Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Lund

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Lund, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Lund - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Skulle du vilja kunna jämföra mäklararvode i Lund? Maklararvode.se låter dig kostnadsfritt jämföra mäklararvoden och sälja bostadsrätt. Vi kvalitetssäkrar alla fastighetsmäklare så du bara får prisförslag på mäklararvode från fastighetsmäklare som uppfyller Fastighetsmäklarinspektionens krav. Att jämföra mäklararvode är dessutom gratis och du binder dig inte till något. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Lund 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Lund.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Lund

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Lund - Vad ingår i mäklararvodet?

Funderar du på att sälja din bostad i Lund? Bor du i en villa, bostadsrätt eller fritidshus? Då har vi en smart och kostnadsfri tjänst för dig där du enkelt kan jämföra priser på olika mäklararvoden i Lund. På så sätt kan du hitta det bästa mäklararvodet för dig och din bostadsaffär. När du säljer din bostad betalar du en avgift till mäklaren som kallas för mäklararvode eller mäklarprovision. Avgiften brukar vanligtvis täcka värdering av din bostad, insamling av data där mäklaren jämför lokal prisstatistik, marknadsföring av bostaden, visning för intressenter, hantering av bud och budgivning, upprättanande av kontrakt och signering samt ordna med tillträde till bostaden och slutförande av affären. Mäklararvodet kan dras av i din deklaration, fråga din mäklare hur det går till om du är osäker.

En stad med tusenårig historia

I sydvästra Skåne ligger Lund, en av Sveriges äldsta städer med en tusenårig historia. Här bor ungefär 92 000 Lundabor i en stad fylld av kontraster, historia, kultur och charm. Vandra runt bland kullerstenarna och färgglada hus samtidigt som det aldrig är långt bort till myllrande uteliv eller naturliv med slätter och bokskogar. Mycket av stadens gamla historia finns bevarat i form av den medeltida stadskärnan. Här har gatunäten sett likadana ut i århundraden och några av medeltida byggnaderna finns kvar än i dag. Här finns också Lunds populäraste besöksattraktion, den magnifika Domkyrkan som stått här i nästan 1000 år. Studentlivet tar stor plats och Lund har varit en studentstad i mer är 350 år. Det märks att det bor många studenter här vilket sätter sin prägel på staden. Lunds Universitet har högt anseende och rankas återkommande som ett av världens 100 bästa universitet i världen.

Vad är ett rimligt mäklararvode i Lund?

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket ett mäklararvode kostar då varje bostadsaffär har olika faktorer som påverkar vad mäklararvodet landar på. Saker som påverkar är b l a i vilket bostadsområde i Lund din bostad finns och om det är en villa, bostadsrätt eller fritidshus du ska sälja. En villa kostar ca 30-50% mer att sälja, det beror på att mäklaren behöver lägga mer tid på att sälja ett fristående hus och har då fler utgifter som denne behöver täcka. Om du väljer att anlita en mäklare som har lång erfarenhet och många år i branschen får du räkna med att betala lite mer än om du vill sälja genom en mäklare som är relativt ny i fastighetsbranschen. Ofta finns det färdiga prislistor hos mäklarfirmorna i Lund, men fri prissättning tillämpas vilket innebär att det alltid är mäklaren själv som sätter sina egna priser. På Maklararvode.se kan du i lugn och ro jämföra offerter för att hitta det billigaste mäklararvodet i Lund. Det är alltid du själv som väljer om du vill acceptera en offert som du mottagit och alla mäklare som är kopplade till vår tjänst är godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav och är kvalitetssäkrade. Allt för att du ska kunna känna dig trygg hela vägen genom din bostadsaffär.

Lund består av följande bostadsområden:

Saker du inte bör missa när du är i Lund

Botaniska trädgården i Lund är en grön oas mitt i stan som bjuder på underbara färger och dofter. Det är inte bara trädgårdsfantaster som uppskattar den här variationsrika trädgården, den är även populär hos de som bara vill slår sig ner på grönytorna med en filt och picknickkorg. I anslutning till trädgården finns ett litet café intill vattendammen där det går att köpa en kopp kaffe och glass. Kulturen i Lund är en ideell förening som sörjer för kultur och museum på flera platser i Skåne. Två kvarter i Lund utgör huvuddelen av dess verksamhet, området är stort och det finns massor av kulturhistoria att se och uppleva här. Besök historiska byggnader och se hur livet såg ut från medeltiden till 1930-talet. Här finns även ett 20-tal utställningar med stor variation, några av dem är fasta och några byts ut med jämna mellanrum. Det finns både café och restaurang att slå sig ner på när det är dags att fylla på med energi. Om du vill ha en smakupplevelse som knockar smaklökarna är det På Skissernas du ska bege dig till. I en mysig miljö serveras mat ur det skandinaviska köket, lagat med de bästa råvarorna som säsongen har att erbjuda. Ambitionen hos På Skissernas är att skapa matkreationer som är ett hantverk. Café Ariman är en Lundaklassiker med halvbohemisk stil som serverar både lunch, öl och kaffe för en billig peng. Det här är en favorit för många, hit är alla välkomna och det är en blandad publik som hittar hit.

Tre olika varianter av mäklararvode

Det finns olika varianter av mäklararvoden och det kan vara bra för dig att känna till vilka de vanligaste är när du bestämt dig för att sälja din bostad i Lund. Man brukar prata om de tre mest förekommande modellerna som är fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Ett fast mäklararvode innebär att du och mäklaren tillsammans kommer fram till ett fast arvode i kronor som bestäms redan från start. Arvodet påverkar således inte av bostadens slutpris och du kommer veta en exakt summa redan innan bostadens sålts. Ett provisionsbaserat arvode baseras på en viss procent av bostadens köpeskilling som blir arvodet du ska betala till mäklaren. Slutligen finns en tredje modell som är en vanligt förekommande variant av mäklararvode, trappbaserat arvode eller arvodestrappa som det också kallas. Den här modellen går till som så att du och mäklaren redan på förhand kommer fram till ett fast pris i arvode. Om hon eller han lyckas att sälja bostaden och överträffa målpriset så utgår en ökning i kronor eller procent. Det är vanligast att använda den här varianten när det är en försäljning av lite dyrare och exklusivare bostäder.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här