Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Hässleholm

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Hässleholm, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Hässleholm - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus i Hässleholm? Undrar du vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadstyp? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in och jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Hässleholm så att du kan välja den som erbjuder det bästa mäklararvodet i Hässleholm. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Hässleholm 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Hässleholm.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Hässleholm

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Hässleholm - Hitta det bästa mäklararvodet i Hässleholm

 

Det som vanligtvis ingår i arvodet som du betalar till mäklaren vid en bostadsförsäljning är följande: 

Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med att deklarera din bostadsförsäljning. För att du ska kunna känna dig trygg och säker genom hela din bostadsaffär är alla mäklare anslutna till Maklararvode.se kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och det finns inga krav på att anlita någon av de mäklare du fått offert från. Det är alltid upp till dig att bestämma vem du vill anlita till ditt livs kanske viktigaste affär. 

Järnvägsknuten Hässleholm

I tätorten Hässleholm, som ligger i mellersta Skåne, bor det drygt 18 000 invånare. I hela kommunen, som är den största i Skåne sett till landyta, bor det cirka 52 000 invånare. När Hässleholm blev till stad år 1914 var det en av Sveriges minsta städer. Hässleholm är en viktig knutpunkt för Sveriges tågtrafik och Centralstationen i Hässleholm invigdes redan år 1860. Bara fem år senare, år 1865, hade Hässleholm blivit järnvägsknut genom tillkomsten av Kristianstad-Hässleholms Järnvägar. En järnvägsknut är en ort med järnvägsstation där flera järnvägssträckor möts eller korsar varandra och de kännetecknas ofta av att de var obefintliga eller mycket små orter innan järnvägen kom till samhället. 

Kulturhus, museum och modelljärnväg

Idag finns det något att se och göra i staden för både ung och gammal, oavsett intresse. Hässleholm kulturhus invigdes år 2000 och inrymmer både bibliotek, biograf, restauranger och samlingslokaler. På Hässleholms museum kan du strosa runt bland gamla militärfordon och tillhörande materiel. Museet har Sveriges största utställning av svenska band- och hjulfordon men här finns också Brandkårsmuseum med brandbilar och brandutrustning samt Vagnmuseum med hästfordon från bland annat Hovdala Slott. Museet drivs av de fyra fristående föreningarna Hässleholms Militärhistoriska Förening, Hässleholms Brandkårsmuseiförening, Garnisonsmuseet Hässleholm Vänner och Västra Göinge Hembygdsförening. I Hässleholm finns också en av Sveriges största modelljärnvägar. Modelljärnvägen visar hur staden med kringliggande stationer såg ut under 1960-talet, baserat på flygfoton och bilder från 1960-talets Hässleholm. Modelljärnvägen är byggd i skala 1:87 med ett trettiotal tåg, cirka 1500 meter räls och över 350 växlar. Alla husmodeller och miljöer är byggda efter originalritningar och gamla foton. Förutom Hässleholms station visas även Finja, Tyringe, Västra Torup, Sandåkra, Sösdala och Vankiva.

Vad är ett rimligt mäklararvode i Hässleholm?

Det är inte helt lätt att säga vad som är ett normalt eller rimligt mäklararvode i Hässleholm då det finns flera olika faktorer som påverkar mäklarnas priser för arvoden. Några av de faktorer som påverkar arvodespriserna är följande: 

Visste du till exempel att det är 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt? Detta beror på att mäklaren vanligtvis behöver lägga ner mer tid och arbete på en villaförsäljning, än på en lägenhetsförsäljning och därigenom också har högre kostnader. Många mäklarfirmor i Hässleholm har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning i branschen och det är varje enskild fastighetsmäklare som sätter sina egna priser för arvoden. Priserna baseras ofta på mäklarens erfarenhet och framgångar i branschen vilket gör att välrenommerade mäklare ofta tar ut högre arvoden än oerfarna eller nyutbildade mäklare. Därför lönar det sig ofta att ta in offerter från flera olika fastighetsmäklare och jämföra dem mot varandra innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. 

3 olika varianter av mäklararvoden

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode där det som kallas provisionbaserat arvode är den vanligaste modellen. Detta är en form av mäklarprovision som innebär att fastighetsmäklaren får en viss procent av köpeskillingen efter att din bostad sålts. En annan variant av arvode är det som kallas fast arvode. Denna modell innebär att mäklaren tar en fast summa för att sälja din bostad vilket är tryggt för dig som redan från start vill ha koll på vilka utgifter du har till mäklaren. Det fast arvodet påverkas nämligen inte av bostadens slutpris vilket de andra arvodemodellerna gör. Den tredje och sista varianten av mäklararvode är det som kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Denna modell innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas överträffa ett visst målpris eller slutpris för din bostad. Denna variant av arvode sporrar ofta mäklaren att lägga ner lite extra tid och arbete på att sälja bostaden till ett så högt slutpris som möjligt. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här