Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Kristinehamn

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Kristinehamn, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Kristinehamn - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Går du i säljtankar och ska sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus i Kristinehamn? Vill du snabbt kunna jämföra olika mäklares erbjudanden för att hitta det lägsta mäklararvodet? Då ska du testa vår kostnadsfria tjänst, med den kan du enkelt samla in och jämföra olika offerter för att hitta en mäklare och mäklararvode som passar dig och din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Kristinehamn 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Kristinehamn.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Kristinehamn

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Priset för att sälja en villa är ungefär 30-50% högre, det beror på att det krävs en större insats och tid från mäklaren som då behöver täcka högre kostnader.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad kostar ett mäklararvode i Kristinehamn?

Det finns inte ett standardiserat svar som talar om hur mycket ett mäklararvode i Kristinehamn kostar då det är flera olika faktorer som kommer påverka vad du får betala. Därför kan det löna sig att jämföra flera olika mäklare för att hitta det billigaste mäklararvodet. Faktorer som påverkar priset är bland annat i vilket bostadsområde i Kristinehamn som din bostad ligger i, om det är en villa, bostadsrätt eller fritidshus du ska sälja.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Kristinehamn - Hitta det bästa mäklararvodet i Kristinehamn

I mäklararvodet, eller mäklarprovisionen som den också kallas, är det brukligt att det ingår olika delar som har med din bostadsaffär att göra. Avgiften inkludera ofta en värdering av din bostad där mäklaren har samlat in och jämfört lokal data och prisstatistik, marknadsföring av objektet, genomförande av visning för intressenter, hantering av bud under budgivning, kontraktsskrivning mellan säljare och köpare samt att mäklaren ordna med tillträde till bostaden och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i din deklaration, så se till att spara dina kvitton och fakturor. Om du inte vet hur det går till så hör med din mäklare, ofta kan hon eller han hjälpa dig med detta.

Att anlita en erfaren mäklare med många år i branschen är generellt sett lite dyrare än att anlita en ny mäklare med lite erfarenhet.

I branschen tillämpas fri prissättning och det innebär att det är mäklaren själv som bestämmer sitt eget pris. Du kan begära offerter på Maklararvode.se och jämföra i lugn och ro för att hitta ett mäklararvode som passar för dig och din bostadsaffär. Alla mäklare på vår sida är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav, för att din bostadsaffär ska kännas trygg hela vägen. Det är också alltid du själv som väljer om du vill tacka ja till en offert som du mottagit. 

Livet i Kristinehamn

Kristinehamn är en tätort som ligger i Värmland alldeles intill det stora Vänerhavets norra kant. Här bor ca 18 000 kristinehamnare. Kristinehamn är även känt som ”Lusasken” och det är lätt att tro att det skulle ha en koppling till otrevliga småkryp. I själva verket så grundar det sig i en insamlingsbössa i vilken stadens invånare samlade in pengar, en företeelse som har hundratals år på nacken. Varje år på lucia tömdes bössan till förmån för fattiga sjömän och den kallades till en början för Lusseasken och kom senare att bli Lusasken. Sjölivet är alltid nära i Kristinehamn tack vare sin fina placering precis vid Vänerns strand. Hör vågorna, känn sanden mellan tårna och andas in sjö luft på någon av alla sjönära platser; Jutvikens badplats, Revsand, Picassoudden, Kungens rastplats, Baggerud, öarna i skärgården och Hultets sommarhem är några mysiga platser som finns här. Naturlivet och stadslivet är aldrig långt ifrån varandra i Kristinehamn, på fem minuter kan du ta dig från grönskande ängar med djur till en napolitansk pizza på en av stans populära restauranger.

Picasso valde Kristinehamn

Kristinehamn kan stoltsera med en av världens största Picassostatyer. Den 15 meter höga skulpturen finns att se vid Vålösundet som ligger endast sju km från stadens centrum vid Vänern. För den som vill veta mer om hur det kom sig att Picasso valde Kristinehamn före New York, så finns möjlighet till guidade turer. Picassoudden är idag Kristinehamns populäraste besöksmål. På vägen ut till udden finns ett pärlband av caféer och restauranger att stanna till vid för att ta en kopp eller glass. Gillar du att botanisera bland gamla och unika saker så finns det gott om loppisar i området. Leta upp en av alla tjugo ställen på någon av loppiskartorna och låt jakten på fynd börja. Här hittar du Värmlands största loppis, Fyndboa med sina 1500 kvm yta. För alla som älskar allt med italiensk mat så är ett besök på Oliveriet ett måste! Charmas av den italienska dialekten och njut av deras napolitanska pizzor och Carbonara som lagas enligt originalreceptet. Är du fortfarande hungrig och sugen på efterrätt så är ett besök på Våffelbruket en upplevelse! I det gamla soldathemmet på A9-orådet hittar du kreativa våffelskapelser för både lunch och efterrätt. Man kan förstå att det är många som åker hit, så räkna med att det kan ta lite tid. Men vi lovar att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge här!

Bostadsområden i Kristinehamn:

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns flera varianter av mäklararvode som används vid försäljning av bostäder. Det kan vara bra att känna till vilka de vanligast förekommande modellerna är när du ska sälja din bostad i Kristinehamn, för att se vilken typ av mäklararvode som passar dig bäst. Man brukar säga att det tre vanligaste varianterna är fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Ett fast mäklararvode innebär att du och mäklaren tillsammans kommer överens om ett fast pris vid försäljning av din bostad. Den här modellen passar dig som på förhand vill veta vad priset på mäklararvode kommer att bli. Provisionsbaserad mäklarprovision är den vanligaste varianten av arvode. Den går till som så att du och mäklaren kommer överens om ett arvode som baseras på en viss procent av bostadens köpeskilling. Den tredje modellen kallas för trappbaserat arvode eller arvodestrappa. Mäklaren tar då ut en fast avgift i grundpris och om mäklaren lyckas sälja och överträffa målpriset så utgår en ökning i procent eller kronor. Den här typen av arvode används oftast vid försäljning av lite dyrare och exklusiva objekt.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här