Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Gävle

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Gävle, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Gävle - Hitta bästa arvodet i Gävle

Har du en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus som du ska sälja? På Maklararvode.se kan du snabbt och enkelt samla in offerter och jämföra mäklare i Gävle för att hitta den bästa mäklaren för just dig och din bostad. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Gävle 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Gävle.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 40 000 kr-50 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Gävle

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Arvodet kan skilja sig mycket åt beroende på vilken typ av bostad du ska sälja, var i Gävle du bor samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det brukar till exempel vara cirka 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren har högre kostnader att täcka, då denne ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på att sälja ett hus, än på att sälja en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Det råder fri prissättning på marknaden, vilket innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser för arvodet. Därför är det smart att jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare innan du bestämmer dig för vem du vill ta hjälp av vid din bostadsförsäljning.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Gävle - Jämför mäklarnas provisioner

När du anlitar en fastighetsmäklare för att sälja en bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode.

Vad ingår i mäklararvodet?

Det som vanligtvis ingår i mäklararvodet är värdering av bostaden, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visningar för spekulanter samt vissa förberedelser inför visningarna, budgivning och hantering av bud samt att svara på frågor från spekulanter, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med att deklarera försäljningen. Alla fastighetsmäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarnämndens krav för att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Du väljer själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från genom vår tjänst. 

Tre vanliga modeller av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad i Gävle kan det vara bra att hålla koll på de tre vanligaste modellerna av mäklararvode: fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Ett fast arvode innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Arvodet påverkas således inte av slutpriset vilket innebär att du vet den exakta summan du ska betala till mäklaren redan från start. Provisionsbaserat arvode i procent innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen som betalning efter att bostaden sålts. Detta är den vanligaste varianten på arvode. En arvodestrappa eller ett trappbaserat arvode innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka i kronor eller procent om mäklaren lyckas nå vissa målpriser under budgivningen. Denna modell är vanligast vid försäljning av lite dyrare och mer exklusiva objekt. Om du och mäklaren inte avtalar om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen som utgår ska då vara av skälig summa. 

Gävle = Gevalia, Julbocken och Brynäs IF

Kuststaden Gävle, som är residensstad för Gävleborgs län, är Sveriges 14:e största och Norrlands näst största stad med sina strax över 100 000 invånare. Historiskt sett har staden varit en viktig plats för sjöfartshandel på grund av sitt läge vid Bottenhavet. Gävle är idag kanske mest känt för sin julbock som varje år bränns ned, hockeylaget Brynäs IF och kaffet som rostas i Gevalias rosteri i staden. Namnet Gevalia registrerades som varumärke redan år 1914. År 1948 upprättade Gevalia ett forskningslaboratorium för kaffe, på 50-talet invigdes ett av Europas största kafferosterier i just Gävle och 1966 var Gevalia Sveriges mest druckna kaffe. Gävlebocken sätts upp på Slottstorget i Gävle den första söndagen i advent varje år. Traditionen startade redan år 1966 och bocken finns idag med i Guinness Rekordbok som världens största halmbock. Bocken har olovligen bränts ner fler är 30 gånger sedan 60-talet och både i Sverige och andra länder förekommer vadslagning om- och på vilket datum som bocken kommer att brännas ner. Det framgångsrika hockeylaget Brynäs IF har blivit svenska mästare hela 13 gånger och spelar sina hemmamatcher i Läkerol Arena som tar totalt 8585 åskådare. Laget är det lag som tillsammans med Färjestad BK spelat flest säsonger i SHL och det lag som vunnit näst flest SM-guld efter Djurgårdens IF. 

Rikt kulturliv

Gävle har ett rikt kulturliv med Konstcentrum, muséer, teatrar och området Gasklockorna. Gasklockorna är ett gammalt industriområde från 1800-talet som idag blivit ett nyskapande kulturområde i Gävle. Gasverket ritades av den framstående arkitekten Ferdinand Boberg och uppfördes år 1893. Från början tillverkades lysgas till Gävles gatlyktor och gaslampor och sedan började man tillverka värmegas till bostäder och industri. 1966 levererades den sista gasen från gasklockorna och på 1980-talet påbörjades arbetet med att göra om lokalerna för att passa upplevelseindustrin. På Gasklockorna hålls årligen konserter, mässor, evenemang, teaterföreställningar och festivaler. Här har bland annat Sveriges Mästerkock, Antikrundan och Idol spelats in och platsen har blivit en viktig symbol för Gävle som stad.

Gävle består av följande stadsdelar och tätorter:

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här