Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Alingsås

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Alingsås, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Alingsås - Hitta bästa arvodet i Alingsås

Vill du veta hur mycket mäklare i Alingsås tar i arvode? Detta kan du enkelt ta reda på med hjälp av vår kostnadsfria tjänst, som låter dig jämföra offerter från olika mäklare för att hitta det billigaste mäklararvodet i Alingsås. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Alingsås 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Alingsås.

Snittarvoden 60 000 kr-70 000 kr
Genomsnittlig procent 2%-3%
Vanligaste arvodestypen Fast procentsats
Median 60 000 kr-70 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Alingsås

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt är arvodet 30-50% högre om du ska sälja en villa. Detta beror på att det krävs en större insats för mäklaren vid försäljning av ett fristående hus.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är ett normalt mäklararvode i Alingsås?

Vad som är rimligt att betala i arvode eller hur många procent en mäklare tar i provision går inte att svara på på rak arm då det inte finns ett fast standardpris. Därför kan det löna sig att jämföra flera olika mäklare. Det finns olika faktorer som också spelar in och som påverkar priset. Saker som kommer påverka hur mycket mäklararvodet kommer kosta är bland annat i vilket bostadsområde din bostad ligger i och om du ska sälja en villa, fritidshus eller bostadsrätt.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Alingsås - Vad tar en mäklare i arvode i Alingsås?

Mäklararvodet eller mäklarprovisionen är den avgift som du betalar till mäklaren vid försäljning av din bostad eller tomt. Avgiften inkluderar vanligen en värdering av objektet där mäklaren samlar in och jämför lokal data och prisstatistik, marknadsföring av objektet, förberedelse inför- och genomförande av visning, hantering av budgivning, upprättande av kontrakt samt signering, ordna med tillträde till bostaden och slutförande av bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i din deklaration, så se till att du sparar alla fakturor och kvitton. Fråga din mäklare om du har funderingar om hur det går till, ofta kan han eller hon hjälpa dig med detta.

Om du väljer att anlita en erfaren mäklare med många år i branschen får du räkna med ett lite högre arvode än en mäklare med mindre erfarenhet. I branschen tillämpas fri prissättning och det innebär att det är mäklaren själv som bestämmer sitt eget pris. På Maklararvode.se kan du hemma i lugn och ro jämföra olika mäklare för att hitta den som passar bäst för dig och din bostadsaffär. Hos oss är alla mäklare godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav och är kvalitetssäkrade så du kan känna dig trygg hela vägen. Och det är alltid du själv som väljer om du vill tacka ja till en offert.  

Potatsisstaden i Västsverige 

Alingsås är en tätort med ca 27 000 invånare beläget vid sjön Mjörn, med Göteborg som granne mindre än fem mil västerut. När man tänker på Alingsås går det inte att undvika att tänka på Jonas Alströmer. Det var ju som bekant denna mångsysslande alingsåsare som gjorde potatisen kommersiell under 1700-talet. Därav att staden i folkmun ibland kallas för ”potatisstaden”. Genom sina resor i världen kom han att influeras av företagande och jordbruk. Han grundade Alingsås manufakturverk år 1724, vilket bidrog till att staden fick ett rejält uppsving och växte. Befolkningen ökade från 300 till 1800 invånare på kort tid. Besöker du Alingsås idag kan du fortfarande se spår från 1700- och 1800-talet med gamla trähus och charmiga kullerstensgränder. En annan sak som gjort staden känd är alla de caféer och bagerier som huserar här, alla fikafantasters stora dröm! Varje år genomförs också ”Lights in Alingsås”, vilket har kommit att bli norra Europas största event för ljussättning av offentliga platser. Ungefär 80 000 besökare kommer hit varje år för att se hur alldagliga miljöer förvandlas till häftiga ljuskonstverk. Det finns även guidade turer för den som vill. 

Upptäck Alingsås 

Ströva runt i lummiga och vackra Nolhaga Park. I den här mysiga parken hittar man en mysig miljö med en slingrande å och många träd. Passa samtidigt på att hälsa på hos djuren i djurparken eller ta en fika caféet vid slottet. På området finns en lekplats som är uppskattad av barn i alla åldrar, den bjuder på fartfyllda äventyr med hinderbanor, rutschkanor och slänggungor. Vår resa går vidare mot Brobacka Naturreservat. Här i naturreservatet kan du uppleva spektakulära vyer och jättegrytor från Inlandsisens tid. Detta blandat med historiska platser, för det var nämligen här som slaget mot danskarna i det Nordiska sjuårskriget utspelades år 1566. När du är här får du inte missa att samtidigt stanna till vid Brobacka kaffestuga och avnjuta deras himmelska våfflor med hjortronsylt och grädde. För den som är intresserad av historiska platser finns det flera spännande landmärken att upptäcka i Alingsås. I skogen intill Ekholmsvägen står Karin Boyes minnessten. Det var vid den här stenen som hon hittades lutad vid efter att hon valde att avsluta sitt liv 1941. I närheten av minnesmärket finns även fina promenadstigar att upptäcka.

I Alingsås finns dessa bostadsområden: 

Tre vanliga varianter av mäklararvode 

När du ska sälja din bostad i Alingsås kan det vara bra att känna till att det finns olika varianter av mäklararvode. De tre mest förekommande varianterna är fast arvode, provisionsbaserat arvode och arvodestrappa. Ett fast arvode innebär att mäklaren tar ut ett fast pris vid försäljningen av din bostad, oberoende av vad slutpriset hamnar på. Det här är en modell som passar bra för dig som på förväg vill veta hur mycket ett mäklararvode kommer att kosta. Provisionsbaserat arvode är en annan variant och är den modell som är vanligast förekommande. Du och mäklaren kommer tillsammans fram till en viss procent av köpeskillingen av bostadens slutpris som blir mäklararvodet. Slutligen så finns det en modell som kallas för arvodestrappa eller trappbaserat arvode. Fastighetsmäklaren tar ut en fast avgift i grundpris och om han eller hon lyckas sälja fastigheten över målpriset utgår en ökning i procent eller kronor. Den här modellen används mest vid försäljning av dyrare och exklusivare objekt.  

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här