hjälpa dig med hur du ska deklarera försäljningen av din bostad.

Många mäklarfirmor i Norrköping har färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än mäklare som ännu inte hunnit bygga upp sin kundkrets och gjort sig ett namn i branschen. Därför rekommenderar vi att du jämför offerter från flera olika fastighetsmäklare i Norrköping innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Det finns inga krav på att du måste anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se och det är helt gratis att använda vår tjänst.

Norrköping består av följande stadsdelar och delområden: 

Sveriges nionde största kommun

Norrköping som ligger i Östergötland är en gammal industri-, handels- och sjöfartsstad. Genom staden rinner Motala ström, som är cirka 100 km lång från Vättern till Östersjön och som av lokalbefolkningen brukar kallas för “Strömmen”. I Norrköpings kommun bor det cirka 144 000 invånare vilket gör kommunen till den nionde största i Sverige. På 60-talet var textilindustrin i Norrköping mycket stark och en av stadens viktigaste näringsgrenar vilket ledde till att Norrköping fick smeknamnet “Sveriges Manchester”. Här finns också fem statliga verk representerade idag; SMHI, Sjöfartsverket, Migrationsverket, Luftfartsverket och Kriminalvården. Visste du att Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg ligger i Norrköping? Flygplatsen invigdes 1934 och är idag Sveriges fjärde största charterflygplats med chartertrafik till destinationer som Cypern, Kreta, Kos, Kroatien, Mallorca, Rhodos, Turkiet och Verona. Under vinterhalvåret kan du resa från Norrköping till Gran Canaria, Teneriffa och Kap Verde. 

3 vanliga varianter av mäklararvode

För dig som ska sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus i Norrköping kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste modellerna av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Ersättningen till fastighetsmäklaren ska i dessa fall alltid vara av skälig summa. Här kan du läsa mer om vad varje arvodesmodell innebär och när de vanligtvis används:

Arbetets museum och Kolmårdens djurpark

Norrköpings kanske mest populära besöksmål är Arbetets museum som ligger i huset “Strykjärnet” på Laxholmen, mitt i Motala ström. Arbetets museum är ett samtidsmuseum med fokus på arbete, arbetsliv och på människors berättelser kring detta. Utställningarna gestaltar, förutom arbete och vardagsliv, industrisamhällets kulturarv och det mångkulturella samhället. Här finns det något att se och göra för både stora och små och på helger och lov anordnas extra aktiviteter för barn. Strax utanför Norrköping ligger Kolmårdens djurpark som slog upp portarna den 27 maj 1965 och idag är Nordens största djurpark med sina 150 hektar. Här kan du, förutom att titta på de cirka 60 olika djurarterna, uppleva en världsunik safari svävandes i en linbana över storslagna djur som lejon, zebror och giraffer. På Kolmården kan du även besöka omåttligt populära Bamses Värld och åka karuseller i nöjesparken som bjuder på 10 åkattraktioner för både barn och vuxna. Vildmarkshotellet som endast ligger ett stenkast bort från djurparken på Kolmården är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell. Här kan du njuta av god mat, storslagen utsikt och relaxavdelning med bad, spa och gym.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här