Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Göteborg

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Göteborg, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Göteborg - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Undrar du vad som är ett rimligt mäklararvode i Göteborg år 2024? På Maklararvode.se kan du enkelt och kostnadsfritt samla in offerter från flera olika fastighetsmäklare för att i lugn och ro kunna välja den mäklaren som passar just dig och din bostad bäst. Att sälja en bostad är en stor och viktig affär, därför är alla våra anslutna mäklare kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Göteborg 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Göteborg.

Snittarvoden 70 000 kr-80 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Göteborg

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode i Göteborg?

Det är svårt att säga vad som är ett normalt mäklararvode i Göteborg då priserna ofta skiljer sig åt mellan olika stadsdelar, mäklare och mäklarkontor. De bästa mäklarna brukar också ha högre arvoden än de mäklare som inte får in så många objekt eller är nya i branschen. Många mäklarfirmor i Göteborg har färdiga prislistor för mäklararvoden men det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. Det går ofta att förhandla om- och pruta på priset för mäklarprovisionen, därför är det bra att jämföra olika mäklare med varandra innan du bestämmer dig för vilken fastighetsmäklare som du vill anlita.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Göteborg

Vad kostar mäklararvode i Göteborg?

När du som ska sälja din bostad och anlitar en mäklare betalar du något som kallas mäklararvode för de tjänster som fastighetsmäklaren utför. Det som vanligtvis ingår i mäklararvodet är värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan parterna samt tillträde och slutförande av själva fastighetsaffären. Undrar du vad som är ett rimligt mäklararvode i Göteborg år 2024?

Sveriges näst största stad

Göteborg, som är beläget på båda sidor om Göta älv- vid älvens mynning i Kattegatt, är Sveriges näst största stad med 580 000 invånare. Staden växer snabbt och förbereder sig just nu för att bli 700 000 göteborgare till år 2035. Detta märks framförallt på att det byggs mycket i staden. Nya bostadsområden och stadsdelar växer fram, nya vägar, broar och cykelbanor anläggs och utbyggd kollektivtrafik ska göra det lättare att ta sig fram i Göteborg.

Hitta det lägsta mäklararvodet

Det bästa sättet att hitta det lägsta mäklararvodet är helt enkelt att jämföra olika mäklare i Göteborg med varandra. Priserna för mäklararvoden kan skilja sig mycket åt beroende på var i Göteborg du bor samt vilken typ av bostad du ska sälja. Arvodet brukar i regel vara 30-50% dyrare vid en försäljning av en fristående fastighet, som en villa eller ett fritidshus, än vid en försäljning av en lägenhet. Detta beror på att en försäljning av ett hus ofta är mer tidskrävande än en försäljning av till exempel en lägenhet vilket innebär att mäklaren också har högre kostnader. 

Tre vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre olika typer av mäklararvode att välja mellan när du ska sälja din bostad. Det är alltid du och mäklaren som kommer överens om vilken typ av arvode ni ska använda er av. Om ni inte avtalar om något innan försäljningen blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. 

Lilla London

Göteborg brukar ibland kallas för “Sveriges framsida” eller “Lilla London”. Smeknamnet Lilla London kom efter att inflyttade skotska och engelska affärsmän industrialiserade staden på 1800-talet. Handeln med Storbritannien över Nordsjön var stor under denna tiden och många av skottarna och engelsmännen blev förmögna under sin tid i Göteborg. Du kanske känner igen namnen Carnegie, Chalmers, Chapman, Dickson, Hall och Keiller? De satte nämligen stor prägel på staden och donerade delar av sina förmögenheter vilket gjorde att Göteborg fick både universitet, sjukhus och bibliotek. Därav namnet “Lilla London”. I staden finns det idag två universitet, Chalmers och Göteborgs Universitet, med totalt cirka 60 000 studenter.

Evenemangsstaden Göteborg

Göteborg är en stad känd för sina många och stora evenemang. Här hålls årligen fotbollscupen Gothia Cup med 40 000 deltagare från 75 olika länder, musikfestivalen Way out West och världens största halvmaratonlopp Göteborgsvarvet. Liseberg, Universeum, Scandinavium, Svenska Mässan, Ullevi och Världskulturmuseet lockar tillsammans över 6 miljoner besökare per år. Avenyn är stadens kanske mest kända gata och här finns allt från hotell och restauranger, uteserveringar och barer till butiker och teatrar. Längst upp vid Götaplatsen hittar du statyn Poseidon, Konstmuseet och Stadsteatern och längst ned ligger Stora Teatern som invigdes redan år 1859. Andra kända platser i Göteborg är Saluhallen, Fiskekyrkan, Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Gustaf Adolfs Torg, Röda Sten och Nya Älvsborgs Fästning. 

Göteborgs skärgård

Göteborgs skärgård brukar delas in i norra och södra skärgården. De södra öarna är bilfria medan du till de norra öarna kan ta dig med bil, buss eller cykel via bilfärjan som avgår från  Lilla Varholmens färjeläge. Norra skärgården består av de tio bebodda öarna Hönö, Öckerö, Björkö, Grötö, Kalvsund, Rörö, Källö-Knippla, Hyppeln, Hälsö och Fotö. På många av öarna som lockar en hel del turister under sommarhalvåret hittar du både mysiga hotell, kafeer, restauranger och små butiker. 

Göteborg består av följande 21 stadsdelar: 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här