Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Karlstad

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Karlstad, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Karlstad - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Vill du ha hjälp att jämföra mäklararvode i Karlstad? Maklararvode.se låter dig kostnadsfritt hitta rätt mäklare. Vi kvalitetssäkrar samtliga mäklare och du får enbart prisuppgifter på mäklararvode från fastighetsmäklare som uppfyller fastighetsmäklarinspektionens krav. Det är gratis att jämföra mäklararvode och väljer själv om du önskar anlita någon mäklare eller inte. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Karlstad 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Karlstad.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Karlstad

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Mäklarens arvode brukar variera beroende på vilken typ av bostad du ska sälja. Vanligtvis är arvodet cirka 30-50% dyrare vid försäljning av fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en bostadsrätt. Detta beror på att det innebär mer tid, jobb och kostnader för en mäklare att förmedla villor och sommarstugor än att förmedla lägenheter.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett vanligt mäklararvode i Karlstad?

Vad som är ett rimligt mäklararvode i Karlstad 2024 påverkas av flera olika faktorer då arvoden inte bara skiljer sig åt mellan olika bostadstyper, utan också mellan olika mäklarfirmor och mäklare. De flesta mäklarkontoren i Karlstad har färdiga prislistor för arvoden men det är viktigt att komma ihåg att det är varje enskild mäklare som sätter sitt eget pris. Arvodet är vanligtvis högre för mäklare som är framgångsrika på bostadsmarknaden och har jobbat länge i branschen, än för nyutbildade mäklare med kortare erfarenhet. Med vår tjänst på Maklararvode.se samlar du enkelt och snabbt in offerter från flera olika mäklare så att du i lugn och ro kan välja den fastighetsmäklare som passar dig och din bostad bäst.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvoden i Karlstad - jämför mäklare och arvoden i Karlstad

När du ska sälja din bostad i Karlstad kan det vara smart att anlita en fastighetsmäklare för att få hjälp med förmedling av bostaden och att på så sätt nå ut till så många intressenter som möjligt. Den ersättning du betalar till mäklaren kallas för mäklararvode eller mäklarprovision. Det kan vara svårt att veta vad som är rimligt att betala i mäklarprovision år 2024. På Maklararvode.se kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika mäklare för att hitta den bästa och mest prisvärda fastighetsmäklaren i Karlstad. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade enligt Fastighetsmäklarinspektionens krav för att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär.

Tre vanliga typer av mäklararvoden

Det finns tre vanliga varianter av arvoden som fastighetsmäklare använder sig av vid förmedling av bostäder:

Alltid nära till vatten 

I Karlstad har du alltid nära till vatten. Karlstad som är residensstad för Värmlands län är beläget vid Vänerns norra strand och ligger också på Klarälvens delta. Klarälven är 460 kilometer lång och börjar i Norge där den heter Klara, Femundselva och Trysilelva. Cirka 300 kilometer av älven rinner genom Sverige och då främst genom Värmland. Karlstad har många vackra badplatser med både strand- och klippbad och här finns också bra fiske för den fiskeintresserade. Visste du till exempel att Vänern är Sveriges största och Europas tredje största insjö? Under sommarhalvåret kan du ta en tur i de populära båtbussarna som trafikerar Vänern och Klarälvsdeltat. Turerna med båtbussarna går även från och till de närliggande orterna Kristinehamn, Grums och Borgvik och en biljett kostar som en bussresa på land. 

Bra läge mellan Oslo och Stockholm

I universitetsstaden Karlstad bor det drygt 94.000 invånare och i Karlstadsregionen bor över 140 000 personer. Karlstadsregionen består, förutom Karlstad, även av de fyra kranskommunerna Forshaga, Grums, Hammarö och Kil. Karlstad universitet är ett av Sveriges yngsta och modernaste universitet med 16 000 studerande. Här kan du bland annat utbilda dig till jurist, civilingenjör, civilekonom, sjuksköterska, psykolog och lärare. I Karlstad finns flera stora myndigheter representerade. Här hittar du både Konsumentverket MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, samt gamla Rekryteringsmyndigheten som nyligen bytt namn till Plikt- och prövningsverket. Karlstad har ett bra geografiskt läge, precis mitt emellan Stockholm och Oslo. Karlstad har därför blivit en populär plats för besöksnäringen då en av Nordens största kongress- och konferensanläggningar, CCC ligger just här, vackert beläget precis intill Klarälven i centrala Karlstad.

Karlstad består av följande stadsdelar: 

Solen skiner alltid i Karlstad

Karlstad har länge legat i topp bland städerna med flest soltimmar och staden har också en glad sol som symbol. “Sola i Karlstad” är en staty vid Stadshotellet i Karlstad som föreställer Eva Lisa Holtz som levde på 1700-talet. Hon var värdshusflicka på Värdshuset i Karlstad och fick smeknamnet Sola tack vare sitt soliga och glada humör. Sola var också en entreprenör som senare köpte och drev sitt alldeles egna värdshus. Statyn har idag blivit en viktig symbol och ett ansikte utåt för Karlstad men också ett populärt besöksmål bland turister. 

Ishockey, kaffe och shopping

Förutom Universitetet är Karlstad kanske mest känt för sitt framgångsrika hockeylag Färjestad BK, Löfbergs Lila kaffe och Bergvik Köpcenter. På Bergvik Köpcenter finns bra shopping för alla åldrar och hela 80 butiker, caféer och restauranger. Karlstad har också många populära museum som är väl värda ett besök. Både Brigadmuseum, Lars Lerins konstmuseum och Värmlands museum ligger centralt i Karlstad på promenadavstånd från restauranger, fik och shopping. En kort bilresa från centrum hittar du Alsters Herrgård som är Gustaf Frödings minnesgård. Här föddes den berömde diktaren Gustaf Fröding den 22 augusti 1860. Idag drivs gården som en minnesgård som är öppen för allmänheten med café, butiker och utställningar.

Njut av naturen i Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är Karlstads Stadspark och här kan du bland annat besöka djurparken Lillskogen, Lekträdgården, friluftsmuseum, ta rundturståget, spela volleyboll, minigolf och boule, bada på den lilla sandstranden om sommaren och åka skridskor på skridskobanan vintertid. På Naturum Värmland i Mariebergsskogen kan du njuta av den värmländska naturen, titta på spännande utställningar och smaka den klassiska värmlandstårtan. Mariebergsskogen ligger på promenadavstånd från centrum där du också finner Karlstad Centralstation och busstation.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här