Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Östersund

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Östersund, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Östersund - Jämför mäklarnas arvoden gratis

Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du enkelt jämföra mäklararvoden i Östersund och på så sätt spara både tid och pengar. Vi rekommenderar dig att ta in offerter från flera olika mäklare i Östersund så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra och hitta den mäklare som passar just dig och din bostad bäst. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Östersund 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Östersund.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Östersund

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Östersund - Vad är ett rimligt mäklararvode i Östersund?

Ska du sälja din bostad i Östersund? Äger du en villa, bostadsrätt eller ett fritidshus? När du anlitar en mäklare för att få hjälp med att förmedla din bostad betalar du något som kallas för mäklararvode eller mäklarprovision till fastighetsmäklaren. I detta arvode ingår vanligtvis värdering av bostaden, faktainsamling kring bostaden, bostadsmarknaden och närliggande bostadsområdet, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför- och visningar av bostaden, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med hur du ska deklarera försäljningen av din bostad. Det är svårt att säga vad som är ett rimligt mäklararvode då det finns flera olika faktorer som påverkar priserna. Några av dem är var i Östersund du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Det brukar till exempel vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus, som en villa eller ett fritidshus, än att sälja en lägenhet. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete vid en försäljning av ett hus än vid en försäljning av en bostadsrätt. Mäklarfirmorna i Östersund har ofta färdiga prislistor för mäklararvoden men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde fastighetsmäklaren som sätter sina egna priser. 

Genom vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera olika mäklare så att du kan hitta det bästa mäklararvodet för just din bostadstyp. 

Staden mellan fjällen

I Östersund kan du både uppleva stadens puls och njuta av lugnet i naturen, här behöver du inte välja, utan kan lätt kombinera en framgångsrik karriär med en aktiv fritid. Östersund som ligger vid Storsjön har drygt 64 000 invånare och är Jämtlands enda stad. Staden, som grundades 1786 av Gustav III, är geografiskt sett Sveriges mest centralt belägna stad och brukar ibland kallas för Sveriges mittpunkt. Genom staden, som är en populär destination bland turister både vinter- och sommartid, sträcker sig världens nordligaste pilgrimsled, S:t Olavsleden. Leden som är cirka 580 kilometer lång börjar i Selånger vid Sveriges östkust och sträcker sig ända till Trondheim i Norge. I vinterstaden Östersund ligger Nationellt Vintersportcentrum som är ett forskningscentrum som är mest känt för sin test- och träningsverksamhet för A-lagen i längdskidåkning och skidskytte. Östersund har också anordnat flera världsmästerskap i vintersporter som skidskytte, skidorientering och skridskolöpning samt svenska mästerskap i skidlöpning och skotercross. Under sommaren hålls varje år Storsjöyran i Östersund som är Skandinaviens äldsta samt Sveriges största gatufestival. Varje år sedan 1983 uppträder 40-60 artister på sju scener i Östersunds centrum och bland de internationellt kända artisterna som spelat på Yran hittar du Kraftwerk, Lady Gaga, Kings of Leon, Sting, Pet Shop Boys, Van Morrison, Bryan Adams, Suede, Iggy Pop, Patti Smith och Motörhead.

Östersund består av följande kommundelar: 

Tre olika modeller av mäklararvode

Det finns tre olika modeller av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Om du och din mäklare inte avtalat om vilken typ av arvode som gäller blir arvodet alltid provisionsbaserat enligt svensk lag. Arvodet ska då alltid vara av skälig summa. Nedan kan du läsa mer om vad de olika arvodesmodellerna innebär och när de vanligtvis används. 

Storsjöodjur och runstenar

Östersunds mest kända byggnad är Östersunds Rådhus som stod klart år 1912 och ritades av arkitekten Frans Bertil Wallberg. Rådhuset som är beläget mitt i centrala Östersund är byggt i nationalromantisk stil och har ett klockspel med 26 klockor i olika toner som spelar en melodi fyra gånger per dygn klockan 8.00, 12.00, 16.00 och 20.00. 

Frösön utanför Östersund har varit en populär samlingsplats i mer än 1000 år. Frösön är Storsjöns största ö och här kan du uppleva storslagen natur, äventyr, kulturhistoria och en fantastisk utsikt över Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan. Frösötornet ligger på Frösöns högsta punkt, 468 meter över havet och i tornet ligger ett White Guide café specialiserat på raw food. Vid Frösö Park ligger ett Padelcenter med två inomhusbanor och en inomhusrange. För dig som föredrar golf framför padel finns Östersund/Frösö Golfbana som anses vara en av Sveriges bästa golfbanor med vacker utsikt över de Jämtländska fjällen. Förutom sport och friluftsaktiviteter finns här även hotell och spa, museum samt flera restauranger och fikaställen. På Frösön står också Frösöstenen som är den den nordligaste resta runstenen i världen. Stenen som är från 1030-1050 e.kr. finns att beskåda utanför landstingsborgen på Frösön cirka 2 kilometer från Östersunds centrum. Storsjön i Östersund är också känt för det mytomspunna Storsjöodjuret. I flera hundra år har det berättats om ett mystiskt odjur som setts till i vattnet i Storsjön. Idag finns det för den nyfikne en observationsplats med webbkamerabevakning i Svenstavik, några mil från utanför Östersunds centrum.

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här