Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Eskilstuna

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Eskilstuna, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Eskilstuna - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Letar du efter det bästa mäklararvodet i Eskilstuna? Ska du sälja en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus? Med vår smarta tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter från flera olika kvalitetssäkrade fastighetsmäklare så att du kan välja den som passar just dig och din bostad bäst. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Eskilstuna 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Eskilstuna.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Eskilstuna

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett rimligt mäklararvode i Eskilstuna?

Vad som är ett rimligt mäklararvode i Eskilstuna påverkas av flera olika faktorer. Bland annat påverkar ditt val av mäklare och mäklarfirma hur mycket du behöver betala i arvode. Många mäklarfirmor i Eskilstuna har färdiga prislistor för arvoden men det råder fri prissättning vilket innebär att varje enskild mäklare har rätt att sätta sina egna priser. Därför lönar det sig ofta att samla in offerter från flera olika mäklare så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra och välja den mäklare som har det bästa arvodet. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode i Eskilstuna - jämför mäklararvoden

Vad är det då som ingår i arvodet du betalar till mäklaren vid en bostadsförsäljning? Vanligtvis ingår en värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närliggande området samt marknadsföring av bostaden, förberedelser inför visningar och visningar för spekulanter, hantering av bud och frågor från budgivare under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan din mäklare även hjälpa dig med hur du ska deklarera försäljningen av din bostad.

Tre vanliga typer av mäklararvode

Det finns tre vanliga typer av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalar om något innan din bostad sålts blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Provisionen som utgår ska då vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad de olika arvodesmodellerna innebär: 

Eskilstuna består av följande bostadsområden:

Rademachersmedjorna och Stora Sundby Slott

I centrala Eskilstuna hittar du en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer Rademachersmedjorna. Här kan du strosa omkring bland traditionellt hantverk och utomhusutställningar och barnen kan testa på livet som smed i leksmedjan. Strax utanför Eskilstuna vid sjön Hjälmaren ligger Stora Sundby slott. Slottet var från början en borg som stod färdig i mitten på 1500-talet. På 1800-talet byggdes borgen om till slott av dåtida ägaren greve De Geer och hans Hustru Ulrika som anlitade arkitekten Peter Frederick Robinson till sin hjälp. År 1848 stod slottet färdigt med fyra stora torn symboliserande årstiderna, tolv mindre torn för månaderna, 52 rum för årets veckor och 365 fönster för kalenderns alla dagar. Slottet är än idag bebott och fungerar nu som hem åt familjen Klingspor som haft slottet i sin ägo sedan 1888. Stora Sundby slott är inte öppet för allmänheten men anordnar guidade visningar för förbokade sällskap. På slottet anordnas även jakt som lämpar sig för sällskap mellan 6-16 jägare där du som gäst kan övernatta i något av slottets gästrum samt njuta av närproducerad mat i slottets matsal. Slottsparken är öppen för allmänheten och under sommarmånaderna håller slottscafeet öppet där du kan njuta av bakverk, varma och kalla drycker samt köpa med dig gårdens goda viltkorv hem.

Sveriges nyaste campus och världens första återbruksgalleria

I Eskilstuna ligger också Sveriges nyaste campus. I den 20 000 kvadratmeter stora byggnaden, som består av tre stycken sammanhållna huskroppar, håller Mälardalens Högskola till. Omkring 4 000 studenter och 300 medarbetare studerar och arbetar i byggnaden som blivit nominerad till både “Guldstolen”, som är Sveriges Arkitekters pris för bästa inredning, och "Årets fulaste nybygge" av föreningen Arkitekturupproret. Här kan du välja mellan 1000 kurser och 56 program inom ekonomi, teknik, design och kommunikation, hälsa, lärarutbildning och klassisk musik. Mälardalens högskola har sina huvudcampus i Eskilstuna och Västerås men bedriver också utbildning i Nyköping och Södertälje. Campus Eskilstuna ligger mitt i centrum, på bara några minuters promenadavstånd från centralstationen, restauranger, fik och butiker. För dig som gillar hållbar shopping är Eskilstuna stad en stor förebild. Här ligger nämligen ReTuna som är världens första återbruksgalleria med butiker som säljer allt från möbler och inredning, till kläder, verktyg och cyklar. Här kan du shoppa med gott samvete då allt som säljs i butikerna är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. 

Modern industristad med spännande historia

I Eskilstuna, som ligger i Södermanland, bor det drygt 107 000 invånare. Staden beskrivs ofta som en modern industristad med spännande historia och är också känd för att vara hemstad åt rockbandet Kent. Här ligger Sveriges äldsta musikskola och ett av Europas största musikhus med 70 replokaler. Eskilstuna har även blivit utsedd till både Årets popstad och Årets jazzstad. I det gamla industrikvarteret Munktellstaden ligger Munktellmuseet som slog upp portarna 1991. Här kan den motor- och teknikintresserade bland annat utforska gamla motorer, verktygsmaskiner, traktorer och andra anläggningsmaskiner. Parken Zoo i Eskilstuna invigdes den 3 juli 1898 är idag en av Sveriges första folkparker och ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål bland framförallt barnfamiljer. Här finns det förutom djurpark även nöjespark, Parkenbadet med tre olika bassänger, Lilla Zoo, Utkiksplatsen, Lemurernas Värld samt djurupplevelser som guidade turer och specialvisningar av djur. Under höstlovet firas Halloween på Parken Zoo med tävlingar, upplevelser och spökstig och under julen flyttar tomten och hans nissar in i djurparken då det vankas Jul på Parken Zoo med granar, pynt och mysig julstämning. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här