Ska du sälja bostad & vill jämföra mäklararvoden?

Maklararvode.se ser till att du får personliga offerter från flera mäklare helt gratis. Du hittar lätt det bästa mäklararvodet och den bästa mäklaren utan ansträngning.

  • Pil Fyll i formuläret
  • Pil Jämför arvoden
  • Pil Välj mäklare
Tjänsten är gratis

Jämför mäklararvoden i Åre

Få kostnadsfria prisförslag från mäklare i Åre, du förbinder dig inte till något genom att begära prisförslag. Vad mäklare tar i arvode och vilka tjänster som ingår kan skilja sig en hel del mellan olika mäklare.

Saknas

Genom att klicka på knappen och fortsätta, accepterar du våra användarvillkor.

Mäklararvode Åre - Hitta bästa arvodet i Åre

Ska du sälja din bostad i Åre? Äger du en fjällstuga, en villa eller en bostadsrätt? Med vår smarta och kostnadsfria tjänst kan du enkelt och smidigt jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare i Åre så att du kan välja den mäklare som erbjuder det bästa och lägsta arvodet för just din bostadstyp. Att jämföra mäklararvoden är som sagt gratis och du binder dig inte till något. Jämför mäklararvoden här.

Statistik för

Mäklararvoden i Åre 2024

Statistiken är sammanställd från riktiga bostadsförsäljningar i Åre.

Snittarvoden 40 000 kr-50 000 kr
Genomsnittlig procent 3%-4%
Vanligaste arvodestypen Fast arvode
Median 30 000 kr-40 000 kr
Jämför Mäklararvoden

Jämför Mäklararvoden i Åre

Fyll bara i en beskrivning av din bostad och luta dig sedan tillbaka och låt olika mäklarna kontakta dig med offerter på mäklararvodet istället för att du själv skall jaga runt.

Jämför mäklararvoden gratis Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter

Generellt sett blir mäklararvodet högre när du ska sälja en villa än när det är en lägenhets som ska säljas. Jämför alltid flera olika mäklares erbjudanden innan du bestämmer dig.

Få gratis offerter Pil

Se mäklararvoden för Villor & Bostadsrätter
Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Välj ett Normalt & vanligt mäklararvode

Hur många procent en mäklare tar i provision eller vad som är rimligt att betala är helt omöjligt att veta innan man har jämfört. Vi rekommenderar att man jämför minst 2 men helst flera mäklare innan man väljer en mäklare.

Se vad mäklare tar i arvode Pil

Tips

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklarnas provisioner skiljer sig en hel del. Skillnaden kan vara stor både mellan olika kommuner, men även mellan olika mäklare i samma område. För att få ett bra underlag på vad mäklarna tar i arvode i ditt område, kan du helt gratis använda Maklararvode.se. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.

Vad är rimligt mäklararvode?

Mäklararvode Åre - Hitta det bästa mäklararvodet i Åre

 

När du anlitar en mäklare för att sälja din bostad betalar du något som kallas för mäklarprovision eller mäklararvode. Det som vanligtvis ingår i arvodet är värdering av din bostad, faktainsamling kring bostaden och bostadsmarknaden i närliggande området, marknadsföring av bostaden, förberedelser inför samt visning av bostaden, hantering av bud under budgivning, kontraktskrivning mellan köpare och säljare samt tillträde och slutförande av själva bostadsaffären. Mäklararvodet är avdragsgillt i deklarationen och ofta ingår även hjälp från mäklaren med hur du ska deklarera din bostadsförsäljning. Alla mäklare anslutna till Maklararvode.se är kvalitetssäkrade och godkända enligt fastighetsmäklarinspektionens krav så att du ska kunna känna dig trygg genom hela din bostadsaffär. 

Internationellt känd turistmetropol

Åre som ligger i västra Jämtland är den största fjäll- och alpinsportorten i Sverige. I tätorten bor det cirka 1 400 invånare och i hela kommunen cirka 10 700 invånare. Åre var länge en klassisk jämtländsk liten bondby men är idag en internationellt känd turistmetropol med en av Sveriges största och mest utvecklade besöksnäringar. År 1895 stod Åres första riktiga hotell färdigt, Hotell Åreskutan, som idag kallas för Åregården. Sedan dess har Åre by fortsatt att utvecklas och växa till den metropol det idag är. Här finns det numera cirka 75 restauranger och cafeer, där 13 av dem ingår i White Guide, 15 barer och nattklubbar samt  35 000 bäddar på hotell, pensionat, vandrarhem och i stugor. Åre, som brukar kallas för Sveriges alpina nationalarena, har arrangerat hela tre världsmästerskap och över 100 världscuptävlingar. Årefjällen består av tre områden; Åre By, Åre Björnen och Duved/Tegefjäll. Åre by är störst bland dessa med sina 52 nedfarter och 22 liftar. Åre Björnen passar bra för barnfamiljer med sina 24 nedfarter och 10 liftar och i Duved och Tegefjäll hittar du totalt 27 nedfarter och 11 liftar. Bland kändisar som vuxit upp i Åre hittar du bland annat freestyleskidåkaren Henrik Windstedt, ishockeyspelarna och tvillingbröderna Joel och Henrik Lundqvist och TV-programledaren Hans Fahlén. 

Vilka faktorer påverkar mäklararvodet i Åre?

Det finns flera olika faktorer som påverkar priserna för mäklararvoden i Åre. Några av dessa är var i Åre du bor, vilken typ av bostad du vill sälja samt vilken mäklare och mäklarfirma du väljer att anlita. Även konkurrensen mellan mäklarna i Åre kan påverka priserna och ofta går det att pruta på arvodet. Det brukar vara 30-50% dyrare att sälja ett fristående hus som en fjällstuga eller en villa, än att sälja en bostadsrätt. Detta beror på att mäklaren ofta behöver lägga ner mer tid och arbete på en försäljning av ett hus, än på en försäljning av en lägenhet. Många mäklarfirmor har färdiga prislistor för mäklararvode men det råder fri prissättning och det är alltid den enskilde mäklaren som sätter sina egna priser. Erfarna och framgångsrika mäklare har ofta högre arvoden än nyutbildade eller oerfarna mäklare. Därför lönar det sig ofta att jämföra offerter från flera olika fastighetsmäklare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita. Du bestämmer alltid själv om du väljer att anlita någon av de mäklare du fått offert från via Maklararvode.se.

Åre består av följande närområden:

3 vanliga varianter av mäklararvode

För dig som ska sälja din bostad i Åre kan det vara bra att ha koll på de tre vanligaste modellerna av mäklararvode; fast arvode, provisionsbaserat arvode och trappbaserat arvode. Fast arvode innebär att mäklaren tar ett fast pris för att sälja din bostad. Priset påverkas inte av slutpriset på bostaden och vanligtvis betalar du bara arvodet till mäklaren om din bostad blir såld. Provisionsbaserat arvode innebär att mäklaren får en viss procent av köpeskillingen då du säljer din bostad. Arvodestrappa eller trappbaserat arvode innebär att mäklaren tar ett fast grundpris som sedan kan öka om bostadens slutpris når över ett visst målpris. Med vår tjänst kan du snabbt och enkelt samla in offerter från flera olika mäklare i Åre så att du i lugn och ro kan jämföra dem mot varandra och välja den mäklare och arvodesmodell som passar just dig och din bostad bäst. 

Vad säger våra kunder?

Här kan du se vad tidigare bostadssäljare tycker om vår tjänst.

Rätt mäklare till rätt pris
Jämför här