Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Jönköping

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Jönköping, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Jönköping - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din bostadsrätt, villa eller fritidshus? Med vår smarta tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra olika mäklare i Jönköping för att hitta det lägsta mäklararvodet för just din bostadstyp. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Jönköping 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Jönköping.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Jönköping

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det är ca 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren har högre kostnader att täcka då denne behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett hus än vid en försäljning av en lägenhet. Det brukar också vara dyrare att anlita framgångsrika och erfarna mäklare, än att anlita mäklare som inte hunnit jobba så länge i branschen.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Det är svårt att i förväg säga exakt vad det kostar att anlita en fastighetsmäklare i Jönköping 2024 då priserna för mäklararvode påverkas av flera olika faktorer. Var i Jönköping du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt konkurrensen mellan mäklarna är några faktorer som påverkar priserna. Mäklarfirmorna i Jönköping har ofta färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning vilket innebär att det i slutändan alltid är den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. Därför är det bra att samla in offerter från flera olika fastighetsmäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Jönköping - hitta det bästa mäklararvodet i Jönköping

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas mäklarprovision eller mäklararvode till fastighetsmäklaren. I arvodet ingår vanligtvis en värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav för att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Du väljer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan din mäklare hjälpa dig med att deklarera bostadsförsäljningen. 

Handelsstad och starkt logistiskt centrum

Jönköping är Sveriges tionde största tätort med sina cirka 100 000 invånare. I Jönköpings kommun bor det totalt cirka 143 000 invånare. Kommunen bildades 1971 och består idag av kommundelarna Jönköping, Huskvarna, Gränna, Visingsö, Skärstad, Lekeryd, Tenhult, Barnarp, Norrahammar, Månsarp, Bankeryd och Norra Mo. Staden är vackert belägen vid Vätterns södra strand och grundades troligen redan under Magnus Ladulås tid på 1200-talet. Idag är Jönköping en utpräglad handelsstad och ett nav för logistiken i södra Sverige. Här ligger också flera statliga myndigheter så som Domstolsverket, Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen och Jordbruksverket. Visste du att Jönköping även är Sveriges fjärde mest hotelltäta kommun och Sveriges femte mest restaurangtäta kommun? 

Tändsticksmuseet, Stadsparken och HV71

För den idrottsintresserade är Jönköping kanske mest känt för sitt framgångsrika ishockeylag HV71 som vunnit SM-guld åren 1995, 2004, 2008, 2010 och 2017. Laget spelar sina hemmamatcher i SSL i Husqvarna Garden i stadsdelen Rosenlund. Jönköpings Stadspark är en mer än 100 år gammal park som ligger högt belägen med milsvid utsikt  över Jönköping, Huskvarna och Vättern. Här kan du, förutom att njuta av den vackra utsikten, även gå guidade vandringar och lära dig om natur, historia och kultur, testa på sport och lek, samt titta på djur. Det finns också både friluftsmuseum och fågelmuseum i stadsparken. Ett annat populärt besöksmål är Tändsticksmuseet som ägs och drivs av Jönköpings kommun. Museet världens enda tändsticksmuseum och här kan du bland annat besöka en tändsticks­arbetare­bostad, se tryckpressar och uppfinningar samt handla unika tändsticksaskar med olika motiv. Mitt i centrala Jönköping ligger den populära piren som sträcker sig rakt ut i Vättern med restauranger och uteserveringar. Här finns också Sveriges näst längsta bänk som mäter hela 205 centimeter. På Piren samlas både Jönköpingsbor och besökande turister om somrarna för äta och dricka gott, promenera eller bara äta en glass i solnedgången. Rosenlundsbadet är en av Sveriges fem största badanläggningar med omkring en halv miljon besökare varje år. Här kan du njuta av fotbad, massagepool eller ångbastu i relaxen, motionssimma i sportbassängen, som är godkänd för internationella tävlingar, eller äventyrsbada bland vattenfall, virvelströmmar och vattenrutschbana.

Jönköping består av följande stadsdelar: 

Universitet med stark internationell inriktning

Jönköping University är ett universitet med starkt fokus på internationalisering och har cirka 12 000 studenter och cirka 800 anställda. Universitetet är ett av de främsta i Sverige när det kommer till internationellt studentutbyte och man har 320 partneruniversitet runt om i världen. På Jönköping University går det årligen studenter från ungefär 120 olika länder och samtliga utbildningar, från förutbildning till forskarutbildning, kan genomföras på engelska. 

Här finns bland annat utbildning inom områdena ekonomi, marknadsföring, ledarskap, data, IT och informatik, hälsa och sjukvård, media och kommunikation samt material, konstruktion och tillverkning.

Tre vanliga modeller av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad i Jönköping kan det vara bra att ha koll på att det finns tre vanliga varianter av mäklararvode. Fast arvode, provisionsbaserat arvode i procent och arvodestrappa enligt en trappmodell. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som ska gälla blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Nedan kan du läsa mer om vad de olika typerna av arvode innebär: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här