Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Märsta

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Märsta, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Märsta - Hitta bästa arvodet i Märsta

Ska du sälja din bostad och undrar vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadstyp? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter och jämföra mäklararvoden i Märsta så att du kan välja den fastighetsmäklare som erbjuder det lägsta arvodet. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Märsta 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Märsta.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Märsta

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Visste du att det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att förmedla ett hus, än på att förmedla en lägenhet, vilket också genererar högre kostnader.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode i Märsta?

Det är inte helt lätt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode i Märsta då det finns flera olika faktorer som kan påverka priserna. Arvodet kan till exempel variera beroende på var i Märsta du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita samt hur konkurrensen mellan mäklarna i området ser ut.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Märsta - Jämför mäklararvoden i Märsta

Framgångsrika och erfarna fastighetsmäklare med ett brett kundregister tar ofta ut högre arvoden än mäklare som inte får in så många objekt eller som är nya i branschen. Många mäklarkontor har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild fastighetsmäklare har rätt att sätta sina egna priser. Genom att ta in och jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Märsta kan du spara både tid och pengar på din bostadsaffär. Det är helt kostnadsfritt att jämföra mäklararvoden på Maklararvode.se. och du bestämmer alltid själv om du väljer att anlita någon av de fastighetsmäklare du fått offert från via vår tjänst.

När du tar hjälp av en fastighetsmäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode för de tjänster som mäklaren utför. Det som vanligtvis ingår i arvodet är följande: 

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår det även hjälp från mäklaren med hur du ska deklarera din bostadsförsäljning. Alla mäklare anslutna till vår tjänst är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg och säker genom din kanske viktigaste affär någonsin. 

Steninge Slott och Arlanda Cable Park

Märsta är den största tätorten i Sigtuna kommun och ligger i Stockholms län. Tätorten ligger bara 5 kilometer från Stockholm Arlanda Airport, som haft stor betydelse för Märstas expansion. När flygplatsen på Arlanda precis tagits i bruk år 1960 var invånarantalet i Märsta 3000 personer. 1965 hade invånarantalet ökat till 10 000 personer och år 1990 hade invånarantalet dubblats till 20 000 personer. Sedan dess har befolkningsökningen gått i lugnare takt och idag bor det drygt 31 000 människor i Märsta. Cirka 1,5 kilometer från centrala Märsta ligger Steninge Slott som byggdes i slutet av 1600-talet efter ritningar av arkitekt och greve Nicodemus Tessin den yngre. Slottet som ligger vackert beläget vid Mälarens strand är ett av de bäst bevarade från denna tid och är stängt för allmänheten. Slottsparken är dock öppen för allmänheten och i den gamla stenladan från 1873, som kallas Steninge Slottsgalleria, finns både butiker, handelsträdgård, café och restaurang. Vid Halmsjön i Märsta ligger Arlanda Cable Park som är Skandinaviens största kabelpark för vattensporter som vattenskidor, kneeboard, wakeboard, wakeskate och kiteboard. Istället för att åka bakom en båt dras du i en eldriven linbana som drar upp till åtta åkare samtidigt runt den 623 meter långa kabelbanan. Både roligt och klimatsmart! Här finns också Stand-Up-Paddleboards, beachvolleybana, trampolin för voltträning, miniramp för skateboard, en boulebana och en bastu. 

I Märsta finns följande bostadsområden: 

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode och den modell som används av flest mäklare idag kallas för provisionsbaserat arvode. Denna modell innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad blivit såld. Ju högre slutpriset på din bostad blir, desto högre blir summan som du ska betala till din mäklare. En annan variant av mäklararvode är fast arvode vilket innebär att mäklaren tar en fast summa för att sälja din bostad. Vanligtvis betalar du bara om bostaden blir såld och denna modell är smidig för dig som redan från start vill ha koll på vilka utgifter du har till mäklaren. Den tredje och sista varianten av mäklararvode kallas för trappbaserat arvode eller arvodestrappa. Denna modell innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas överträffa ett visst målpris för bostaden. Denna modell är vanligast vid försäljning av dyra eller exklusiva objekt och sporrar ofta mäklaren till att lägga ner lite extra tid och arbete på att sälja bostaden så dyrt som möjligt. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Summan som du ska betala din mäklaren ska i dessa fall alltid vara av skälig summa.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här