Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Luleå

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Luleå, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Luleå - Hitta bästa arvodet i Luleå

Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter från flera olika kvalitetssäkrade mäklare för att hitta det bästa mäklararvodet i Luleå. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Luleå 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Luleå.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Luleå

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Arvodet för att sälja en villa eller ett fritidshus brukar till exempel vara 30-50% högre än arvodet för att sälja en bostadsrätt. Detta på grund av att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete på en försäljning av ett fristående hus. Det brukar också vara dyrare att anlita framgångsrika mäklare med ett brett kundregister än nya mäklare som inte hunnit bygga sig ett namn i branschen ännu.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode i Luleå 2024?

Vad som är ett vanligt eller rimligt mäklararvode är beroende av flera olika faktorer. Mäklarkontoren i Luleå har ofta egna prislistor för arvoden men det råder fri prissättning vilket innebär att det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sitt eget arvode. Priserna varierar beroende på vilken typ av bostad du vill sälja men påverkas också av konkurrens och var i Luleå du bor. Därför rekommenderas det att man jämför flera olika mäklares erbjudanden innan man bestämmer sig.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Luleå

När du tar hjälp från en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas mäklararvode eller mäklarprovision för det arbete som mäklaren lägger ner. I arvodet ingår vanligtvis en värdering av bostaden, faktainsamling, fotografering och marknadsföring av bostaden, visningar för spekulanter, budgivning och hantering av bud samt diskussioner med budgivare, kontraktskrivning mellan säljare och köpare, samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du få hjälp av din mäklare med hur du deklarerar försäljningen av din bostad. 

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre olika modeller av mäklararvode; fast arvode, rörligt arvode i procent samt arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalar om något innan försäljningen blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Nedan kan du läsa mer om vad varje modell innebär.

Stålstaden Luleå

I Luleå, som ligger i Norrbottens län, bor det drygt 78 000 invånare. Norrbotten är Sveriges största län och tar totalt upp nästan en fjärdedel av Sveriges landyta. Staden, som i folkmun kallas för Stålstaden, är metallurgiskt centrum med omfattande forskning och stor stålindustri. Här ligger också Skandinaviens nordligaste tekniska universitet, Luleå tekniska universitet med utbildningar inom områden som teknik, ekonomi, samhälle, hälsa, media, pedagogik, musik, dans och teater. Universitetet har 1770 anställda där 50% är kvinnor och 50% män och här studerar idag drygt 17 000 studenter. I Luleå ligger också huvudkontoren för kända företag som LKAB, Vattenfall Vattenkraft AB, Max Hamburgerrestauranger, Bastard Burgers, Studentconsulting och Leo's Lekland.

Norrsken, hundspann och världsarv

De flesta kanske tänker på Luleå som en vinterstad men enligt SVT:s nationella mätningar har staden faktiskt vunnit solligan fem gånger mellan åren 2003 och 2014 vilket också gör staden till en populär sommardestination. Här finns många fina stränder längs med Bottenvikens kust och staden har ett rikt skärgårdsliv med 1 312 öar, kobbar och skär. Lule älv, eller Luleälven som den också kallas är en 461 kilometer lång älv vars huvudfåra flyter genom Gällivare, Jokkmokk, Boden och Luleå. Bland de mest populära sevärdheterna i Luleå hittar du Gammelstads kyrkstad, Norrbottens museum och Friluftsmuseet Hägnan. Gammelstads kyrkstad är den bäst bevarade och största kyrkstaden i Sverige och blev 1996 utsedd av  UNESCO till ett världsarv. Friluftsmuseet Hägnan, som ligger i Gammelstads Kyrkstad, är ett kulturhistoriskt kunskapscentrum med djur, lanthandel och historiska rundvandringar bland byggnader från 1700- till 1900-tal. Här finns det aktiviteter som passar både ung och gammal. Vintertid finns det också massvis med spännande aktiviteter i Luleå. Förutom skidåkning både på längden och utför kan du bland annat uppleva livet på en isbrytare under en exklusiv guidad tur, åka snöskoter eller hundspann och titta på norrskenet från Norra hamn, Gültzauudden, Mjölkuddsberget eller Ormberget. Norrskenssäsongen i Luleå sträcker sig från augusti fram till april. 

Flera framgångsrika elitlag

På sportsidan har Luleå framgångsrika dam- och herrlag inom både ishockey och basket. Luleå Hockeyförening, LHF grundades 1977 och spelar sina hemmamatcher i Coop Norrbotten Arena. LHF är Sveriges nordligaste ishockeylag i SHL. 

BCL, som står för Basketball Club Luleå, är stadens framgångsrika klubb inom herrbasket. Klubben har vunnit hela 8 stycken SM-guld och var länge den dominerande basketklubben i Sverige. På damsidan har Luleå BBK vunnit totalt sju SM-guld.

Luleå består av följande stadsdelar:

Jämför mäklare i Luleå

För att hitta det lägsta mäklararvodet i Luleå rekommenderar vi dig att jämföra flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. På Maklararvode.se är det helt gratis att samla in offerter från fastighetsmäklare i Luleå och du bestämmer alltid själv om du väljer anlita någon av mäklarna du fått offert från. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här