Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Avesta

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Avesta, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Avesta - Hitta bästa arvodet i Avesta

Ska du sälja din bostad i Avesta och undrar vad som är ett rimligt mäklararvode för just din bostadstyp? Med vår kostnadsfria och smarta tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Avesta så att du kan välja den mäklare som erbjuder det bästa mäklararvodet. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Avesta 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Avesta.

Snittarvoden 30 000 kr-40 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Arvodestrappa
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Avesta

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Avesta

är du säljer din bostad med hjälp av en mäklare betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Det som oftast ingår i arvodet är en värdering av din bostad, faktainsamling och marknadsföring av bostaden, visning för spekulanter, hantering av bud, kontraktsskrivning samt tillträde och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta kan du även få hjälp av mäklaren med att deklarera din bostadsförsäljning. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

3 vanliga varianter av mäklararvode

Det finns tre vanliga varianter av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och mäklaren inte avtalat om vilken arvodesmodell som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Arvode ska i dessa fall alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad varje arvodesmodell innebär och när de vanligtvis används. 

Världens största dalahäst och världens största mynt

Avesta, som ligger i Dalarna, är känt för sin järn- och stålindustri men orten har även haft kopparindustri och myntverk. Visste du att världens största mynt som väger 19,7 kg tillverkades i Avesta på 1600-talet och finns att beskåda på ortens myntmuseum? På myntmuseet visas Sveriges mynthistoria från vikingatid fram till idag och du kan även lära dig om myntverkets produktion samt hur man renar koppar och tillverkar kopparmynt.

I Avesta finns också världens största dalahäst som är 13 meter hög och väger 66,7 ton. Dalahästen har blivit en av Avestas mest kända symboler och är ett flitigt fotograferat föremål bland turister och förbipasserande. I Avesta kommun bor det drygt 23 000 invånare och bland de största arbetsgivarna hittar du, förutom Avesta kommun, Outokumpu Stainless Steel AB som bedriver tillverkning, utveckling, försäljning och distribution av rostfria stålprodukter och nickelbaserade legeringar. 

I Avesta finns följande bostadsområden: 

Vilka faktorer påverkar mäklararvodet?

Det finns flera olika faktorer som påverkar mäklararvodet, bland annat var i Avesta du bor, vilken typ av bostad du vill sälja, konkurrensen mellan mäklarna samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det brukar till exempel vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner både mer tid och arbete på att förmedla ett hus, än på att förmedla en lägenhet. Det råder fri prissättning i branschen vilket innebär att varje enskild mäklare sätter sina egna priser. Därför lönar det sig ofta att jämföra offerter från flera olika mäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Du väljer alltid själv om du vill anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se. 

Döda Fallen och Aaltohuset

Mellan Avesta och Krylbo går den 8,5 kilometer långa Älvpromenaden i vacker och naturskön miljö. Här kan du stanna till och titta på Döda Fallen som torrlades för cirka 7000 år sedan. De gamla vattenfallen tros ha kollapsat i samband med en stor vårflod, när älvens vattenmassor sökte sig en ny och rakare väg och geologer tror att vattenfallen torrlades på mindre än en timme. Hit kan du ta dig via både promenadstigar, träbryggor och trappor. Ett annat populärt besöksmål i Avesta är Koppardalen, ett gammalt industriområde som numera inrymmer Verket, som är ett prisbelönt interaktivt industrimuseum och konsthall. Här är både små och stora välkomna och du kan uppleva en fantastisk mix av historia, konst och modern teknik. Förutom utställningar finns också konstguidning, butik och café på Verket. För den arkitekturintresserade finns affärs- och bostadsbyggnaden Aaltohuset i centrala Avesta. Huset, som ritades av den ikoniske finske arkitekten Alvar Aalto, började byggas 1957 och stod färdigt 1961 och är en av två bevarade byggnader i Sverige som ritats av Alvar Aalto.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här