Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Motala

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Motala, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Motala - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Vill du ha hjälp att jämföra mäklararvoden i Motala? Med vår smarta och helt kostnadsfria tjänst jämför du enkelt mäklarnas arvoden i Motala så att du kan hitta det bästa och lägsta mäklararvodet när du ska sälja din bostad. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Motala 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Motala.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Motala

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Det brukar nämligen vara cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att sälja ett hus än på att sälja en lägenhet. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode 2024?

Vad som är ett vanligt eller rimligt mäklararvode beror på flera olika faktorer. Andra faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden är var i Motala du bor, vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita samt konkurrensen mellan mäklarna. Många mäklarfirmor har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde fastighetsmäklaren som sätter sina egna priser. Ofta tar erfarna och framgångsrika mäklare ut högre arvoden än unga och oerfarna mäklare. Du kan därför spara både tid och pengar på att jämföra offerter från flera olika mäklare med vår kostnadsfria tjänst och du väljer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Motala

Hitta bästa mäklararvodet i Motala

Letar du nytt boende? Drömmer du om ett hus med större trädgård, ett mysigt fritidshus på landet eller en ny lägenhet i stan? När du anlitar en mäklare betalar du något som kallas mäklarprovision eller mäklararvode för de tjänster som fastighetsmäklaren utför. Det som vanligtvis ingår i arvodet är värdering av bostaden, faktainsamling kring bostaden och närliggande bostadsområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför visning och visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du även få hjälp av din mäklare med att deklarera själva försäljningen av din bostad. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

Göta Kanals huvudstad

Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström, mellan sjöarna Vättern och Boren i Östergötland. Staden har drygt 43 000 invånare och bland de största arbetsgivarna i Motala hittar du Motala kommun, Östergötlands läns landsting, Poppelstaden Omsorgsförvaltning AB, Motala Verkstads-koncernen, Östenssons Livs AB samt Aleris Specialistvård Motala AB. Motala kommun består av flera mindre orter som Borensberg, Fornåsa, Fågelsta, Godegård, Karlsby, Klockrike, Nykyrka, Tjällmo, Västanvik och Österstad. Här finns många intressanta historiska platser, från stenålder till industrialismen som satte Motala på kartan. Göta Kanal som grundades av greve Baltzar von Platen är ett av de absolut största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen byggdes mellan 1810-1832 och är 190 km lång med totalt 58 slussar. Baltzar von Platen ritade även stadsplanen för Motala stad och han ville att kanalens huvudstad skulle ligga mitt på kanalen. Idag står Baltzar von Platens staty på Stora Torget i Motala och Göta Kanals huvudkontor ligger fortfarande kvar i ett vackert gammalt hus i Motala hamn. I Motala centrum ligger det kullerstensbelagda torget som även det har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Förr i tiden användes torget till torghandel men idag domineras det av mysiga uteserveringar, butiker, restauranger, caféer, promenadstråk och hotell. I den vackra Stadsparken som ligger alldeles intill torget kan du njuta av en glass till utsikten över Motalaviken och Motalabron. För den shoppingsugna finns det i centrala Motala både små presentbutiker och några av de större kedjorna när det kommer till kläder, sport, accessoarer och inredning. 

Tre olika varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av modell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad de olika modellerna innebär:

Motala består av följande bostadsområden: 

Populära sevärdheter

Intill Göta kanal hittar du Motala Industrimuseum som ligger i Motala verkstads gamla industrilokaler. Verkstaden grundades 1822 som en reparationsverkstad för byggandet av Göta Kanal och här kan du, förutom maskiner och föremål från 1800-talet fram till idag, även se spännande samlingar av kylskåp, spisar och torpeder. I Motala ligger också Sveriges största Motormuseum med sina 2400 kvadratmeter. Här kan den bil- och motorintresserade titta på en stor samling fordon som bilar, mopeder, motorcyklar och annan teknik i tidsenliga och nostalgiska miljöer. Intill Motala ström och Hårtorpssjön ligger Charlottenborgs slott som uppfördes på 1600-talet men som fick sitt nuvarande utseende på 1800-talet. Idag är slottet öppet för allmänheten och det anordnas även guidade turer. På slottet finns, förutom konst, även utställningar av bland annat Sophia Isbergs träsniderier från 1800-talet samt av arkeologiska fynd som gjorts i Motala. På Svenskt Porslinsmuseum som ligger i Godegård i norra Motala visas 250 år av svensk porslinstillverkning. Här hittar du vackra mat- och kaffeserviser från bland annat Rörstrand, Gustavberg, Lidköping, Göteborg, Gefle, Upsala Ekeby, Karlskrona, Hackefors, Malmö, Ulfsunda och Marieberg.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här