Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Kalmar

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Kalmar, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Kalmar - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Letar du efter det bästa mäklararvodet i Kalmar? Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus? Med vår smarta tjänst kan du snabbt och smidigt samla in offerter från flera olika fastighetsmäklare för att hitta det bästa och lägsta mäklararvodet i Kalmar. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Kalmar 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Kalmar.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 4%-5%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Kalmar

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Kalmar

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas mäklarprovision eller mäklararvode. I arvodet ingår vanligtvis värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför samt visning av bostaden, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår det även hjälp från mäklaren med att deklarera försäljningen av din bostad. 

Jämför mäklararvoden i Kalmar

Det finns många faktorer som påverkar mäklararvodet i Kalmar. Vi rekommenderar dig att jämföra offerter och arvoden från flera olika fastighetsmäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Arvodet påverkas bland annat av var i Kalmar du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, konkurrensen på marknaden samt vilken mäklarfirma och mäklare du väljer att anlita. Det brukar till exempel vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta på grund av att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att förmedla ett hus än på att förmedla en lägenhet. Mäklarfirmorna i Kalmar har ofta färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde fastighetsmäklaren som sätter sina egna priser, vilket gör att det lönar sig att jämföra arvoden. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än unga eller oerfarna mäklare. Oavsett vem du väljer att anlita för din fastighetsaffär kan det vara tryggt att veta att alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav för att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsaffär. Du bestämmer alltid själv om du väljer att anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se.

3 vanliga typer av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalar om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad varje modell innebär och när de vanligtvis används.

Historisk stad

Kalmar som ligger vid Smålandskusten i sydöstra Sverige är en stad med många historiska minnesmärken och varsamt renoverade byggnader. Visste du till exempel att Kvarnholmen i hjärtat av Kalmar är den stadsdel i Sverige som har flest kulturminnesmärkta hus? Under medeltiden var staden en av de viktigaste städerna i Sverige och Kalmars medeltida fästning med anor från 1100-talet var den modernaste i Sverige på sin tid. På 1500-talet fick slottet sitt nuvarande utseende och förvandlades från en fästning till ett renässansslott. Slottet har spelat en viktig roll i nordisk politik och det var bland annat här som Kalmarunionen undertecknades år 1397. Unionen bildades mellan kungarikena Danmark, Norge och Sverige och innebar att länderna hade en gemensam kung. Unionen innefattade även Finland, Island, Grönland, Färöarna, Orkneyöarna och Shetlandsöarna. Idag är slottet öppet året runt med utställningar, butik, restaurang och café samt guidade turer. Domkyrkan i Kalmar är en av norra Europas bäst bevarade barockkyrkor och ett populärt besöksmål bland turister. Kyrkan började uppföras år 1660 och stod helt färdig först år 1703 då Sverige under denna period nästan konstant befann sig i krig. Kyrkan kallas för Karls Domkyrka på grund av att den byggdes under en så lång period att Sverige hann ha tre olika konungar vid namn Karl under byggnadstiden. Karl X Gustaf var styrande då kyrkan började uppföras, Karl XI invigde kyrkan när den endast var halvfärdig år 1682 och den stod helt färdig 1703 då Karl XII var kung. Kyrkan som ligger mitt på Stortorget i Kalmar ritades av Nikodemus Tessin den äldre som fann sin inspiration till kyrkan i renässansens kyrkor i Rom. Idag ses domkyrkan som ett av Sveriges viktigaste monument från stormaktstiden. 

Kalmar består av följande stadsdelar:

Linnéuniversitetet, Ölandsbron och historiska byggnader 

I Kalmar, som är Sveriges 33:e största kommun bor det drygt 70 000 personer. Staden blev universitetsstad år 2010 då Växjö universitet och Högskolan i Kalmar slogs ihop och bildade Linnéuniversitetet. Universitetet har drygt 44 000 studenter och här kan du bland annat utbilda dig inom områdena samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi, konst och humaniora samt hälso- och livsmedelsvetenskap. Mellan Kalmar och Färjestaden på Öland går den 6 072 meter långa Ölandsbron. Bron, som började byggas år 1967 och invigdes den 30 september 1972, var Europas längsta bro fram till 1998 då Vasco da Gama-bron i Portugal invigdes. Några av de mest populära sevärdheterna i Kalmar innefattar bland annat de tre små charmiga husen Tripp, Trapp, Trull som fotograferas flitigt av turister, Rådhuset som invigdes 1690 och är nästintill bevarat i ursprungligt skick, Klapphuset som är byggt på pålar ute i vattnet, gamla vattentornet som idag inrymmer lägenheter och Kalmar Teater som invigdes år 1863. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här