Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Mölnlycke

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Mölnlycke, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Mölnlycke - Hitta bästa arvodet i Mölnlycke

Ska du sälja din bostad i Mölnlycke? Funderar du på vad som är ett rimligt mäklararvode för din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus? På Maklararvode.se kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare så att du kan välja den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Mölnlycke 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Mölnlycke.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Mölnlycke

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det är skillnad mellan arvoden för villor, fritidshus och bostadsrätter. Det brukar vara cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att sälja ett hus, än på att sälja en lägenhet, vilket också genererar högre kostnader.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Mölnlycke - Jämför mäklararvoden i Mölnlycke

 

När du anlitar en mäklare för att få hjälp med din bostadsförsäljning betalar du något som kallas för mäklararvode eller mäklarprovision. Det som vanligtvis ingår i arvodet är följande: 

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med hur du ska deklarera din bostadsförsäljning. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsförsäljning. Genom att jämföra mäklararvoden med vår smarta tjänst kan du spara både tid och pengar i ditt livs kanske viktigaste affär. 

Bra geografiskt läge nära flygplats

Mölnlycke ligger cirka en mil sydost om centrala Göteborg och den största delen av bebyggelsen i tätorten består av villor, radhus och kedjehus. Mölnlycke ligger i Västergötland och är med sina drygt 17 000 invånare den största orten i Härryda kommun som ligger mellan Göteborg och Borås. I Härryda kommun ingår även orterna Benareby, Nya Långenäs, Landvetter, Tahult, Björröd, Eskilsby-Snugga, Härryda, Rya, Hindås, Rävlanda, Hällingsjö och Stora Bugärde. Här finns det totalt 14 400 bostäder varav 76% av dem är småhus. Genom centrala Mölnlycke rinner den totalt 40 kilometer långa Mölndalsån och tätorten har också många fina grönområden som Rådasjöns naturreservat och Finnsjöns friluftsområde. Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker som grundades 1849 av Gustav Ferdinand Hennig. Fabrikerna tillverkade textilier och textilprodukter av olika slag ända fram till slutet av 1990-talet och idag har fabriksområdet renoverats till företagslokaler till ett flertal olika företag. De flesta arbetstillfällena i Mölnlycke finns inom handel och kommunikation och den största arbetsplatsen är Göteborg-Landvetter flygplats som har cirka 4000 anställda. I Mölnlycke bor du med den vackra naturen som granne, samtidigt som du har nära till storstadsliv i både Göteborg och resten av världen då Landvetters flygplats ligger endast 13 minuters bilfärd bort. 

Finns det olika typer av mäklararvoden?

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvoden och den som används oftast kallas för provisionsbaserat arvode. Denna modell innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad blivit såld. Ju högre slutpriset på din bostad blir, desto högre blir arvodet som du ska betala till din mäklare. En annan variant av mäklararvode är fast arvode vilket innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Denna modell är smidig för dig som vill veta vilka kostnader du har till mäklaren redan från start, då arvodet aldrig påverkas av slutpriset på bostaden. Den tredje och sista modellen kallas för arvodestrappa eller trappbaserat mäklararvode. Här tar mäklaren ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas överträffa ett visst målpris för din bostad. Denna modell används oftast vid försäljning av lite dyrare eller mer exklusiva objekt och sporrar ofta mäklaren att lägga ner extra tid och arbete på att sälja bostaden så dyrt som möjligt. Om du och mäklaren inte avtalat om vilket typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Arvodet ska i dessa fall alltid vara av skälig summa.

Populära utflyktsmålet Råda Säteri 

Ett av Mölnlyckes mest populära utflyktsmål är Råda Säteri som består av ett antal herrgårdsbyggnader och en vacker trädgård med anor från 1700-talet. Säteriet ägs och förvaltas av Härryda kommun och alldeles intill säteriet ligger Rådasjöns naturreservat som sträcker sig runt hela Rådasjön. 1923 hade säteriet storslaget besök av ingen mindre än Nobelpristagaren Albert Einstein och på mangårdsbyggnadens tredje våning finns en speciell gästbok, här har nämligen flera kända personer ristat in sina namn och hälsningar i tre olika fönster. På Råda Säteri kan du titta på konstutställningar, fika på cafeet, crêperiet eller ha picknick i den lummiga trädgården, låna sällskapsspel och utmana kompisarna eller familjen och bada vid Hästvikens badplats som ligger alldeles nedanför säteriet. Här finns aktiviteter som passar alla, året runt! På Råda Säteri finns följande verksamheter: Råda Säteri Trädgårdscafé, Crêpe et Ciel, Dandy Days, Fröken Flora, Blomsterbackens självplock och trädgårdsmästeri, Skönhetshörnet, Råda ridklubb, Friluftsfrämjandet, Råda Sportfiskeklubb och Mölnlycke biodlarförening.

Vad är ett rimligt mäklararvode 2024?

Det är inte helt lätt att säga vad som är ett rimligt eller normalt mäklararvode i Mölnlycke år 2024 då det finns flera olika faktorer som påverkar priserna. Några av dessa är: 

Det råder fri prissättning på marknaden vilket innebär att varje enskild mäklare har rätt att sätta sina egna priser för arvoden. Erfarna och framgångsrika fastighetsmäklare tar ofta ut högre arvoden än mäklare som är nya i branschen och inte hunnit bygga sig ett namn och en kundkrets ännu. Om du är ordentligt påläst kring mäklararvoden i Mölnlycke har du ett bra förhandlingsläge då även konkurrensen mellan mäklarna i branschen påverkar hur de prissätter sig. Genom att samla in offerter från flera olika mäklare ser du snabbt vilket pris de erbjuder och vad som ingår i arvodet vilket gör det lättare för dig att ta ett beslut kring vem du vill anlita. Det finns inga krav på att anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se och det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här