Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Katrineholm

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Katrineholm, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Katrineholm - Hitta bästa arvodet i Katrineholm

Går du och funderar på att sälja din villa, bostadsrätt eller fritidshus och bor i Katrineholm? Då kanske du har ställt dig frågan vad ett rimligt mäklararvode kostar 2024? Med vår kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från olika mäklare för att hitta det lägsta mäklararvodet. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Katrineholm 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Katrineholm.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Katrineholm

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

I en jämförelse mellan en villa, bostadsrätt eller fritidshus är det vanligt att det är 30-50% dyrare att sälja en villa. Detta beror på att det är mer tidskrävande för mäklaren att förmedla försäljningen av ett fristående hus.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode i Katrineholm?

Svaret på vad ett mäklararvode kostar varierar då det finns en rad olika faktorer som kommer påverka priset för vad du ska betala mäklaren i arvode. Omständigheter som i vilket bostadsområde din bostad är placerad i kommer sannolikt påverka priset för arvodet. Vilken typ av bostad det är du ska sälja påverkar också priset.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Katrineholm

Om du säljer din bostad via en mäklare betalar du något som kallas för mäklararvode eller mäklarprovision. Vad brukar då ingå i ett mäklararvode? I arvodet som du betalar till mäklaren brukar det ingå några vanligt förekommande saker. Däribland brukar det ingå en värdering av bostaden där mäklaren har jämfört och tagit reda på lokal prisstatistik för andra bostäder på marknaden, sammanställt fakta om bostaden, marknadsföring av bostaden, förberedelse inför visning och genomföring av den, hantering av budgivning, ordnar med signering av kontrakt mellan säljaren och köparen samt slutförande av bostadsaffären och tillträde. Alla mäklare på Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav, allt för att du som säljare ska känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Det kan också vara bra att känna till att du kan dra av mäklararvodet är i din deklaration då den är avdragsgill. Om du behöver hjälp med det kan du prata med din mäklare, ofta kan hon eller han hjälpa dig att deklarera försäljningen av din bostad.

Om det finns flera olika mäklare i din stad kan detta komma att påverka mäklarprovisionen. Även valet av mäklarfirma och mäklare kan få priset att variera. Du får räkna med att betala lite mer för en mäklare med lång och gedigen erfarenhet än om du anlitar en som är nyutexaminerad och har lite mindre erfarenhet. Branschen tillämpar fri prissättning, vilket innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Därför kan det löna sig för dig att jämföra offerter från olika mäklare på Maklararvode.se innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Det är alltid du själv som bestämmer om du vill tacka ja till någon av de offerter som du får från mäklaren.

Upptäck Katrineholm 

Tätorten Katrineholm, som är beläget i Södermanlands län, är känt för sin natursköna miljö, det anrika glasbruket Reijmyre och Vingåkers outlet för att nämna några saker. År 2018 noterades det ca 24 300 Katrineholmare i staden som från början grundades som stationssamhälle i slutet på 1800-talet. Det finns också fynd som bevisar att området var bebott redan på stenåldern för ca 6000 år sedan. I Katrineholm är det alltid nära till vattnet och med sin närhet till Hjälmaren finns det många fina badplatser att besöka under sommarens soliga dagar. Ta dig till friluftsområdet Ramsjöhult och upplev vandrings- och skidleder. I närheten av Ramsjöhult erbjuds leder i varierande längd, värmestuga, grillplats och pulkabackar för små och stora barn.  

Att göra i Katrineholm  

Gör ett besök vid Boda Kvarn som är beläget i en härlig miljö som andas gamla tider. Kvarnen användes fram till 1960-talet men idag fungerar den turistmål med underhållning och sommaraktiviteter. Snöra samtidigt på dig vandringskängorna och gå den 3.5 km långa vandringsleden som ligger i anslutning till kvarnen. Fascineras du av herrgårdsmiljöer och pampiga byggnader? Då vågar vi nästan påstå att du inte kommer att bli missnöjd efter ett besök på vackra Julita Gård som ligger precis intill sjön Öljaren. Gå och kolla runt i de välbevarade byggnaderna, upplev någon av utställningarna eller strosa runt i den fantastiska fruktträdgården och lär dig mer om hur livet på att storgods såg ut i 1900-talets början. Ett besök i Katrineholm lämnar dig varken törstig eller hungrig. Stanna till vid Villa Sandhem och njut av vällagad mat och ett stort utbud av öl. Efter ett besök här förstår vi varför det här stället gång på gång lovordas för sin utmärkta service och hemtrevliga miljö! Är du mer för fika och kaffe så bör du inte missa att uppleva Sultans Konditori beläget på Storgatan. Bland deras stora utbud kan du frossa i bakelser, bullar, kakor, tårtor och massor av annat gott! 1800-talskyrkan Floda kyrka i Katrineholm är Sveriges största. Katedralen i gotisk stil har en spännande samling av 1400-talsmålningar av Albertus Pictor. Kyrkan är öppet för besökare och du kan göra ett besök här efter överenskommelse med vaktmästare.

I Katrineholm finns följande bostadsområden: 

Tre vanliga varianter av mäklararvode 

När du har bestäm dig för att sälja din bostad genom en mäklare så kan det vara bra för dig som säljare att känna till vilka de vanligaste varianterna av arvode är och hur de fungerar. 

En variant är fast arvode. Detta innebär att mäklaren tar ett fast pris för att förmedla affären av din bostad. Slutpriset på bostaden kommer alltså inte att påverka avgiften. Det här är en modell som passar bra för dig som på förhand vill veta en exakt summa som du ska betala till mäklaren. Ett annat typ av arvode är provisionsbaserat arvode. Detta är den vanligaste varianten av arvode. Mäklaren får en viss procent av köpeskillingen av bostadens slutpris. Slutligen finns något som kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Mäklaren tar ut ett grundpris som kan komma att öka i kronor eller procent om han eller hon lyckas sälja bostaden över ett visst målpris. Den här modellen används vanligen vid försäljning av exklusiva och dyrare objekt.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här