Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Helsingborg

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Helsingborg, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Helsingborg - Hitta bästa arvodet i Helsingborg

Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra mäklararvoden i Helsingborg så att du kan välja den mäklare som erbjuder det bästa och lägsta mäklararvodet för just din bostadstyp. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Helsingborg 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Helsingborg.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Helsingborg

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Helsingborg | Jämför mäklararvoden i Helsingborg

När du ska sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus och anlitar en mäklare för att få hjälp med försäljningen betalar du något som kallas mäklarprovision eller mäklararvode. I arvodet ingår vanligtvis en värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför samt visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och sutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med att deklarera bostadsförsäljningen. 

En av nordens äldsta städer

Helsingborg som ligger i nordvästra Skåne är Sveriges åttonde största kommun med sina drygt 130 000 invånare. Staden ligger vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Visste du att Helsingborg är en av Nordens äldsta städer? Stadens historia sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden. Man tror att det fanns  bebyggelse i Helsingborg redan på 900-talet och på medeltiden var staden och dess slott ett av Nordens mäktigaste fästen, mycket på grund av sin strategiska position där Öresund är som smalast mellan Sverige och Danmark. Idag är hamnen i Helsingborg är en av nordens ledande hamnar och sundet mellan Helsingborg och Helsingör är ett av världens mest trafikerade sund. Färjorna mellan Helsingborg och Helsingör transporterar varje år drygt 7 miljoner passagerare och cirka 2 miljoner fordon.

Helsingborg består av följande bostadsområden och samhällen:

3 vanliga modeller av mäklararvode

För dig som ska anlita en mäklare för att få hjälp med att sälja din bostad kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste modellerna av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller innan din bostad sålts blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen som utgår ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om varje arvodesmodell och när de vanligtvis används. 

Vacker kuststräcka och populära sevärdheter

Helsingborg är en stad med ett brett utbud av kultur, nöjen, aktiviteter och friluftsliv. Staden har en lång och vacker kuststräcka med vita sandstränder och flera populära badplatser. Mitt i centrala Helsingborg hittar du till exempel omåttligt populära Tropical beach med palmer och uteserveringar som ger känslan av att vara vid Medelhavet. Bland de mest populära sevärdheterna i Helsingborg hittar du, förutom Tropical Beach, bland annat pampiga Sofiero Slott, den exotiska inomhusdjurparken Tropikariet, Fredriksdals museer och trädgårdar, Helsingborgs mest kända landmärke Kärnan, som är den enda kvarstående byggnaden av det medeltida Helsingborgs slott, Rådhuset som stod klart år 1897 och Dunkers kulturhus som är ett populärt museum och konstcentrum beläget vid Norra hamnen i Helsingborg. Många förknippar också Helsingborg med det framgångsrika fotbollslaget Helsingborgs IF som spelat i Allsvenskan hela 67 säsonger och vunnit den totalt 7 gånger. Laget spelar sina hemmamatcher på Olympia som är en av Sveriges anrikaste idrottsanläggningar som anlades redan år 1898. Här spelades bland annat VM i herrfotboll 1958, VM i damfotboll 1995 och U21-EM i fotboll för herrar år 2009.

Spara tid och pengar med Maklararvode.se

Du kan spara både tid och pengar när du ska sälja din bostad i Helsingborg genom att använda vår kostnadsfria tjänst på Maklararvode.se. Genom att jämföra offerter från flera olika mäklare hittar du snabbt och enkelt den mäklare som erbjuder det bästa och lägsta arvodet i Helsingborg. Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden. Några faktorer som påverkar priserna är var i Helsingborg du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, konkurrensen på marknaden, samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det brukar till exempel vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att förmedla ett hus än på att förmedla en lägenhet. Många mäklarfirmor i Helsingborg har färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde fastighetsmäklaren som sätter sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än unga eller nyutbildade mäklare som ännu inte hunnit bygga upp ett namn i branschen. Därför lönar det sig ofta att jämföra offerter från flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt  fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Du bestämmer alltid själv om du väljer att anlita någon av de mäklare du fått offert från via vår tjänst.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här