Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Halmstad

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Halmstad, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Halmstad - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din villa, lägenhet eller ditt fritidshus i Halmstad? Letar du efter den bästa mäklaren med det lägsta arvodet? Med vår smarta och helt kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika mäklare i Halmstad. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Halmstad 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Halmstad.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Halmstad

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Halmstad - Jämför mäklararvoden i Halmstad

I arvodet ingår vanligtvis värdering av bostaden, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, förberedelser inför- och visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktsskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår det också hjälp från mäklaren med hur du ska deklarera försäljningen av din bostad.

Tre olika typer av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad med hjälp av en mäklare kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste varianterna av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Ett fast arvode innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Du vet redan från start vilken summa du ska betala till mäklaren och priset påverkas inte av slutpriset på bostaden. Provisionsbaserat arvode innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen. Detta är den vanligaste varianten av arvode. Den tredje och sista varianten kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode och innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas överstiga vissa målpriser. Denna typ av arvode är vanligast vid försäljning av exklusiva objekt. Det råder fri prissättning när det kommer till mäklarprovisioner och arvoden och det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. För att hitta det lägsta och bästa mäklararvodet i Halmstad rekommenderar vi dig att jämföra offerter från flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. 

Faktorer som påverkar mäklararvodet

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden; bland annat var i Halmstad du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Därför är det svårt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode 2024. Det brukar till exempel vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta på grund av att mäklaren behöver lägga ner mer tid och arbete på att förmedla ett hus och därigenom också har högre kostnader. Framgångsrika fastighetsmäklare med lång erfarenhet och ett brett kontaktnät tar ofta ut högre arvoden än nyutbildade mäklare som inte får in så mycket objekt. Även konkurrensen mellan mäklarna och läget på bostadsmarknaden påverkar priserna. Det bästa sättet att hitta det lägsta mäklararvodet är därför att ta in offerter från flera mäklare så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra. Du väljer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se. 

Halmstad - Golfhuvudstad och en av Sveriges populäraste badorter

I golfhuvudstaden Halmstad finns hela åtta golfanläggningar och 153 hål och Norra banan på Halmstads golfklubb klassas som en av de allra bästa golfbanorna i Sverige. I klubbhuset i Tylösand ligger Halmstad golfklubbs anrika och populära golfrestaurang som utsetts till “Årets Golfkrog”. Tylösand är känt som en av Sveriges mest populära badorter med sin drygt 4 kilometer långa badstrand. Här finns också Sveriges enda livräddarskola som utbildar badvakter, havslivräddare och HLR-instruktörer. På högklassiga Hotell Tylösand hittar du, förutom 230 hotellrum, två våningar spa och fyra restauranger, även Sveriges största konstgalleri med bilder från fotografer som Anton Corbijn, Mary McCartney, Albert Watson och Mick Rock. Solgården, som ligger mellan hotellet och sanddynerna i Tylösand, lockar tusentals gäster varje år med sin populära after beach. Här njuter du av livemusik, dansar och dricker kalla, läskande drinkar under varma och soliga sommardagar. 

Halmstad består av följande stadsdelar: 

Gyllene Tiders hemstad

Visste du att det finns totalt 57 naturreservat i Halmstad? Här kan du välja mellan att vandra i strandnära naturreservat, i djupa skogar eller högt upp bland vackra vyer. Haverdalsreservatet är ett av Hallands äldsta naturreservat och här ligger Stora Sandkullen som sträcker sig 36 meter upp över havet och som är Skandinaviens högsta sanddyn. På Simstadion Brottet, som ligger i det gamla stenbrottet i Söndrum, anordnas både simtävlingar och konserter under sommarmånaderna. Gyllene Tider, som grundades 1977 i just Halmstad, Ulf Lundell och Lars Winnerbäck är bara några av de artister som uppträtt på Brottet. Simstadion är Halmstads största utomhusbad och har flera bassänger med salt havsvatten. Vacker beläget vid ån Nissan som rinner genom Halmstad ligger Halmstad slott. Slottet som består av fyra hus runt en borggård, uppfördes i början av 1600-talet på den tiden som Halmstad och Halland var danskt, och ritades av arkitekt Hans van Stenwinkel. Idag bor landshövdingen på slottet och länsstyrelsen har delar av sina kontorslokaler här. Sommartid kan du besöka slottet och borggården för att njuta av musik, utomhusteater och matmarknader och varje jul anordnas en gammaldags julmarknad. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här