Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden på Gotland

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare på Gotland, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Gotland - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Har du tänkt sälja din bostad på Gotland? Äger du en villa, bostadsrätt eller fritidshus? På Maklararvode.se kan du snabbt och enkelt samla in offerter och jämföra priser på olika mäklararvoden på Gotland. På så sätt kan du hitta det bästa mäklararvodet för dig och din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden på Gotland 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar på Gotland.

Snittarvoden 50 000 kr-60 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 50 000 kr-60 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden på Gotland

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Gotland - Hitta det bästa mäklararvodet på Gotland

Mäklararvodet eller som det också kallas, mäklarprovision, är den avgift som du betalar till mäklaren för att sälja din bostad. Avgiften brukar täcka värderingen av ditt objekt, jämförande av lokal prisstatistik, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför visning och genomförande av den, hantera bud under budgivning, upprättande av kontrakt och kontraktsskrivning samt tillträde till bostaden och slutförande av affären. Det kan vara bra att känna till att mäklararvodet är avdragsgillt i din deklaration. Så se till att du sparar alla dina kvitton och fakturor. Om du har funderingar om hur du går tillväga så kan du alltid fråga din mäklare hur du ska göra när det är dags att deklarera. Ofta kan han eller hon hjälpa dig med detta.

Sveriges största ö med brusande vågor och glimmande stränder

Gotland är Sveriges största ö med omkring 59 000 bofasta invånare. Att ta sig från den södra spetsen av ön till den norra är ungefär lika långt som avståndet mellan Stockholm och Gävle, ungefär 19 mil. Gotland är en liten ö med stor variation när det kommer till naturliv och saker att göra. Naturen på ön kan närmast beskrivas som en blandning av allt möjligt. Ön bjuder på lummiga grönområden, den är frodig och samtidigt karg och dramatisk. Närheten till vattnet på ön gör den till ett populärt ställe för fiske, bad och surfing. Gotland rankas ofta som ett av Sveriges bästa platser för surfing och lockar varje år hit ett stort antal surfentusiaster. På Gotland finns en enda större tätort och det är Visby, som även är residensstaden i Gotlands län. Visby är en av Sveriges mest välbevarade medeltida städer, här går det fortfarande att se byggnader från medeltiden. Stora delar av dess gatunät kvarstår från den tiden, trots att det har skett ändringar, rivningar och ombyggnader genom åren. Visby kan även stoltsera med sin 3,44 km långa och unika ringmur i kalksten som omgärdar stan. Sedan 1995 återfinns Visby på Unescos världsarvslista och räknas därmed som en speciellt viktig plats med stort kulturhistoriskt värde att bevara för eftervärlden.  

Vad kostar ett mäklararvode på Gotland?

Det går inte på förhand att säga exakt vad ett mäklararvode kostar då det är olika faktorer för bostadsaffären som ligger till grund för avgiften. En faktor som spelar in är var på Gotland din bostad finns, om du ska sälja en villa, lägenhet eller fritidshus påverkar också priset på mäklararvodet. Det kostar ca 30-50% mer att sälja en villa, det beror på att det är mer tidskrävande för mäklaren att sälja ett fristående hus och denne har då fler utgifter som han eller hon behöver täcka. En mäklare som är erfaren och har jobbat många år i branschen kostar generellt sett mer att anlita än jämförelsevis en mäklare med mindre erfarenhet. Ofta finns det prislistor att ta del av på mäklarfirmorna på Gotland, men fri prissättning tillämpas i branschen vilket betyder att det är mäklaren själv som sätter sina egna priser. Du kan själv gå in och jämföra mäklararvoden på Maklararvode.se. På så sätt kan du snabbt och enkelt hitta det billigaste mäklararvodet på Gotland. För att du ska känna dig trygg genom hela din bostadsaffär så är alla mäklare som finns kopplade till vår tjänst kvalitetssäkrade och godkända i enlighet med fastighetsmäklarinspektionens krav. Och det är alltid du själv som avgör om du vill acceptera och gå vidare med en offert som du mottagit.  

Närområden på Gotland:

Tre vanliga varianter av mäklararvode

När du ska sälja din bostad kan det vara bra att känna till att det finns några olika varianter av mäklararvoden. De tre vanligaste är fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode eller arvodestrappa som det också kallas ibland. Ett fast arvode fungerar som så att du och mäklaren tillsammans på förhand kommer överens om en fast summa innan bostaden lagts ut till försäljning. Du kommer alltså att veta exakt vad summan för mäklararvodet kommer att bli och det påverkas alltså inte av bostadens slutpris. Det provisionsbaserade mäklararvodet är den vanligaste typen av arvode. Arvodet baseras på en viss procent av bostadens köpeskilling. Det trappbaserade mäklararvodet går till som så att du och mäklaren tillsammans kommer fram till ett fast pris för arvodet. Om mäklaren lyckas att sälja din bostad och överträffar målpriset utgår en ökning i procent eller kronor. Den här varianten används oftast vid försäljning av lite dyrare och exklusivare objekt och det är vanligt att den används i storstäderna.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här