Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Malmö

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Malmö, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Malmö - Hitta bästa arvodet i Malmö

Ska du sälja din bostad i Malmö? Äger du en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus? På Maklararvode.se kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt samla in offerter från flera olika kvalitetssäkrade fastighetsmäklare för att hitta det lägsta mäklararvodet i Malmö. Det kan vara svårt att veta vad som är ett rimligt mäklararvode 2024. För att hitta den bästa mäklaren med det lägsta arvodet i Malmö rekommenderar vi dig därför att jämföra flera olika mäklare med vår smarta tjänst innan du bestämmer dig för vem du vill anlita för att förmedla just din bostad. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Malmö 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Malmö.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Malmö

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode i Malmö

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode i Malmö?

Det är svårt att svara på vad en fastighetsmäklare i Malmö tar i arvode då varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare har ofta högre arvoden än nyutbildade mäklare som inte jobbat så länge i branschen. Priserna skiljer sig också åt beroende på vilken typ av bostad du ska sälja. Mäklararvodet brukar vara cirka 30-50% högre vid en försäljning av ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett hus än vid en försäljning av en lägenhet.

Vad är rimligt mäklararvode?

Vilka typer av mäklararvoden finns det?

Det finns tre vanliga typer av mäklararvode som används vid försäljning av bostad, fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Om du och mäklaren inte avtalat något innan försäljningen av din bostad blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Nedan kan du läsa mer om vad varje typ av arvode innebär: 

Olika prislistor hos olika mäklarfirmor 

Mäklarfirmorna i Malmö har ofta egna prislistor för mäklararvode. Mäklarprovisionen kan skilja mycket mellan olika mäklarkontor och olika stadsdelar. Därför rekommenderar vi att du jämför flera olika mäklare med varandra innan du bestämmer dig för vilken fastighetsmäklare som ska få förmedla din bostad. Det är viktigt att du känner dig trygg med den mäklare som ska hjälpa dig med din fastighetsaffär, samtidigt som du vill hitta en prisvärd mäklare med ett rimligt mäklararvode i Malmö. Därför kan det vara skönt att veta att alla mäklare som är anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade enligt fastighetsmäklarnämndens krav.

Parkernas stad

Malmö som ofta kallas "Parkernas stad" är Sveriges tredje största tätort och residensstad i Skåne län. I Malmö kommun bor det 348 601 invånare medan det i Stormalmö bor 749 427 invånare. Folkets park i Malmö är världens äldsta folkpark och en av Sveriges mest besökta platser. Här finns det något att göra dag som natt och parken håller öppet året runt. Här hittar du, förutom restauranger och kafeer, bland annat Malmö Reptilcenter, äventyrsgolf, skateramper, Barnens Scen, Moriska Paviljongen och Nöjesteatern.

Exempel på andra vackra parker att besöka i Malmö är bland annat Beijers park, Bulltoftaparken, Kroksbäcksparken, Kungsparken, Käglingeparken, Pildammsparken, Rönneholmsparken, Rörsjöparken, Scaniaparken, Sibbarps stora badpark, Slottsparken, Stapelbäddsparken och Öresundsparken. 

Konst- och kulturstaden Malmö

I Malmö finns flera populära konstinstitutioner och museer väl värda ett besök. Här bjuds du bland annat på samtidskonst, natur, sjöfart, historia, teknik och kultur från när och fjärran. 

Moderna Museet som finns i både Stockholm och Malmö är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst. Malmö Konsthall, ritat av arkitekten Klas Anshelm, är en minimalistiskt konsthall i betong, glas, trä och aluminium. Här arrangeras årligen konstutställningar med internationell inriktning. Malmö Konstmuseum grundades 1841 och har en av Sveriges största samlingar konst, konsthantverk och design. Museet ligger precis intill det vackra 1500-talsslottet Malmöhus som är Nordens äldsta bevarade renässansslott. I Malmö hittar du också södra Sveriges största museum, Malmö Museer. Här finns både museibutik, restaurang och fik. Du kan titta på utställningar, gå på arrangemang och visningar eller besöka akvariet där du bland annat kan möta fiskar, reptiler och spindlar. Stadsbiblioteket i Malmö, som består av en modern glasbyggnad på ena sidan och en historisk slottsbyggnad på den andra, har fått flera priser för sin arkitektur och för sitt arbete med kunskap och integration. 

Sveriges mest restaurangtäta stad

Förutom sina många parker, sitt rika kulturliv och sin innovativa arkitektur är Malmö kanske mest känt för Öresundsbron, Zlatan, Lilla Torg, Möllevångstorget, Nordens högsta skyskrapa Turning Torso, shoppingcentret Emporia som ritats av Gert Wingårdhs Arkitektkontor och att man är den stad i Sverige som har flest pubar och restauranger per invånare. 

Sola och bada i Malmö stad

I Malmö stad finns det gott om badplatser för dig som är badsugen, både under sommarhalvåret men också vintertid. Här hittar du bland annat Klagshamnsstranden, Ribersborgsstranden, Scaniabadet i Västra Hamnen, Sibbarpsstranden och Sundspromenaden i Västra Hamnen. Malmös mest besökta strand “Ribban” hittar du på promenadavstånd från city. Här finns något för alla, bland annat flertalet kiosker, en småbåtshamn, volleybollplaner, ett handikappbad och ett avgränsat område för nakenbad. Stranden är populär både bland malmöbor och besökande turister. Här ligger även norra Europas största kallbadhus, Ribersborgs Kallbadhus, som också är en av Malmös mer kända symboler. På Kallbadhuset, med utsikt över Öresund och Danmark, kan du njuta av allt från massage och ansiktsbehandling till bastu, utomhusbassänger och en god middag i restaurangen.

Malmö tätort består av följande stadsdelar:

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här