Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Fruängen

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Fruängen, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Fruängen - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Ska du sälja din befintliga bostad i Fruängen? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter och jämföra mäklararvoden i Fruängen, så att du kan välja den mäklare som erbjuder det bästa mäklararvodet. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Fruängen 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Fruängen.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 1%-2%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Fruängen

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Den stora prisskillnaden beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett hus, än vid en försäljning av en lägenhet.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Fruängen - Hitta bästa mäklararvodet i Fruängen

 

När du säljer din bostad med hjälp av en mäklare betalar du något som kallas mäklarprovision eller mäklararvode. I mäklararvodet ingår vanligtvis följande moment: 

Folkhemsarkitekturen i fokus i stadsdelen som bildades 1948

Fruängen är en stadsdel i Hägersten i Söderort och ligger i Stockholms kommun. Stadsdelen bildades den 1 februari 1948 och gränsar till Långbro, Herrängen, Västertorp, Solberga och till Huddinge kommun. I Fruängen bor det drygt 9000 invånare och stadsdelen har en egen grundskola som byggdes år 1957 och ritades av arkitekten Ture Ryberg. Skolhusen är idag grönmärkta av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att bebyggelsen anses vara ”särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt”. Den största delen av Fruängens bostadshus uppfördes mellan 1954 och 1959 och är formgivna enligt den tidstypiska folkhemsarkitekturen. Folkhemsarkitekturen blev populär under tidiga efterkrigstiden från 1945 och fram till 1960 och stilen är en mjukare form av funkis med varmare färger och material. Till husens fasader valdes ofta spritputs som färgades i jordiga kulörer som oxblodsrött, mörkgrönt, klargult eller ockra. Man värdesatte grönområden, parklek, rekreation och social samvaro och skapade små minicentrum för att höja livskvaliteten för de boende. 

Vilka faktorer påverkar priset för mäklararvodet?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvode. Några av dessa är: 

Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare tar ofta ut högre arvoden än nyutbildade mäklare som kanske ännu inte hunnit bygga sig ett namn i branschen. Konkurrensen mellan mäklarna i området kan också påverka prisbilden för mäklararvodet och är du ordentligt påläst har du ett bra läge att förhandla med fastighetsmäklarna om arvodespriserna. På Maklararvode.se får du snabbt en bra överblick över hur olika mäklare i Fruängen prissätter sig och genom att jämföra flera offerter mot varandra kan du spara både tid och pengar. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst och du bestämmer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från. 

Populär stadsdel med närhet till Stockholm city

Idag är Fruängen ett omtyckt och populärt bostadsområde med närhet till det mesta. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till innerstan på bara 15 minuter, samtidigt som du bor nära grönskande områden som Långsjön, Midsommarkransen och Mälarhöjden. Fruängen är ändstation för den röda linjens tunnelbanesystem och reser du från centralstationen till Fruängen passerar du Gamla stan, Slussen, Mariatorget, Zinkensdamm, Hornstull, Liljeholmen, Midsommarkransen, Telefonplan, Hägerstensåsen och Västertorp längs vägen. Tunnelbanestationen i Fruängen ligger 46,8 meter över havet och är den högst belägna i Stockholms tunnelbanenät. Stationshuset, som ritades av arkitekt Magnus Ahlgren och invigdes 15 april 1956, har entré i Fruängens centrum vid Fruängsgången och Fruängstorget. 

Gator namngivna efter kända svenska kvinnor

I Fruängens centrum, som är ett utomhuscentrum med låga fastigheter byggda på 50-talet, finns cirka 30 olika butiker, caféer och restauranger. Här hittar du allt från bibliotek, folktandvård, blomsterhandel, gym, restauranger, frisörer, kemtvätt, veterinär och guldsmedsbutik. I Fruängen ligger även Mälarhöjdens idrottsplats som anlades 1940 och var det första som byggdes i den planerade stadsdelen Fruängen. Idag inrymmer idrottsplatsen förutom löparbanor, konstgräsplan och grusplan, även en ishall, tennishall, gymnastikhall och tennisbanor. Visste du att alla gator i Fruängen har namngivits efter kända svenska kvinnor och att kvarteren fått namn av typiska kvinnliga attribut som Hårnätet, Frisyren, Amorbågen, Handväskan, Barnfröken, Damhandsken? Exempel på några av de kända svenska kvinnor som fått gator namngivna efter sig är; Elsa Beskow, Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Anna Sandström, Elin Wägner, Elsa Brändström, Ellen Key, Jenny Nyström och Karin Boye.

3 vanliga varianter av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad i Fruängen kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste varianterna av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen som du betalar till mäklaren ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om de olika modellerna för arvoden och när de vanligtvis används. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här