Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Hudiksvall

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Hudiksvall, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Hudiksvall - Hitta bästa arvodet i Hudiksvall

Har du en villa, lägenhet eller ett fritidshus i Hudiksvall som du vill sälja? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra olika mäklares arvoden med varandra så att du kan välja den fastighetsmäklare som passar just dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Hudiksvall 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Hudiksvall.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Hudiksvall

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta på grund av att fastighetsmäklaren ofta har högre kostnader vid en försäljning av ett hus då mäklaren vanligtvis behöver lägga ner både mer tid och arbete på en husförsäljning än på en lägenhetsförsäljning.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode i Hudiksvall?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna. Några av de faktorer som påverkar arvodet är var i Hudiksvall du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Hudiksvall - Hitta bästa mäklararvodet i Hudiksvall

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas mäklararvode eller mäklarprovision. I denna avgift ingår vanligtvis värdering av bostaden, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet samt marknadsföring av bostaden, förberedelser inför visning och visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med att deklarera bostadsförsäljningen. 

Många mäklarfirmor i Hudiksvall har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sitt eget pris. Framgångsrika och erfarna mäklare tar ofta ut högre arvoden än nyutbildade eller oerfarna mäklare. Konkurrensen mellan mäklarna kan också påverka priserna för arvodet och det går ofta att förhandla om- eller att pruta på mäklarprovisionen. För att hitta det bästa mäklararvodet Hudiksvall rekommenderar vi dig att samla in offerter från flera olika mäklare så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav för att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsaffär. Vår tjänst är helt gratis och du bestämmer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från. 

Glada Hudik

Hudiksvall ligger vid kusten i Hälsingland, cirka 8 mil söder om Sundsvall och 13 mil norr om Gävle. Staden, som i folkmun kallas för Glada Hudik har drygt 37 000 invånare och är en av Norrlands allra äldsta städer. Här i skärgården finns fler än hundra öar, långa sandstränder och mysiga fiskelägen för bad, båtliv och fiske. Kommunen, som är Sveriges 70:e största kommun sett till antalet invånare, gränsar i söder till Söderhamns kommun, i sydväst till Bollnäs kommun, i väster till Ljusdals kommun och i norr till Nordanstigs kommun. Fiskarstan är ett av Hudiksvalls äldsta kvarter med mysiga gränder och väl bevarade hus. Fiske och handel har alltid varit viktiga näringsgrenar för Hudiksvall som grundades redan år 1582 av konung Johan den III. I centrala Hudiksvall, i ett gammalt bankpalats som byggdes om 1937, ligger Hälsinglands Museum. Här kan du ta del av både kulturhistoriska och konstinriktade utställningar, njuta av en kopp kaffe i cafeet eller shoppa i den lilla museibutiken. 

Hudiksvalls kommun består av följande områden: 

En av Sveriges vackraste utsikter och Sveriges längsta grottsystem

På Avholmsberget strax utanför Hudiksvall kan du njuta av fantastisk mat lagad av lokala råvaror och en av Sveriges vackraste utsikter. Det var i en omröstning på sverigesradio.se som platsen 2014 blev framröstad som Sveriges näst vackraste utsiktsplats. Från berget, som ligger 210 meter över havet, ser man ut över Dellensjöarna som bildades genom att en kilometerstor meteorit slog ner här för cirka 90 miljoner år sedan. Bodagrottorna är ett grottsystem och naturreservat som ligger i Iggesund i Hudiksvalls kommun. Här finns världens näst längsta urbergsgrotta och ett av Sveriges längsta grottsystem med sina 2 900 meter. För dig som vill göra ett besök i grottorna är perioden juli till oktober mest lämplig då det är som torrast i grottorna då. Under våren brukar grottorna vara mycket isiga och blöta vilket gör det svårt att ta sig fram. År 1902 invigdes Hudiksvalls folkpark Köpmanberget som sedan dess har varit en populär samlingsplats för Hudiksvallsborna med barnens dag, karuseller och folkfester. Här hölls även konserter och festivaler ända fram till 70-talet men sedan dess har aktiviteterna och besökarna blivit färre. Idag ligger här Parkhyddan med magnifik utsikt, som är en restaurang- och caféverksamhet som också anordnar bröllop och andra event. Skådespelerskan Noomi Rapace, fotbollsspelaren Tomas Brolin och programledaren och författaren Agneta Sjödin är bara några exempel på alla de kändisar som är födda eller uppvuxna i Hudiksvall. 

Tre olika modeller för mäklararvode

Det finns tre vanliga modeller av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalar om vilken modell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Arvodet ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad de olika arvodesmodellerna innebär: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här