Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden på Lidingö

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare på Lidingö, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Lidingö - Hitta bästa arvodet på Lidingö

Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus på Lidingö? På Maklararvode.se kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare på Lidingö så att du kan välja den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. Alla mäklare anslutna till vår tjänst är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden på Lidingö 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar på Lidingö.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden på Lidingö

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Visste du att det vanligtvis är cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Anledningen till detta är att mäklaren ofta behöver lägga mer tid och arbete på att förmedla en villa, än på att förmedla en lägenhet och därigenom också har högre kostnader.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Lidingö - Vad är ett rimligt mäklararvode på Lidingö?

Det kan vara svårt att veta vad som är ett rimligt mäklararvode på Lidingö då det finns flera olika faktorer som påverkar priserna. Några av dessa är: 

Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att det är upp till varje enskild fastighetsmäklare att sätta sina egna priser för mäklararvodet. Därför lönar det sig att jämföra offerter från flera olika mäklare innan du bestämer dig för vem du vill anlita för ditt livs kanske viktigaste affär. Vad är det då som ingår i summan du betalar till fastighetsmäklaren? Vanligtvis ingår en värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför- samt visningar av bostaden, hantering av frågor och bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare, samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan mäklaren även hjälpa dig att deklarera din bostadsförsäljning. 

Sveriges femte tätast befolkade kommun

Lidingö är en ö, kommun och tätort som ligger öster om Stockholm och i hela kommunen bor det idag cirka 48 000 invånare. Lidingö är Sveriges femte tätast befolkade kommun efter Sundbyberg, Stockholm, Solna och Malmö. Kommunen tillhör Storstockholm och innefattar förutom Lidingö, även de kringliggande öarna Storholmen, Stora och Lilla Höggarn, Duvholmen, Strömsö, Stora och Lilla Bergholmen, Fogdholmen, Länsmansholmen, Fjäderholmarna samt Svanholmen. Kommunen gränsar i sydost och söder till Nacka kommun, i sydväst till Stockholms kommun, i nordväst till Danderyds kommun samt i norr och öster till Vaxholms kommun, som alla ligger i Stockholms län. 

Lidingö som boplats har en historia så långt tillbaka som till vikingatiden och var länge ett bondesamhälle med många mindre gårdar från tidigt 1200-1300-tal. Alla stadsdelar på Lidingö har historisk anknytning till gamla lantbruksgårdar, torp och dylikt som fick sina namn under 1300-talet fram till slutet av 1700-talet. 

Lidingö består av följande stadsdelar och bostadsområden:

Det finns olika typer av mäklararvoden

Det finns tre vanliga typer av mäklararvoden; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Mäklaren ska i dessa fall få en skälig summa i ersättning för sitt arbete. Nedan kan du lära dig mer om de olika modellerna för mäklararvode och när de vanligtvis används: 

Fjäderholmarna, Millesgården och Raoul Wallenberg

Fjäderholmarna, som brukar kallas för Stockholms närmaste skärgårdsöar, består av de fyra öarna Fjäderholmen, Ängsholmen, Libertas och Rövarns holme. Området är en del av Kungliga nationalstadsparken och utsågs 1995 till världens första nationalstadspark. Öarna är ett mycket populärt utflyktsmål bland både Stockholmare och turister och på här finns det både restauranger, museer, teater och hantverkskvarter. Att Fjäderholmarna är så populärt beror förmodligen på öarnas historiskt landskap, lummiga parker, kulturhistoriskt intressanta byggnader, skogar, öppna marker och sandstränder. 

Museet Millesgården är Lidingös största turistmål och det tidigare konstnärshemmet är ett populärt kulturcentrum med skulpturpark, tillfälliga utställningar och musikevenemang, museibutik, samt lanthandel med restaurang och café. Millesgården har fått sitt namn efter den kände skulptören Carl Milles (1875-1955) som bodde här tillsammans med sin fru Olga, även hon konstnär, innan de flyttade till USA 1931. Carl Milles var både en traditionell och nyskapande skulptör och dominerade svenskt konstliv under tidigt 1900-tal med sina skulpturer inspirerade av antikens konst och mytologi. Millesgården beskrivs som Carl Milles största allkonstverk och han arbetade med gårdens utveckling i över 50 år. Här finns de flesta av hans skulpturer att beskåda på strategiskt placerade på platser som förhöjer det dramatiska intrycket. Intill hemmet finns det idag även en modern konsthall ritad av arkitekt Johan Celsing. 

Den svenske diplomaten, arkitekten och affärsmannen Raoul Wallenberg föddes på Lidingö den 4 augusti 1912 och blev känd världen över för sina framgångsrika insatser för att rädda judar i det naziockuperade Ungern under andra världskriget. Mellan juli och december 1944 utfärdade Wallenberg skyddspass och köpte in hus som han hängde svenska flaggan på  och hävdade att det var diplomatiskt territorium för att skydda människor undan nazizterna.

På Raoul Wallenberg Academy beskrivs hans insats: “Genom en kombination av personligt mod, fräckhet, kunskap och en ovanlig auktoritet lyckades han rädda tiotusentals människor undan döden.” Wallenberg har blivit hedersmedborgare i USA, Kanada, Australien och Israel och det finns ingen svensk som fått så många skolor, gator, parker uppkallade efter sig som Raoul Wallenberg fått. På Lidingö finns ett monument över Raoul Wallenbergs gärning i stadshusparken bestående av en fyra meter hög skulptur i brons som föreställer Raoul Wallenberg som räcker skyddspass till hotade människor. Skulpturen "Attachéväska R W" är en bronsväska i naturlig storlek som bär Raoul Wallenbergs initialer och får antas vara fylld med skyddspass. Väskan står i Kappsta på södra Lidingö på grunden till huset där den kände svenske diplomaten föddes.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här