Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Ska du sälja en villa, lägenhet eller fritidshus? Då kanske du undrar vad ett rimligt mäklararvode kostar om man bor i Borlänge. Det kan du enkelt ta reda på med hjälp av vår smarta och kostnadsfria tjänst. Med den kan du snabbt och enkelt jämföra olika offerter från mäklare för att hitta det billigaste mäklararvodet.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Borlänge

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Borlänge, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Borlänge - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Skulle du vilja prisjämföra mäklararvode i Borlänge? Maklararvode.se låter dig kostnadsfritt jämföra mäklararvoden och sälja bostadsrätt. Vi kvalitetssäkrar alla fastighetsmäklare så du bara får offerter på mäklararvode från fastighetsmäklare som uppfyller Fastighetsmäklarinspektionens krav. Att jämföra mäklararvode är dessutom gratis och du binder dig inte till något. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Borlänge 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Borlänge.

Snittarvoden 30 000 kr-40 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Borlänge

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode Borlänge 2024?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Borlänge - Vad är ett normalt mäklararvode när du ska sälja bostad i Borlänge?

Mäklararvode eller mäklarprovision är den avgift som du betalar till en mäklare vid försäljningen av din bostad. I mäklararvodet brukar det ingå en värdering av bostaden där mäklaren har samlat in data och jämför med lokal prisstatistik, marknadsföring av bostaden före visning, förberedelse samt genomförande av visning för intressenter, hantering av budgivning, kontraktsskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Du kan dra av mäklararvodet i din deklaration då den är avdragsgill, prata med din mäklare, ofta kan han eller hon hjälpa dig med detta. 

Musikstaden Borlänge 

Intill Dalälvens glittrande vatten finner vi tätorten Borlänge med ungefär 51 000 invånare. Många förknippar staden med musik och här har många kända artister och band tagit sina första staplande steg. Miss Li, Jussi Björling, Mando Diao, Sugarplum Fairy och Sator är några av de musiker som startade sin bana i Borlänge. Många förknippar Borlänge med rockmusik och att den har ett ovanligt starkt fäste just här. Förutom rockmusik så finns här en salig blandning av olika musikgenrer att uppleva. Livemusik och festivaler är något som det finns massor av i Borlänge och det går att hitta något för alla musiksmaker; ta en svängom i Borlänges Folkets Park, lyssna på Blues och livemusik i Borlänge House of Blues, är pop din grej så får du inte missa ett besök på Broken Dreams, Engelska Puben erbjuder livemusik, karaoke- och vinylkvällar, gå på konsert i Galaxen som är Dalarnas största hotell, konferens och- nöjesanläggning, dansa loss på Gammelgården eller ta en tur till Tyllnäs Udde och se kända dansband uppträda. 

Att göra i Borlänge 

Ta på dig skidjackan och spänn på dig pjäxorna för i backarna på Romme Alpin går det utför! Här finns många backar och varierad åkning att välja på för hela familjen. Oavsett om du är nybörjare och helst tar det lite lugnare i de gröna backarna eller är ett fullfjädrat skidproffs som föredrar fartfyllda svarta backar. Ett stenkast från skidbacken finns boendemöjligheter på Romme Alpin Ski Lodge och när magen börjar kurra så kan du välja mellan flera spännande restauranger och caféer. Är du mer för att shoppa än att åka skidor, eller kanske gillar du både och, då är ett besök på Kupolen Shopping Center något som du kommer älska! Här finns i stort sett allt du behöver för alla tillfällen. Tycker du att experiment är det mest spännande som finns? Då måste du åka till Framtidsmuseét! På det här muséet får du själv vara en del av den interaktiva utställningen, samtidigt som du lär dig mer om rymden, vikt, mått och kroppen.

Jämför mäklararvode i Borlänge 

Vad tar en mäklare i arvode i Borlänge? Det går inte att på rak arm säga vad ett mäklararvode kostar då det inte finns ett standardpris som gäller för alla bostäder och försäljningar. En rad olika faktorer påverkar hur mycket mäklararvodet kommer kostar. Faktorer som bland annat påverkar priset är i vilket område i Borlänge din bostad är placerad. Vilken typ av bostad det är du ska sälja; en villa, bostadsrätt eller lägenhet. I regel är det dyrare att sälja en villa då det krävs mer tid och insats från mäklarens sida att förmedla ett fristående hus än jämförelsevis en lägenhet. Finns det fler mäklare i din stad kan detta påverka mäklararvodet och det kan skilja i pris i valet av mäklarfirma och mäklare. Räkna med att du får betala lite mer för en mäklare med lång branscherfarenhet jämfört med en mäklare som har jobbat färre år och har mindre erfarenhet. I branschen finns något som kallas fri prissättning, det innebär att det alltid är mäklaren själv som sätter sitt eget pris. Därför kan det löna sig att kolla upp olika mäklare och jämföra olika offerter för att hitta det billigaste mäklararvodet i Borlänge. På Maklararvode.se kan du jämföra offerter i lugn och ro med vår smarta och smidiga tjänst. Välj mäklare och det alternativet som passar dig bäst. Det är alltid du själv som avgör om du vill tacka ja till någon av de offerter som du fått. För din trygghet så är alla mäklare på Maklararvode.se godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav samt kvalitetssäkrade, för att du ska känna dig trygg i alla steg genom din bostadsaffär.  

I Borlänge finns följande bostadsområden: 

Vilka är de vanligaste varianterna av mäklararvode? 

När du ska sälja din bostad i Borlänge kan det vara bra för dig att veta vilka de vanligaste modeller av mäklararvode som finns att välja bland. Det finns tre varianter som är de mest vanligt förekommande och här nedan följer en närmare förklaring på hur dessa fungerar. Fast arvode är en modell där mäklaren tar ett fast pris för att förmedla affären av din bostad, oavsett vad slutpriset blir. Den här modellen passar dig som på förhand vill veta mäklararvodets exakta summa. En annan variant är provisionsbaserat arvode. Detta är det vanligast förekommande varianten av arvode. Precis som det låter så får mäklaren en viss procent av köpeskillingen av bostadens slutpris. Denna procentsats bestäms i förväg innan bostaden läggs ut till försäljning. Det tredje och sista av de vanligaste mäklararvodena är arvodestrappa eller trappbaserat arvode. I den här modeller tar mäklaren ett fast pris i grundpris, skulle han eller hon sälja bostadens över ett satt målpris utgår en ökning i kronor eller procent. Den här modellen brukar vanligen användas vid försäljning av dyrare och exklusivare objekt.  

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här